Suolan omaksuminen ja merenpinnan nousuun sopeutuminen

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Tämä tarina on osa Muutoksen asteet , sarja, joka tutkii ilmastonmuutoksen ongelmaa ja sitä, kuinka me planeetana sopeudumme siihen. Kerro meille, kuinka sinä tai yhteisösi reagoit ilmastonmuutokseen tässä .




Pohjois-Carolinan kummitusmetsät

Trooppisten myrskyjen ja kuivuuden lisääntyessä ja merenpinnan noustessa ilmastonmuutoksen myötä Atlantin rannikon metsäiset kosteikot täyttyvät hitaasti kuolleilla ja kuolevilla puilla. Näiden 'haamumetsien' kiihtyvä leviäminen viimeisen vuosikymmenen aikana on saanut ekologit huolestuneiksi ja innokkaaksi ymmärtämään, kuinka ne muodostuvat ja mitä vaikutuksia niillä on alueellisesti ja maailmanlaajuisesti.



Timelapse suolaisen veden tunkeutumisen etenemisestä Pohjois-Carolinassa. Luotto: Google Earth/Luke Groskin

Yksi monitieteinen tutkijaryhmä Pohjois-Carolinan osavaltion yliopistosta ja Duke Universitystä tutkii toistuvan suolaveden altistumisen syitä ja vaikutuksia Pohjois-Carolinan rannikon kosteikkoille. Maaperä- ja sedimenttinäytteenoton, hydrologisen etäseurannan, kasvillisuuden piirtämisen sekä paikkakarttojen avulla tutkimusryhmä määrittää käännekohtaa, jolloin kamppailevasta metsästä tulee aavemetsä. Ekologi Emily Bernhardtin mukaan heidän alustavien havaintojensa mukaan ilmastonmuutos ei ole ainoa syyllinen alueella.



Maatalouden kastelu- ja jätevesiojat, jotka ylittävät suuren osan Albemarle-Pamlicon niemimaalla, helpottavat suolaisen veden tunkeutumista syvälle maisemaan aiheuttaen ekologista ja taloudellista tuhoa. Dr. Bernhardt ja kollegat työskentelevät yhdessä Brian Boutinin, luonnonsuojelualueen Albemarle-Pamlico-ohjelman johtajan kanssa, toivovat voivansa tarjota arvokkaita tieteellisiä näkemyksiä paikallisille maanviljelijöille, kosteikkojen hoitajille ja alueellisille päättäjille, jotta he voivat suunnitella uusia tunkeutumisia ja toivottavasti lieventää vaikutuksia.

Science Friday -lehden uusimmassa Macroscope-videossa mukana olevat tutkijat selittävät, kuinka he arvioivat ja käsittelevät näitä kummitusmetsiä.

Toimii merenpinnan nousussa Virginiassa

Samaan aikaan, alle 100 mailia ylöspäin rannikkoa Albemarle-Pamlicon niemimaalta, Hampton Roadsin kaupungit Virginiassa Chesapeake Bayn varrella kohtaavat pahimpia tulvia maan merenpinnan nousun vuoksi. Norfolkissa, Yhdysvaltain laivaston kotipaikassa, vuorovesi on kasvanut jopa kahdeksan tuumaa 1970-luvulta lähtien, jatiet, jotka johtavat yhdyskunnasta suoraan laivastolaitoksiin, ovat erityisen alttiita tulville.



Mutta viimeisen 10 vuoden aikana Hampton Roads on alkanut mukautua. ”Kun aloimme käydä näitä keskusteluja, oli paljon huolta siitä, pitäisikö meidän käydä tällaisia ​​keskusteluja julkisesti. Mitkä olisivat mahdolliset vaikutukset talouskehitykseen tai väestönkasvuun täällä? sanoi Ben McFarlane, vanhempi aluesuunnittelija Hampton Roads Planning District Commissionista. 'Nyt se on tunnistettu ja ihmiset tietävät sen tapahtuvan. Mielestäni strategia on muuttunut enemmän 'Lopetetaan puhumasta siitä, kuinka huono se on ja kuinka huonoksi siitä tulee'. Ja aletaan puhua ratkaisuista.'

Suunnittelupiirilautakunta tukee elävien rantaviivojen käyttöä ja määräysmuutoksia, jotka estävät kehitystä tulvaalttiilla alueilla. Norfolk on jopa nimetty yhdeksi Rockefeller-säätiön 100 kestävästä kaupungista, koska se on edistänyt rannikkoalueiden joustavuutta merenpinnan nousun edessä.



kuinka sopeutua merenpinnan nousuun , osana 100 Resilient town -projektia.


Katso Myös: