Sky, Plusnet ja EE vaihtavat laajakaistayhteyksiä halvempiin tarjouksiin - säästät 70 puntaa vuodessa

Ee

Horoskooppi Huomenna

Haavoittuva henkilö voi vaihdella vammaisesta henkilöstä irtisanottuun henkilöön(Kuva: AFP/Getty Images)



Miljoonat haavoittuvat Sky-, Plusnet- ja EE-asiakkaat on siirryttävä halvempiin laajakaistaliittymiin varmistaakseen, että heitä ei käytetä ns.



Kolme televiestintäpalvelujen tarjoajaa ilmoitti, että asiakkaat siirtyvät automaattisesti halvempiin tarjouksiin, kun heidän sopimuksensa päättyvät, jotta he voivat maksaa kohtuullisen hinnan.



Lupaus koskee kaikkia, jotka luokitellaan 'haavoittuvaisiksi'. - joka voi vaihdella vammaisesta henkilöstä työttömäksi tai ikääntyneeksi.

Telealan sääntelyviranomainen Ofcom sanoi, että muutoksesta hyötyvät noin 1 miljoonaa haavoittuvaista sopimussuhteen ulkopuolista asiakasta ja he säästävät keskimäärin noin 70 puntaa vuodessa.

Saatko oikeudenmukaisen sopimuksen? (Kuva: Tämä sisältö on tekijänoikeuden alaista.)



Siinä sanottiin, että liian monet ihmiset joutuvat siirtymään kalliisiin tarjouksiin alkuperäisten alennusten päättyessä. Monia näistä asiakkaista estetään myös siirtymästä halvempiin tarjouksiin, koska parhaat hinnat on varattu vain uusille asiakkaille.

Tätä kutsutaan 'uskollisuusrangaistukseksi'.



Ofcom arvioi, että 8,7 miljoonalla ihmisellä ei ole sopimusta. Nämä asiakkaat maksavat palvelustaan ​​keskimäärin noin 4,70 puntaa kuukaudessa enemmän kuin palveluntarjoajan keskimääräinen hinta.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Tämän seurauksena EE on nyt sitoutunut tarjoamaan asiakkaille kertaluonteisen hinnan alennuksen, joka vastaa sen parhaan tarjouksen hintaa, mukaan lukien uusien käyttäjien saatavilla olevat hinnat.

Plusnet sanoi, että asiakkaat siirretään automaattisesti parhaaseen tarjoukseen alennusjakson jälkeen, mukaan lukien uudet käyttäjät.

Sky sanoi, että asiakkaat saavat vuosittaisen hinta -arvioinnin, jonka mukaan he siirtyvät halvimpaan sopimukseen.

Se seuraa BT: n, TalkTalkin ja Virgin Median vastaavaa siirtoa, jotka kaikki suostuivat tekemään saman viime vuonna.

Virgin Media sanoi myös, että se on laajentanut haavoittuvaisen määritelmänsä automaattisesti kattamaan ne, jotka ovat yli 65-vuotiaita ja jotka eivät ole vaihtaneet tai muuttaneet pakettiaan vähintään kolmeen vuoteen.

Uusien toimenpiteiden lisäksi televiestintä- ja maksu -tv -yritysten on nyt kirjoitettava asiakkailleen 10–40 päivää ennen sopimuksen päättymistä varoittaakseen tulevista hinnankorotuksista.

Nämä hälytykset voidaan lähettää tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeellä, ja niiden on sisällettävä:

  • Heidän sopimuksensa päättymispäivä

  • Ennen tätä päivää maksettu hinta

  • Mahdolliset muutokset palveluun ja hintaan, jotka on maksettu tämän ajanjakson lopussa

  • Tiedot sopimuksen irtisanomiseen tarvittavasta irtisanomisajasta

  • Palveluntarjoajan tarjoamat parhaat tarjoukset, mukaan lukien kertominen uskollisille asiakkaille, mitkä hinnat ovat saatavilla uusille asiakkaille.

Lindsey Fussell, Ofcom, sanoi: 'Varmistamme, että asiakkaita kohdellaan oikeudenmukaisesti, antamalla yritysten antaa heille tarvitsemansa tiedot, kun he sitä tarvitsevat.

'Tämä antaa vallan miljoonien ihmisten käsiin, jotka maksavat enemmän kuin on tarpeen, kun he eivät ole enää sidoksissa sopimukseen.'

Katso Myös: