Kuinka valittaa NHS: n sakosta, koska 1,7 MILJOONAA ihmistä peruuttaa omansa

Nhs

Horoskooppi Huomenna

Noin 1,7 miljoonaa ihmistä on valittanut NHS: n sakoista vuodesta 2014 lähtien.

Noin 1,7 miljoonaa ihmistä on valittanut NHS: n sakoista vuodesta 2014 lähtien(Kuva: Getty)



Vaikka NHS on ilmainen käyttöpaikalla, monille meistä hoito maksaa silti rahaa.



Esimerkiksi Englannissa joudut maksamaan resepteistäsi, ja tällä hetkellä potilaat maksavat takaisin 9 puntaa jokaisesta määrätystä tuotteesta.



Hammashoidosta on myös maksuja, vaikka käytät NHS -hammaslääkäriä.

Yksi bändi, joka kattaa muun muassa säännöllisen tarkastuksen, täytteiden marginaalikorjauksen ja väärennettyjen hampaiden säätämisen, maksaa 22,70 puntaa ja lisäkustannukset kehittyneemmistä hoidoista.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita aina, että ne olisivat perusteltuja - viimeaikaiset luvut ovat osoittaneet vuodesta 2014 lähtien, että 1,7 miljoonaa sakkomaksua on ilmoitettu, mutta ne on peruutettu myöhemmin, koska voimassa oleva poikkeus on saatavilla.



Tämä edusti 30% kaikista vuodesta 2014 lähtien myönnetyistä PCN -arvoista, joiden arvo oli 188 miljoonaa puntaa.

Milloin NHS voi antaa rangaistusilmoituksia?

Vaikka joillakin ihmisillä on oikeus ilmaisiin resepteihin, monet Englannissa joutuvat maksamaan.

Vaikka joillakin ihmisillä on oikeus ilmaisiin resepteihin, monet Englannissa joutuvat maksamaan (Kuva: PA)



Nämä maksut ovat suuri rahoituslähde NHS: lle, mutta kaikkien ei tarvitse maksaa.

numerologisen numeron 1212 merkitys

Joillakin ihmisillä on oikeus ilmaisiin resepteihin ja ilmaiseen hammaslääkärityöhön ikänsä tai tiettyjen etujensa vuoksi.

Kuitenkin joka vuosi ihmiset yrittävät saada reseptinsä tai hammashoidonsa ilmaiseksi, kun heillä ei ole siihen oikeutta, ja nämä rangaistusmaksut tulevat sinne.

NHS Business Services Authority (NHSBSA) on vastuussa maksuttomia reseptejä ja hoitoa koskevien vaatimusten tarkistamisesta ja sitten rahan perimisestä niiltä ihmisiltä, ​​jotka ovat väittäneet, ettei heidän tarvitse maksaa.

Kuinka paljon NHS: n rangaistusmaksuilmoitus on?

Saat lisämaksun, jos et maksa sakkoa nopeasti.

Saat lisämaksun, jos et maksa sakkoa nopeasti (Kuva: Getty Images/Science Photo Library RF)

Rangaistusmaksuilmoitus ei riitä vain saamasi lääkityksen tai hoidon kustannusten kattamiseen, koska sen lisäksi on lisämaksu.

Tämä lasketaan viisinkertaiseksi alkuperäiseen velkaan, enintään 100 puntaan asti.

Lisäksi jos et maksa maksua 28 päivän kuluessa sakon määräämisestä, 50 puntaa lisätään päälle.

Väärin

& Apos; monimutkainen & apos; poikkeuksia koskevat säännöt ovat vaikuttaneet suureen määrään valituksia (Kuva: Getty)

Vaikka on oikein, että NHS varmistaa, että vain oikeutettu hyöty ilmaisesta hoidosta, näyttää siltä, ​​että se on ollut hieman liian innokas rangaistusilmoitusten antamisessa.

Uusi raportti Valtiontarkastusvirasto on paljastanut, että reseptilääkkeiden tarkistusten ja sitä seuraavien sakkojen määrä on kasvanut dramaattisesti viime vuosina.

Vuosina 2014-15 NHSBSA teki 750 000 tarkastusta ja määräsi sakkoja yhteensä 40 miljoonalla punnalla.

Vuoteen 2018-19 mennessä tämä oli noussut 24 miljoonaan sekkiin ja maksut olivat huikeat 198 miljoonaa puntaa.

Se totesi kuitenkin myös, että vuodesta 2014 lähtien noin 1,7 miljoonaa näistä ilmoituksista on peruutettu muutoksenhaun jälkeen sen jälkeen, kun vastaanottaja on osoittanut olevansa oikeutettu ilmaiseen hoitoon.

Valtioneuvosto huomautti, että säännöt, jotka koskevat vapautusta, ovat monimutkaisia, mikä voi aiheuttaa sekaannusta.

Keith Flint Mayumi Kai

Esimerkiksi jos joku, joka saa tulopohjaista työnhakijalisää, on automaattisesti oikeutettu ilmaisiin resepteihin ja hammashoitoon, joku, joka saa uuden tyyppisen työnhakijalisän tai maksupohjaisen työnhakijalisän, ei ole.

Kuten kansallisen valvontaviranomaisen johtaja Amyas Morse totesi, NHS: n on otettava asianmukaisesti huomioon ihmiset, jotka yksinkertaisesti loukkaantuvat sekavista kelpoisuussäännöistä. Ei ole hyvä merkki siitä, että niin monet sakkoilmoitukset on riitautettu.

Hallituksen tiedottaja sanoi: '' On tärkeää, että ilmaisten reseptien lunastusjärjestelmämme on potilaille ja lääkäreille helppo ymmärtää, ja siksi pilotoimme parhaillaan tekniikkaa, jonka avulla apteekit voivat tarkistaa, onko potilas vapautettu maksusta ennen reseptilääkkeiden luovuttamista.

`` Reseptilääkkeet ja hammaspetokset maksoivat NHS: lle arviolta 212 miljoonaa puntaa vuosina 2017-18, ja on aivan oikein, että hallitus ryhtyy toimiin saadakseen nämä rahat takaisin, jotta ne voidaan sijoittaa uudelleen potilaiden hoitoon. ''

Valitus NHS: n rangaistusmaksua koskevasta ilmoituksesta

Voit riitauttaa rangaistusmaksua koskevan ilmoituksen, mutta sinun on pystyttävä osoittamaan, että olet oikeutettu.

Voit riitauttaa rangaistusmaksua koskevan ilmoituksen, mutta sinun on pystyttävä osoittamaan, että olet oikeutettu (Kuva: Getty)

Voit haastaa NHS: n rangaistusmaksua koskevan ilmoituksen verkossa NHSBSA: n verkkosivuston kautta . Vaihtoehtoisesti voit soittaa numeroon 0300 330 1368 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen nhsbsa.dentalbecs@nhsbsa.nhs.uk.

Sinun on osoitettava, miksi sinulla oli oikeus saada ilmaisia ​​reseptejä tai hammashoitoa, tai jos sinulla oli mielestäsi poikkeuksellinen syy olla maksamatta.

Jos olet yksinkertaisesti tehnyt virheen, voit myös haastaa ilmoituksen.

Sinun on osoitettava, ettet ole tahallisesti toiminut väärin tai ilman huolta.

Näissä tapauksissa NHSBSA voi halutessaan luopua sakkoilmoitusilmoituksesta, vaikka sinun on silti yskittävä saamasi hoidon tai reseptien vuoksi.

Vähennät mahdollisuuksiasi saada rangaistusilmoitus

Sen varmistaminen, että tietosi ovat ajan tasalla GP: n kanssa, auttaa vähentämään mahdollisuutta saada rangaistusmaksu.

Sen varmistaminen, että tietosi ovat ajan tasalla GP: n kanssa, auttaa vähentämään mahdollisuutta saada rangaistusmaksu (Kuva: PA -arkisto)

NHSBSA tekee automaattisia tarkastuksia, mikä on yksi syy virheiden ilmaantumiseen.

Reseptisi tai hammaslomakkeesi tiedot - kuten osoitteesi ja postinumero - tarkistetaan NHS: n tietojen perusteella.

julian smith marilyn smith

Jos ne eivät täsmää, lähetetään maksuilmoitus, joten varmistamalla, että tietosi ovat ajan tasalla lääkärin, hammaslääkärin ja etuusjärjestöjen kanssa, vähennetään mahdollisuuksia saada maksuilmoitus.

Lue lisää

Kuluttajien oikeudet
Oikeutesi pääkadun hyvitykseen Kuinka valittaa palkkapäivälainasta Matkapuhelinsopimukset - oikeutesi Huonot arviot - kuinka saada hyvitys

Katso Myös: