Junamatkustajia pyydettiin toimittamaan 24 tietoa hyvitysvaatimuksia varten

Junat

Horoskooppi Huomenna

Gales ja rankkasade uhkaavat juhlapäivää

Prosessin pitäisi olla yksinkertaisempaa, ei monimutkaisempaa(Kuva: Getty)



Junayritykset tekevät yhä vaikeammaksi asiakkaiden saada korvauksia viivästyksistä huolimatta uusista säännöistä, jotka on suunniteltu yksinkertaistamaan prosessia, tutkimus on havainnut.



Yritykset vaativat matkustajilta korvauksen saamista vaatimalla korvausprosessin aikana jopa 24 erillistä tietoa, kuluttajaryhmä Which? sanoi.



Yhdistyneessä kuningaskunnassa useimmat junayhtiöt ovat sitoutuneet lykkäämään takaisinmaksujärjestelmiä - joissa matkustajat voivat vaatia korvausta 15 minuutin tai sitä myöhäisemmistä viivästyksistä joidenkin palveluntarjoajien ja 30 minuutin tai pidempien viivästysten vuoksi.

Hyväntekeväisyysjärjestö tarkasteli kuitenkin 24 operaattorin online -korvauslomakkeita ja totesi, että ne vaativat vähintään 10 tietoa matkustajilta, jotka halusivat korvausta viivästyneistä tai peruutetuista palveluista.

50 penniä paddington karhu

Raportin mukaan kolmasosa asiakkaista ei väitä viivästyneitä matkoja, koska prosessin katsotaan vaativan paljon vaivaa ja liian vaikeaa.



mitä 797 tarkoittaa

Pahimpia rikoksentekijöitä monimutkaisten ja pitkien korvausprosessien vuoksi olivat Suur -Anglia, Lontoon luoteisosa, ScotRail, Transport for Wales ja West Midlands Trains - kukin vaati 24 tietoa.

Turhaa tietoa

Suur -Anglia nimettiin yhdeksi pahimmista rikoksentekijöistä (Kuva: PA)



Mutta jopa parhaiten menestyvät yritykset - Chiltern Railways ja Heathrow Express - vaativat matkustajia toimittamaan 10 erilaista tietoa ennen kuin matkustajat voivat tehdä vaatimuksen palveluiden viivästyessä tai peruutettaessa.

Prosessin aikana matkustajilta pyydettiin usein joukko näennäisesti merkityksettömiä yksityiskohtia - jotka asettivat mahdollisesti tarpeettomia esteitä saamansa korvauksen saamiselle.

Suurin ero junayritysten välillä oli siinä, kuinka paljon matkustajilta kysyttiin, millaista lippua he matkustivat.

Analyysissä viisi pahinta junayritystä vaati matkustajia toimittamaan 13 erilaista tietoa lipustaan ​​tässä lomakkeen osassa, kuten onko se paperilippu, hinta, luokka, miten lippu maksettiin, oliko se oli ruuhka -aikaan ja päivämäärät, joina lippu oli voimassa.

Suurin osa näistä tiedoista löytyi kuitenkin selkeästi paperilipun valokuvasta, joka 23: sta 24: stä junayhtiöstä on ladattava ostotodistukseksi.

Santander ppi -myymäläkortit

Jopa 14 24 junayhtiöstä pyysi matkustajia kaivamaan vielä yksityiskohtaisempia lipputietoja, kuten lipun viitenumeron. Sen sijaan tämän osan paras suorittaja, Chiltern Railways, vaati matkustajilta vain kahta tietoa lipusta - lipun tyypin ja ostotodistuksen.

Matkustajilta kysyttiin myös useita kysymyksiä matkasta. Vähiten tietoja pyytäneiden yritysten - Heathrow Express kolmen ja Chiltern Railwaysin neljän - ja suurimman pohjoisen, eteläisen ja Thameslinkin välillä oli neljä tietoa.

Kuusi junayritystä pyysi ihmisiä toimittamaan matkan tiedot lähtö- ja paluumatkalla useammin kuin kerran samassa lomakkeessa pakottaen heidät antamaan kahdesti tekemänsä matkan.

Puolet junayrityksistä kysyivät myös matkustajilta, miksi he tekivät väitteen tai syyn viivästymiseen - jälkimmäinen on tietoa, jonka junayritys pystyy paremmin vastaamaan ja jonka se jo pitäisi saada.

tesco pudsey karhuvaatteet

Kaikki junayhtiöt pyysivät neljää henkilötietoa lukuun ottamatta Merseyrailia, joka myös kysyi matkustajilta syntymäaikaa.

Miksi he tarvitsevat niin paljon tietoa?

Tuhannet matkustajat kärsivät viivästyneistä ja peruutetuista matkoista joka päivä Yhdistyneessä kuningaskunnassa (Kuva: Getty)

Milloin Mikä? kysyivät näiltä junayrityksiltä, ​​miksi he pyysivät tällaista yksityiskohtaisuutta - vastauksiin sisältyi petollisten väitteiden estäminen, että sitä tarvittiin paperivarauksiin ilman varauksia, kolmansien osapuolten vähittäiskauppiaiden näkyvyys ja puolustus siitä, että asiakkaat voivat perustaa verkkotilin ja tallentaa henkilökohtaiset yksityiskohdat helpottavat vaatimuksia toisella kierroksella.

Jotkut junayritykset ovat kuitenkin jo osoittaneet, että nämä monimutkaiset korvausjärjestelmät voidaan välttää kokonaan.

Useat junayhtiöt - mukaan lukien C2C, Northern, South Western Railway ja Virgin Trains - tarjoavat jo automaattista korvausta asiakkaille, joilla on tiettyjä lippuja, mikä tarkoittaa, että matkustajille maksetaan automaattisesti korvaus ilman hankalia lomakkeita.

mitä simpsonit ennustivat

Alex Hayman, missä? sanoi: 'On selvää, että tämä pirstoutunut ja hämmentävä korvausjärjestelmä johtaa siihen, että ihmiset menettävät paljon rahaa, kun he ovat jo kärsineet riittävästi myöhästymisistä ja peruutuksista.

”Tekniikka on olemassa korvausten automaattiseksi toimittamiseksi, mutta teollisuus vetää edelleen kantaansa ja hyötyy järjestelmästä, joka estää matkustajia saamasta velkaa.

'Matkustajat haluavat nopeita muutoksia, joten hallituksen rautatiearvioinnin on osoitettava, että he ovat vakavasti asettaneet ne etusijalle varmistamalla, että automaattinen korvaus otetaan käyttöön koko verkossa.'

Riippumattoman vahtikoiran Transport Focuksen toimitusjohtaja Anthony Smith lisäsi: '' Transport Focus -tutkimuksen mukaan vain 35% matkustajista, jotka olivat oikeutettuja, haki korvausta matkastaan. Nyt on tärkeää, että junaoperaattorit kannustavat aktiivisesti matkustajia vaatimaan, mikä tekee siitä nopean, helpon ja automatisoidun mahdollisimman pian.

'' Kuluvan vuoden aikana Transport Focus kampanjoi varmistaakseen, että useammat matkustajat kärsivät viivästyksistä tai peruutuksista. Matkustajille ei ole parempaa tapaa varmistaa, että rautatieala kuuntelee heitä. ''

Lue lisää

Parhaat rahatarinat
Morrisons myy pääsiäismunia hintaan 25 p Lomautuspäivä vahvistettu KFC avaa jälleen 100 myymälää toimitettavaksi Supermarkettien toimitusoikeudet selitetty

Katso Myös: