Tesco, Morrisons ja Asda jäähtyivät, kun Islanti lupaa olla ensimmäinen vähittäiskauppias maailmassa, joka 'kieltää muovin'

Jäädytetty

Horoskooppi Huomenna

Islannin toimitusjohtaja Richard Walker, joitain muovipakkauksia(Kuva: PA)



Pakastusruoka -jättiläinen Islanti on varastanut kilpailijoidensa marssin, kun hänestä tuli maailman ensimmäinen vähittäiskauppias, joka on kiristänyt muovipakkauksia omista etiketöimistään tuotteista.



Ilmoitus tarttui & apos; Big Four & apos; kylmä, jättäen heidät leikkimään kiinni, kun se hyökkäsi eteenpäin paperi- ja pahvivallankumouksellaan.



Ison -Britannian suurin päivittäistavarakauppa Tesco ilmoitti aikovansa saattaa kaikki pakkaukset kierrätysastiaan tai kompostikasaan sopivaksi vuoteen 2025 mennessä.

Ja Morrisons julkisti suunnitelmat luopua muovisista juomapillistä ja korvata ne paperilla tänä vuonna ja myös poistaa muoviset varren vanupuikot.

Asda sanoi, että sillä on kestävyysjärjestelmä jätteiden vähentämiseksi, mutta Islanti on jo ottanut muutokset käyttöön.



Valmisateriat menevät vihreiksi ensimmäisenä sen jälkeen, kun Islanti on viimeisten 12 kuukauden aikana suunnitellut ja testannut puumassapohjaisia ​​tarjottimia, jotka korvaavat kaatopaikalle päätyvät mustat muoviset.

Islanti on edelläkävijä muovipakkausten vähentämisessä (Kuva: PA)



Uuden ulkoasun astiat alkavat näkyä hyllyillä lähiviikkoina, ja kaikki sen omat elintarvikemuovittomat tuotteet ovat vuoteen 2023 mennessä - 20 vuotta ennen hallituksen suunnitelmaa tehdä supermarkettien ruokakäytävistä muovinen no -go -alue.

Islannin toimitusjohtaja Richard Walker myönsi kutsun taistella kilpailijoiden puolesta ja kehotti heitä seuraamaan esimerkkiä.

Hän sanoi: Heitämme haalarin alas ja toivomme, että muut jälleenmyyjät tekevät samanlaisia ​​ilmoituksia.

Merkittävässä muutoksessa 1400 tuotetta menettää muovikotelonsa tai hihansa, kun supermarkettien historian suurin uudistus voisi palata vanhanaikaisiin maitopulloihin, paperiin käärittyihin makkaroihin ja hedelmiin ja vihanneksiin ruskeissa paperipusseissa.

Walker sanoi, että ketju lieventää kustannuksia jopa 300 toimittajalle, joiden on päivitettävä tehtaan koneita, mutta lupaavat ostajat eivät maksa hintaa kassalla.

Toimitusjohtaja Richard Walker valvoo, että Islannista tulee ensimmäinen suuri jälleenmyyjä, joka sitoutuu poistamaan muovipakkaukset (Kuva: PA)

Muutokset sisältävät hampurilaiset laatikoissa, joissa ei ole muoviholkkia, jäädytettyjä vihanneksia paperipusseissa, tuoreita hedelmiä naruverkoissa ja jäätelöä pahvilaatikoissa.

Walker sanoi, että uusiin pakkauksiin käytetty puu hankittiin kestävistä Skotlannin ja Skandinavian metsistä, joissa istutetaan neljä puuta jokaista kaadettua puuta kohden.

Innokas surffaaja paljasti, että hän sai innoituksensa tehdä uraauurtava muutos, kun hän näki muovisaasteen maailman valtamerissä ja peseytyi rannoille.

Hän lisäsi: Maailma on herännyt muovin vitsaukseen. Kuorma -auto tulee joka hetki valtameriin, aiheuttaen lukemattomia vahinkoja meriympäristöllemme ja lopulta ihmiskunnalle - koska me kaikki olemme riippuvaisia ​​valtameristä selviytyäksemme.

High street food -kauppiaasta Islannista tulee ensimmäinen brittiläinen vähittäiskauppias, joka poistaa muovipakkaukset omissa tuotteissaan vuoteen 2023 mennessä (Kuva: WENN.com)

Greenpeace on tyytyväinen Islannin muovikieltoon.

Sen pääjohtaja Yhdistyneessä kuningaskunnassa John Sauven sanoi: Viime kuussa pitkä luettelo Ison -Britannian suurimpien vähittäiskauppakonsernien entisistä johtajista kirjoitti yhteisen julkilausuman selittääkseen, että ainoa ratkaisu muovisaasteisiin oli vähittäiskauppiaiden hylätä muovi kokonaan kestävämpien vaihtoehtojen, kuten kierrätyspaperin, hyväksi , teräs, lasi ja alumiini.

Nyt Islanti on tarttunut tähän haasteeseen lupaamalla luopua muovista 5 vuoden kuluessa. Muiden vähittäiskauppiaiden ja elintarviketuottajien on nyt vastattava tähän haasteeseen.

Osa muovipakkauksista, jotka kielletään (Kuva: PA)

Downing Street kutsui Islannin toimintaa hyväksi aluksi, mutta pääministerin virallinen tiedottaja lisäsi, että haluamme muiden noudattavan nyt esimerkkiä.

Eilen McDonald’sin pikaruokaketju ilmoitti, että kaikki sen pakkaukset tulevat uusiutuvista, kierrätetyistä tai sertifioiduista lähteistä vuoteen 2025 mennessä.

Ja Wagamama - joka tällä hetkellä jakaa pyynnöstä muovipilliä - on luvannut romuttaa ne valmiiksi

mistä voin katsoa ahs 1984

Hallitus lupaa lopettaa kertakäyttöisyyden

Theresa May on luovuttanut kabinetilleen uudelleenkäytettävät kahvikupit sen jälkeen, kun ministereitä havaittiin kertakäyttöisten kanssa.

Ympäristösihteeri Michael Govea lyötiin viime kuussa sen jälkeen, kun se oli napsittu kertakäyttöisellä Pret A Manger -kupilla sen jälkeen, kun hän oli voittanut kupit koko elämän.

Downing Street vahvisti, että kabinetti sai kupit ympäristöviraston henkilökunnalta viikoittaisessa istunnossaan.

Aiemmin tässä kuussa kansanedustajien komitea vaati 25p: n latte -maksua kertakäyttökuppeista.

Katso Myös: