T-Rexin serkun häntä löytyy täydellisesti säilyneenä meripihkasta 100 MILJOONAN vuoden ajan höyhenten ja veren kera

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Äskettäin paljastettu häntäkappale valmistajalta a dinosaurus on paljastanut poikkeuksellisia yksityiskohtia sen jälkeen, kun fossiili oli vangittu meripihkaan ja säilynyt täydellisesti lähes 100 miljoonan vuoden ajan.



Ajan haukottelusta huolimatta yksittäiset höyhenlehdet on helppo tunnistaa.



kilpa-uk-kippipeli

Näyte on jopa säilyttänyt merkkejä alkuperäisestä väristään ja veren jälkiä.



Tiedemiehet uskovat, että häntä kuului Tyrannosaurus Rexin pienelle nuorelle serkulle, joka asui Aasiassa 99 miljoonaa vuotta sitten.

Taiteilijan vaikutelma pienestä coelurosauruksesta, joka lähestyy hartsipinnoitettua oksaa metsän kerroksella (Kuva: Chung-tat Cheung ja Yi Liu/PA)

Dinosaurus oli 'teropodi', suuri, enimmäkseen lihansyöjä kaksijalkaisten petojen perhe, johon T. rex kuului.



3,6 cm:n meripihkapala, joka on kovettunutta puuhartsia, löydettiin viime vuonna Burman Myitkyinan torilta, jossa sitä oli tarjottu myytäväksi uteliaisuutena tai koruna.

sheridan smith roylen perhe

Sen sisällä oleva fossiili, jota tutkijat kuvailivat 'hämmästyttäväksi', luultiin alun perin kasvimateriaaliksi.



Mikroskooppinen tutkimus ja CT (tietokonetomografia) -röntgenskannaukset vahvistivat, että häntä oli peräisin lentokyvyttömältä dinosaurukselta eikä varhaiselta linnulta.

Professori Mike Benton Bristolin yliopiston Earth Sciences -koulusta sanoi: 'On mahtavaa nähdä kaikki dinosauruksen hännän yksityiskohdat - luut, liha, iho ja höyhenet - ja kuvitella, kuinka tämä pikkumies sai häntänsä. tarttui hartsiin ja luultavasti kuoli, koska hän ei voinut painia vapaaksi.

'Ei ole ajateltu, että dinosaurukset voisivat pudottaa häntäänsä, kuten jotkut liskot tekevät nykyään.'

Bristolin tiimi liittyi kiinalaisten ja kanadalaisten kollegoiden kanssa suorittamaan analyysin, raportoi Current Biology -lehdessä.

Näyte koostuu kahdeksasta nikamasta, mutta sen uskotaan olevan vain osa kokonaista häntää, joka on saattanut olla kolme kertaa pidempi.

Näyte koostuu kahdeksasta nikamasta, mutta sen uskotaan olevan vain fragmentti täydellisestä hännästä, joka on saattanut olla kolme kertaa pidempi (Kuva: Chung-tat Cheung ja Yi Liu/PA)

Tarkastellessaan luiden rakennetta tutkijat pystyivät sulkemaan pois kaiken mahdollisen, että se olisi peräisin linnusta.

Louise redknapp on tiukka kumppani

Tri Ryan McKellar Kanadan kuninkaallisesta Saskatchewanin museosta sanoi: 'Voimme olla varmoja lähteestä, koska nikamat eivät ole fuusioitu sauvaksi tai pygostyleiksi, kuten nykylinnuissa ja niiden lähisukulaisissa. Sen sijaan häntä on pitkä ja joustava, ja höyhenkölit kulkevat molemmilla puolilla.

'Toisin sanoen, höyhenet ovat ehdottomasti dinosauruksen höyhenet, eivät esihistoriallisen linnun.'

Kemiallinen analyysi osoitti, että luiden ympärillä oleva pehmytkudoskerros säilytti jäännöksiä rautametallista - eläimen verestä.

Kirjoittaessaan päiväkirjaan he päättelivät: 'Tässä raportoitu theropodin häntä on hämmästyttävä fossiili, joka korostaa meripihkan ainutlaatuista säilytyspotentiaalia.'

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: