Mitä kaksinkertainen taantuma tarkoittaa - ja miten se vaikuttaa sinuun, selitetty

Koronaviirus

Horoskooppi Huomenna

Yhdistynyt kuningaskunta on menossa kaksinkertaiseen taantumaan - mutta mitä se todellisuudessa tarkoittaa ja miten se vaikuttaa tavallisiin ihmisiin?(Kuva: SIPA USA / PA Images)



Britanniassa on odotettua syvempi taantuma joulun hätärajoitusten ja kolmannen kansallisen sulkemisen vuoksi.



Uusi koronavirusmuunnelma, josta syytetään yli 50 000 uutta tapausta päivässä, on aiheuttanut kolmannen sulkemisen - tämä liike lähettää todennäköisesti aaltoja talouden läpi viikkoja - ja kuukausia.



Sen odotetaan laukaisevan ensimmäisen kaksinkertaisen taantuman sitten vuoden 1975, ja viimeisen sulkemisen odotetaan maksavan taloudelle lähes 400 miljoonaa puntaa päivässä.

Kulut tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ovat 24,57 miljardia puntaa pienemmät kuin ne olisivat olleet ilman kolmatta kansallista sulkemista, Oxford Economicsin mukaan.

Taloustieteen ja yritystutkimuksen keskus (CEBR) ennustaa, että jos lukitus poistetaan helmikuun puolivälissä, se maksaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle 390 miljoonaa puntaa jokaisena työpäivänä.



Vaikka talouden odotetaan piristyvän myöhemmin, kun Covid-19-rokotteen käyttöönotto sallii kauppojen ja ravintoloiden avaamisen uudelleen, asiantuntijat ovat jo alkaneet karsia kasvuennusteitaan vuodelle 2021.

Paperin osto on romahduksen partaalla (Kuva: Bath Chronicle)



Paperin ostamisesta on tullut ensimmäinen ketju, joka pääsee hallintoneuvotteluihin , kun taas pubiteollisuutta edustava Campaign For Real Ale sanoi, että satoja voidaan joutua sulkemaan pysyvästi take away -alkoholin kieltämisen vuoksi. Samaan aikaan yritykset, kuten yökerhot, ovat olleet kiinni lähes vuoden ajan.

Howard Archer, EY Item Clubin talousennusteiden ryhmä, oli aiemmin ennustanut 6,2%: n kasvua vuonna 2021.

Mutta nyt, kun otetaan huomioon pysähtynyt vuosi 2021, hän sanoo, että BKT kasvaa enintään 5,5%.

Archer sanoi: '' Koska rajoitukset ovat nyt voimassa useimmilla Yhdistyneen kuningaskunnan alueilla, EY Item Club odottaa talouden haastavan alkaneen vuoteen 2021 ja todennäköisesti supistuvan maltillisesti ensimmäisellä neljänneksellä. Tämä johtaisi kaksinkertaiseen taantumaan. ''

Simon French, sijoituspankin Panmure Gordonin pääekonomisti, lisäsi: ”Yhdistyneen kuningaskunnan kaksinkertainen taantuma vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä on nyt todennäköisempi kuin ei olettamalla, että joulun sekoittaminen ja paremmin välitettävä [Covid-19] -mutaatio vaatia uuden vuoden rajoituksia pidempään. ''

Mutta tunnelin päässä on joitain valon merkkejä.

'Odotamme talouden hyötyvän asteittain vuoteen 2021 mennessä rokotteen käyttöönotosta', Archer lisäsi.

'Oletamme, että BKT: n taso tämän vuoden lopussa ei ole olennaisesti alhaisempi rokotteen onnistuneen käyttöönoton vuoksi.'

Mitä kaksinkertainen taantuma tarkoittaa?

Covid-19-taloudellinen shokki vei talouden kaikkien aikojen syvimpään taantumaan (Kuva: PA)

Kun yritykset menestyvät, luovat työpaikkoja ja palkat ja sijoitusten tuotot kasvavat, Britanniassa vuosittain tuotettavan rahan määrä - bruttokansantuote (BKT) - kasvaa.

Normaalioloissa tämä määrä kasvaa joka vuosi.

Talouden äkilliset shokit, kuten pandemia, voivat kuitenkin aiheuttaa BKT: n laskun.

Jos tämä tapahtuu kaksi neljäsosaa peräkkäin, talous on virallisesti taantumassa.

Taantumille - tai ajanjaksoille, jolloin talous pienenee pikemminkin kuin suurempiin - on yleensä ominaista työpaikkojen menetykset, yritysten kaatuminen ja asuntojen hintojen lasku.

Kasvun paluu näkee tämän ajanjakson päättyvän - toivottavasti uusien työpaikkojen ja palkkojen nousun.

Vuoden 2020 toisella ja kolmannella vuosineljänneksellä bruttokansantuote laski jyrkästi, ja BKT laski enemmän kuin oli nähty yli 300 vuotta, ja ensimmäinen taantuma Yhdistyneessä kuningaskunnassa sitten vuoden 2009.

Talous toipui hetkeksi takaisin, mutta uuden Covid-19-variantin leviäessä kulovalkeana se suuntautuu jälleen alaspäin.

Tämä tarkoittaa, että olemme nyt menossa kaksinkertaiseen taantumaan-taantumaan, jota seuraa lyhytaikainen elpyminen, jota seuraa uusi tuotannon lasku.

Miten se vaikuttaa minuun?

BKT: n kasvu on hyvä merkki taloudelle.

Se tarkoittaa, että ihmiset käyttävät rahaa, palkat nousevat ja yritykset laajenevat.

Kun maan talous supistuu, se tarkoittaa, että yritykset ansaitsevat vähemmän rahaa. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että työttömyys nousee ja palkat laskevat.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että rahaa käytetään vähemmän, mikä voi tarkoittaa sitä, että useammat yritykset kaatuvat.

Hallitus saa myös vähemmän veroja juuri silloin, kun maksetaan työnhakijoiden korvausten kaltaisia ​​asioita, mikä tarkoittaa, että se voi päättää leikata valtion työntekijöiden tärkeitä julkisia palveluja, etuja ja palkkoja.

katherine ryan ennen leikkausta

Se saattaa myös kertoa huonoja uutisia säästäjille.

Tämä johtuu siitä, että laman aikana on kannustin alentaa korkoja.

Ajatuksena on tehdä lainaamisesta halvempaa ja säästää vähemmän kannattavaa - niin yritykset ja väestö saavat jälleen rahaa talouden elpymiseen.

Bank of Englandin peruskorko - jota käytetään korkojen vertailuun - on tällä hetkellä kaikkien aikojen alimmillaan 0,1%.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos se putoaa uudelleen talouden elvyttämiseksi, joudut maksamaan säästö- tai vaihtotilin pitämisestä.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Liittokansleri Rishi Sunak sanoi: 'Olen sanonut aiemmin, että vaikeat ajat ovat edessä, ja tämän päivän luvut vahvistavat, että vaikeat ajat ovat täällä.

”Sadat tuhannet ihmiset ovat jo menettäneet työpaikkansa ja valitettavasti tulevina kuukausina moni muukin.

'Mutta vaikka edessä on vaikeita valintoja, selviämme tästä, ja voin vakuuttaa ihmisille, että kukaan ei jää ilman toivoa tai mahdollisuutta.'

Katso Myös: