Yleinen luotto: Kuinka voit ansaita jopa 151 puntaa viikossa ylimääräistä PIP -etuja

Edut

Horoskooppi Huomenna

Yleisluottojen hakijoita, joilla on heikentäviä terveydellisiä olosuhteita, muistutetaan, että he voivat saada 151 punnan korotuksen, koska ministerit ovat edelleen kiistassa 20 punnan viikottaisen korotuksen tulevaisuudesta.



Henkilökohtaiset riippumattomuusmaksut (PIP) ovat haavoittuville henkilöille, joilla on pitkäaikaisia ​​sairauksia tai vamma.



Lisätuki otettiin käyttöön vuonna 2013, ja se korvaa lopulta vammaisten asumislisän (DLA).



Se tarkoittaa, että voit saada taloudellista tukea, jos kamppailet liikkumisen tai jokapäiväisten toimintojen, kuten pukeutumisen, kanssa.

Hakijat voivat saada 23,60–151,40 puntaa viikossa siitä päivästä, jolloin he täyttävät 16 vuotta eläkeikään.

Toisin kuin Universal Credit, PIP ei ole varojen testattu, mikä tarkoittaa, että olet oikeutettu tuloista tai veromaksuista riippumatta.



Sinulla on kuitenkin oltava terveydentila tai vamma, joka vaikuttaa jokapäiväiseen elämääsi, ja sen odotetaan jatkuvan vähintään yhdeksän kuukautta.

Sinun on asunut Englannissa, Skotlannissa tai Walesissa vähintään kaksi edellisistä kolmesta vuodesta, jotta voit saada tukikelpoisuuden.



Kuinka paljon tukea on saatavilla?

Työkeskus Westminsterissä

Tavallinen yleisluottotuki alkaa 342,72 puntaa, mutta voit myös saada jopa 151 puntaa ylimääräistä PIP: n kautta, jos sinulla on sairaus, vamma tai mielenterveyshäiriö (Kuva: Getty)

Universal Credit otettiin käyttöön vuonna 2013, jotta useat etuudet, kuten työttömyys ja asumistuki, saatiin yhdeksi maksuksi.

Tavallinen yleisluottotuki alkaa 342,72 puntaa, mutta voit myös saada jopa 151 puntaa ylimääräistä PIP: n kautta, jos sinulla on sairaus, vamma tai mielenterveyshäiriö.

PIP koostuu kahdesta osasta: päivittäinen elämä ja liikkuvuus.

Aluksi työ- ja eläkevirasto (DWP) arvioi terveydentilasi.

He arvioivat, miten selviät tehtävistä, kuten ruoan valmistamisesta ja syömisestä, pukeutumisesta ja taloudellisten päätösten tekemisestä.

Mies pyörätuolissa

Se on suunniteltu niille, jotka saattavat kamppata päivittäisten toimintojensa kanssa - ja rahat voidaan käyttää lisäapuun (Kuva: Getty Images)

Viikoittainen hinta voi olla 59,70 puntaa tai 89,15 puntaa riippuen siitä, kuinka paljon tukea tarvitset.

Ne, joilla on terminaalinen sairaus, ovat oikeutettuja korkeampaan korkoon.

Viikoittainen liikkuvuusmaksu on joko 23,60 £ tai 62,25 £ riippuen siitä, kuinka vaikeaa on liikkua.

Se perustuu kriteereihin, kuten kuinka hyvin noudatat ohjeita ja pystytkö seisomaan ja kävelemään ilman apua.

PIP on kuukausittainen, ja maksut arvioidaan kerran vuodessa.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

PIP -tuen hakeminen

Voit hakea PIP: tä DWP: n PIP -vahinko -linjan kautta maanantaista perjantaihin klo 8–17.

DWP PIP -korvausrivin numero on 0800 917 2222 tai voit pyytää postilomakkeen kirjoittamalla osoitteeseen Personal Independence Payment New Claims, Post Handling Site B, Wolverhampton, WV99 1AH.

Voit käyttää Relay UK -palvelua, jos et kuule tai puhu puhelimessa soittamalla numeroon 18001 ja 0800 917 2222.

Katso Myös: