Uusien sääntöjen mukaan voit nyt rakentaa laajennuksia ILMAISEKSI Englannissa

Suunnittelulupa

Horoskooppi Huomenna

Tällä viikolla säännöt muuttuivat, kun Englannin asunnonomistajat saivat rakentaa paljon suurempia laajennuksia tarvitsematta ensin pyytää lupaa.



Uusien sääntöjen mukaan asunnonomistajien on pystytettävä yksikerroksinen takalaajennus, joka on enintään kuusi metriä rivi- tai paritaloasunnoissa tai kahdeksan metriä omakotitaloissa.



Ennen kuin uudet säännöt tulivat voimaan, jouduit suunnittelemaan paikallisneuvostoille tällaisen pidennyksen - mukaan lukien ennakkomaksun ja odottamaan mahdollisesti kuukausia päätöstä.



Mutta muutokset eivät lopu tähän.

Rajoittavia suunnittelusääntöjä on kirjattu myös auttamaan yritysten omistajia reagoimaan nopeasti muuttuviin suuntauksiin pääkadulla.

Myymälät voivat nyt muuttua toimistotiloiksi ilman täydellistä suunnittelusovellusta.



Voit myös muuttaa pääkatupaikkojen, kuten kauppojen, toimistojen ja vedonlyöntipisteiden, käyttöä yhteisökeskuksiksi, kuten kirjastoiksi ja julkisiksi halliksi väliaikaisesti ilman rajoituksia.

Nämä säännöt otettiin käyttöön väliaikaisesti viisi vuotta sitten, mutta nyt ne on tehty pysyviksi. Vuodesta 2014 lähtien 110 000 laajennusta on tehty näiden sääntöjen mukaisesti.



Asuntoministeri Kit Malthouse sanoi: ”Nämä toimenpiteet auttavat perheitä laajentamaan omaisuuttaan taistelematta aikaa vievää byrokratiaa.

'Kun tämä sallittu kehitys oikeutetaan pysyväksi, se tarkoittaa, että perheet voivat kasvaa ilman pakkoa muuttaa.'

isä pitkät jalat lentää

Kuntaliiton suunnittelutoimisto, neuvonantaja Martin Tett sanoi: 'Vaikka ymmärrämme, että sallittujen rakennusten laajennukset ovat olleet suosittuja asuntojen omistajien keskuudessa, suunnitteluprosessi on olemassa syystä.

'' Emme usko, että tästä oikeudesta pitäisi tehdä pysyvää, ennen kuin sen vaikutuksista riippumattomasti arvioidaan sekä naapurimaiden asukkaita ja yrityksiä että paikallisten suunnitteluosastojen kapasiteettia. ''

Hän jatkoi: 'Nykyinen prosessi tarkoittaa myös sitä, että neuvostoilla on rajalliset mahdollisuudet pohtia tällaisten laajennusten vaikutusta lähialueeseen, koska ne eivät käy läpi koko suunnitteluprosessia.'

Muissa Yhdistyneen kuningaskunnan maissa säännöt ovat jo lievempiä (Kuva: RF -kulttuuri)

Laajennusten on edelleen täytettävä rakennusmääräykset ja terveys- ja turvallisuusstandardit.

Pohjois -Irlannissa ja Skotlannissa voit rakentaa yhden kerroksen laajennuksia jopa 4 metrin korkeuteen ja 3 metrin syvyyteen terasseille ja 4 metriä muille kiinteistöille.

Walesissa sääntöjen mukaan yksikerroksiset laajennukset eivät saa ulottua talon takaseinän yli enempää kuin 4 metriä tai olla korkeampia kuin 4 metriä.

Lue lisää

Suuret mallit
Kevin McCloud kertoo, mistä ei kannata ostaa Ekokoti palaa Rinteeseen rakennetun kodin rakentaminen kesti 16 vuotta Unelmien koti 1 miljoonalla eurolla

Katso Myös: