Kynnesi voivat viitata terveysongelmiin - valkoisista täplistä harjuihin

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Ravitsemusterapeutti on jakanut varoitusmerkit, joita sinun tulee varoa kynsissäsi ja jotka voivat viitata taustalla oleviin terveysongelmiin – valkoisista täplistä harjuihin.



Sydneystä kotoisin oleva Fiona Tuck sanoo, että muutokset kynsissämme voivat viitata ongelmiin, joita kehomme kokee sisäisesti ja joiden ilmaantuminen voi kestää viikkoja tai kuukausia muuten.



iggy atsalea seksiteippi

Äskettäin isoiso sanoi hänelle manikyyri tapaaminen 'pelasti hänen henkensä' sen jälkeen, kun hänen tavallinen kynsiteknikkonsa huomasi muutoksen hänen kynsissään ja kehotti häntä tarkistamaan ne - testeillä, jotka paljastivat, että hänellä oli keuhkosyöpä.



Ravitsemusterapeutti Fiona sanoi, että on olemassa muutamia yksinkertaisia ​​merkkejä, jotka ovat tietoisia ja jotka voivat viitata ongelmiin, kuten ravinteiden puutteeseen ja pahoin sairauksiin.

Hän lisäsi, että ihmisten tulisi aina harkita ennen lääkäriin käyntiä, ovatko ulkoiset tekijät vaikuttaneet kynsiin, kuten tekokynnet, vahingossa sattuneet fyysiset vauriot tai käsien desinfiointiaineiden käyttö. Päivittäinen posti .

Fiona Tuck antoi neuvoja siitä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota (Kuva: Instagram)



Valkoisia pisteitä tai viivoja

Yksi yleisimmistä kynsien muutoksista, valkoisten täplien ilmaantuminen viittaa yleensä sinkin ja kalsiumin puutteeseen.

Puutteen korjaamiseksi elintarvikkeiden painopiste sisältää näitä kahta vitamiinia. Fiona ehdottaa maitotuotteita ja vihreitä lehtivihanneksia kalsiumille ja kurpitsansiemeniä, ostereita, siipikarjaa ja punaista lihaa sinkiksi.



Vaalea tai sininen väritys

Terveet kynnet näyttävät yleensä luonnollisen vaaleanpunaisen värin kynsipohjassa, mutta jos tämä muuttuu vaaleaksi tai siniseksi, se voi viitata heikentyneeseen verenkiertoon kehossa, mikä voidaan ratkaista lisäämällä liikuntaa.

Värinmuutos voi myös viitata kehon raudan puutteeseen, jonka Fionan mukaan voi määrittää verikokeella tai ruokavaliota katsomalla.

Hän lisäsi, että puutteen korjaaminen näkisi kynnen epämuodostuman 'muuttuvan tai kasvavan ulos'.

Harjanteet ja pystyviivat voivat viitata ongelmaan ruokavaliossasi (Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Harjanteet ja pystyviivat

Kynnet muodostavat harjanteita ja pystysuoraa viivaa voivat olla osoitus muista puutteista tai ongelmista, jotka liittyvät suolistoon, kun se ei ime tai saa riittävästi ravinteita.

'Kynnissä olevat uurteet voivat olla merkki lukuisista ravintoainepuutteista, kuten proteiinin, raudan, sinkin tai kivennäisaineiden puutteesta', Fiona sanoi.

uudenvuoden myymälän aukioloajat

Hän neuvoi tarkastelemaan ruokavaliotasi ja sitä, mitä syöt päivittäin, jotta voit selvittää, mitä kehostasi saattaa puuttua sen kääntämiseksi.

Kerätyt kynnet

Alaspäin kaartuvat kynnet ovat yleisempiä iäkkäillä ihmisillä ja voivat viitata vakaviin keuhkosairauksiin tai -sairauksiin.

Fiona sanoi: 'Kun kynnet rypytetään tai jos ne kaareutuvat alaspäin, tämä voi liittyä hengitysvaikeuksiin, keuhkosairauksiin tai jopa sydän- ja verisuoniongelmiin.

'Kynnet näyttävät usein laajentuneilta sormien päistä.'

Kolotetut kynnet

Kynnet ovat harvinaisempia, ja pieniä pisteitä tai pistoja kynsissä esiintyy yleensä 'kun kehossa on jonkinlainen autoimmuunisairaus'.

Fiona sanoi, että se on yleistä psoriaasi tai hiustenlähtöä sairastavilla ihmisillä, ja lisäsi, että jotkin tekijät voivat olla geneettisiä, mutta asiantuntijan kannattaa tarkistaa ne.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: