Tutkimus väittää, että vapailla teini-ikäiset saavat viisi kertaa todennäköisemmin koronaviruksen

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Teini-ikäiset, jotka höyrystää Uusien tutkimusten mukaan he saavat viisi kertaa todennäköisemmin Covid-19:n.



Ja riski nousee lähes seitsenkertaiseksi, jos he käyttävät myös tavanomaisia ​​savukkeita. Molemmat tupakointimuodot heikentävät keuhkoja, varoittavat tutkijat.



Tutkimus on ensimmäinen, jossa tarkastellaan yhteyttä laitteiden ja koronaviirus nuorten tapauksia käyttämällä pandemian aikana kerättyä väestöpohjaista tietoa.



clive swift lääkäri, joka

Pääkirjailija tohtori Shivani Mathur Gaiha sanoi: 'He saattavat uskoa, että heidän ikänsä suojelee heitä tai he eivät koe oireita, mutta tiedot osoittavat, että tämä ei pidä paikkaansa vapeilla.

'Tämä tutkimus kertoo meille melko selvästi, että nuoret, jotka käyttävät höyryä tai käyttävät sähkösavukkeita ja savukkeita, ovat kohonneessa riskissä. Eikä se ole vain pieni lisäys - se on suuri.

Tulokset perustuvat verkkokyselyihin, joihin osallistui 4 351 osallistujaa ympäri Yhdysvaltoja. Noin puolet 13–24-vuotiaista oli käyttänyt sähkötupakkaa.



Nuori teini höyrystää (Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Vanhempi kirjailija, lastenlääkäri, professori Bonnie Halpern-Felsher sanoi: 'Teini-ikäisten ja nuorten aikuisten on tiedettävä, jos käytät sähkösavukkeita, olet todennäköisesti välittömässä Covid-19-riskissä, koska vaurioitat keuhkojasi.'



Hän sanoi, että viruksen varalta testatuilla vapperilla diagnosoitiin viisi kertaa todennäköisemmin kuin niillä, jotka eivät olleet koskaan käyttäneet nikotiinituotteita.

Ne, jotka olivat käyttäneet sähkötupakkaa ja tavallisia savukkeita viimeisen 30 päivän aikana, olivat 6,8 kertaa alttiimpia.

Heillä oli myös lähes viisi kertaa todennäköisemmin Covid-19-oireita – kuten yskää, kuumetta, väsymystä ja hengitysvaikeuksia.

Tämä saattaa selittää, miksi ne myös todennäköisemmin testattiin. Toukokuussa - kun tutkimus tehtiin - monet alueet rajoittivat sen oireista kärsiviin ihmisiin.

enkelinumeron 6666 merkitys

Riippuen siitä, mitä nikotiinituotteita he käyttivät ja kuinka äskettäin höyryäneet tai tupakoineet nuoret joutuivat 2,6–9 kertaa todennäköisemmin Covid-19-testeihin.

Vaping on erityisen yleistä nuorten aikuisten ja teini-ikäisten keskuudessa (Kuva: Getty)

Kalifornian Stanfordin yliopiston tiimi toivoo, että tulokset varoittavat teini-ikäisiä ja nuoria aikuisia sähkötupakan vaaroista.

He kehottivat myös Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastoa (FDA) tiukentamaan edelleen säännöksiä, jotka koskevat vaping-tuotteiden myyntiä nuorille.

Professori Halpern-Fisher lisäsi: 'Nyt on sen aika. Tarvitsemme FDA:n kiirehtimään sääntelemään näitä tuotteita.

'Ja meidän on kerrottava kaikille: 'Jos olet höyrystäjä, asetat itsesi riskiin saada Covid-19 ja muu keuhkosairaus.'

Tuloksissa oli otettu huomioon muut tekijät, kuten ikä, sukupuoli, seksuaalisuus, etnisyys, äidin koulutustaso ja BMI (painoindeksi).

Niitä mukautettiin myös Covid-19-diagnoosien määrään, missä yksilöt asuivat – sekä osavaltion ja alueellisiin sähkötupakan käytön trendeihin.

Koronaviirus

Journal of Adolescent Health -lehdessä julkaistu tutkimus tuki aiempia tutkimuksia, joiden mukaan köyhyys tai etniseen vähemmistöön kuuluva lisäsi riskiä.

Se ei tunnistanut yhteyttä Covid-19-diagnoosin ja tavanomaisten savukkeiden tupakoinnin välillä.

Tämä voi johtua sekä sähkötupakan että perinteisten savukkeiden yleisestä käyttötavasta.

Muut tutkimukset ovat osoittaneet, että lähes kaikki nikotiinia käyttävät nuoret höyryävät - ja jotkut myös polttavat savukkeita. Mutta hyvin harvat käyttävät vain savukkeita, selitti tohtori Halpern-Felsher.

Sähkötupakkaa mainostetaan auttavana tupakoinnin lopettamisessa. Perinteinen tupakointi on vähentynyt noin yksitoista prosenttia Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa viimeisen kahden vuosikymmenen aikana.

kelly osbourne uudet hiukset
Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt
Koronavirus ennaltaehkäisy

Mutta teini-ikäisten höyrystys on yli kolminkertaistunut viimeisen kahden vuoden aikana - useimmat suosivat makuja, kuten mansikka, vaahto ja suklaa.

E-savukkeet muuttavat nesteen höyryksi hengitettäväksi. Arviolta joka seitsemäs 11–18-vuotias Iso-Britanniassa on käyttänyt niitä.

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että ne ovat paljon turvallisempia kuin tupakointi. Mutta aikaisemmat tutkimukset ovat ehdottaneet, että kemikaalit voivat vahingoittaa sydäntä ja keuhkoja.

Englannin kansanterveys väittää, että höyrystäminen on välttämätön väline tupakoinnin lopettamisessa – ja sähkötupakat ovat 95 prosenttia vähemmän haitallisia kuin tupakointi.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: