'Vallankumouksellinen' sormenjälkitesti voi tunnistaa kokaiinin käyttäjät alle kahdessa minuutissa

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Yksinkertainen ja nopea sormenjälkitesti tunnistamiseen kokaiinia käyttäjiä on kehitetty.



Se pystyy muutamassa minuutissa erottamaan ne, jotka ovat ottaneet sen tai yksinkertaisesti altistuneet vahingossa - jopa käsien pesun jälkeen.



Uraauurtava tekniikka voi johtaa henkilöstön seulomiseen - erityisesti työpaikoilla, joissa yleinen turvallisuus on ongelma.



Se voisi myös auttaa huumekuntoutusta, rikostentekijöiden ja kuolemansyyntutkijien hallintaa, kun ruumis saapuu ensimmäisen kerran ruumishuoneeseen. Se perustuu hien mukana erittyviin kemikaaleihin.

Tutkimuksen toinen kirjoittaja tohtori Min Jang, Surreyn yliopiston kemian laitokselta, sanoi: 'Sormenjälki on loistava tapa testata lääkkeitä, koska se on niin nopea ja tehokas kerätä.

vanhat palkkiolainat kuolivat

'Metodologiamme avulla on mahdollista analysoida sormenjälkinäytteestä huumeiden varalta alle kahdessa minuutissa.'



Lähikuva sormenjäljistä pinnalla

Lähikuva sormenjäljistä pinnalla

brad pitt ja charlize theron

Erityisesti bentsoyyliekgoniini, jota syntyy elimistössä kokaiinin nauttimisen yhteydessä, erottaa sitä käyttäneistä sitä käsitelleistä.



Molekyyliä ei esiintynyt näytteissä, jotka olivat peräisin ei-luokan A huumeiden käyttäjiltä edes katukokaiinin kosketuksen ja käsien pesun jälkeen.

Laboratorion jäsen tohtori Catia Costa sanoi, että sitä voidaan käyttää myös heroiiniin, kannabikseen tai amfetamiiniin.

Hän sanoi: 'Olemme innoissamme mahdollisuuksista huumeiden sormenjälkitestaukseen. Laittomien huumeiden lisäksi olemme havainneet, että voimme havaita lääkkeitä sormenjäljistä.

'Olemme kiinnostuneita näkemään, voimmeko käyttää tätä auttaaksemme potilaita tarkistamaan, että heidän lääkkeensä on annettu oikealla annoksella.'

Kokaiini on toiseksi suosituin huume Isossa-Britanniassa kannabiksen jälkeen (Kuva: Getty)

Tieteellisissä raporteissa kuvatuissa kokeissa testi poimi kokaiinin käyttäjät tarkasti ja kivuttomasti yhdellä näytteellä.

gemma collins olen julkkis

Sormenjäljet ​​otettiin huumekuntoutusklinikoilla hoidossa olevilta henkilöiltä, ​​jotka olivat myöntäneet kokaiinin nauttineen edellisen vuorokauden aikana.

Osallistujia pyydettiin sitten pesemään kätensä perusteellisesti saippualla ja vedellä ennen uusien sormenjälkien antamista.

lindsey dawn-mackensie

Tätä samaa prosessia käytettiin näytteiden keräämiseen katukokaiinia koskettaneista huumeiden käyttäjistä.

Sitten tutkijat käyttivät skannaustekniikkaa, jota kutsutaan nopeaksi, korkearesoluutioiseksi massaspektrometriaksi, vertaillakseen molempien ryhmien tietoja.

Huumeiden testauksessa on tärkeää erottaa kokaiinia käsitelleet niistä, jotka ovat nauttineet kokaiinia.

Tutkijat sanoivat, että oikeudelliset seuraukset ovat valtavat, kun kyseessä ovat esimerkiksi huumeiden ajaminen.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt
Uusinta tiedettä ja tekniikkaa

Tohtori Melanie Bailey, myös Surreyn yliopistosta, sanoi: 'Mielestämme tämä tutkimus on todella merkittävä, koska korkearesoluutioista massaspektrometriaa käyttävä laboratoriotestimme voi tehdä eron huumeeseen koskeneen henkilön ja sitä todella nauttineen ihmisen välillä. vain ottamalla heidän sormenjäljensä.

Cambridge-pohjaisesta Intelligent Fingerprintingistä on jo saatavilla samanlainen huumeiden seulontajärjestelmä, jossa käytetään erilaisia ​​skannaustekniikoita tiettyjen lääkkeiden havaitsemiseksi hiessä.

Perustaja ja johtava tieteellinen johtaja professori David Russell sanoi: 'Tämä Surreyn yliopiston laboratoriotutkimus kokaiinin testaamisesta kokeellisilla korkearesoluutioisilla massaspektrometriatekniikoilla vahvistaa lähestymistavan, jonka älykäs sormenjälki omaksui, kun se alun perin kaupallisti kannettavan sormenjälkipohjaisen huumeiden seulontajärjestelmän käytettäväksi pisteessä. huolenpitoa.

'Koska kaupallisesti saatavilla oleva testimme havaitsee sekä kokaiinijäämiä että bentsoyyliekgoniinia - kokaiinin pääaineenvaihduntatuotetta - asiakkaamme ovat menestyksekkäästi käyttäneet sormenjälkipohjaisia ​​huumetestejä kesästä 2017 lähtien selvittääkseen, onko kokaiinia todella käytetty.'

Noin kolmannes Yhdistyneen kuningaskunnan 16–59-vuotiaista aikuisista on käyttänyt laittomia huumeita jossain vaiheessa elämänsä, lähes joka kahdeskymmenes viimeisen kuukauden aikana. Kokaiini on kannabiksen jälkeen toiseksi suosituin.

voi dwp ottaa selvää säästöistä
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: