Minkä kokoisia asuntolainoja voin saada? 4 kysymystä, jotka määrittävät kuinka paljon voit lainata

Asuntolainat

Horoskooppi Huomenna

Asuntolainat ovat monimutkainen maailma, mutta onneksi on olemassa keinoja parantaa mahdollisuuksiasi 'kyllä'



Tämä artikkeli sisältää kumppanilinkkejä, saatamme saada palkkion kaikista tuotteistamme. Lue lisää



Luuletko, että olet valmis ostamaan ensimmäisen asuntosi? Kun olet tallentanut talletuksesi, on aika alkaa miettiä kokonaisbudjettiasi.



Tämä sisältää palkkasi ja kulusi (sekä mahdolliset huollettavat) tarkastelun ja sen selvittämisen, mihin sinulla on varaa.

Lainanantajat tekevät yleensä tämän puolestasi. He tarkastelevat pankkitiliotteitasi, suoraveloitustasi ja kulujasi - selvittääksesi, kuinka paljon voit mukavasti maksaa takaisin. Voit myös käydä välittäjän luona - Puolueeton.co.uk voi auttaa sinua löytämään itsenäisen.

Kun on kyse enimmäismäärästä, jonka voit lainata, ei ole epätavallista, että lainanantajat lainaavat jopa nelinkertaisen palkan.



jay z ja beyonce huijaavat

Tämä kuitenkin kuluttaa sellaisiin tekijöihin kuin työhistoriasi ja luottotietosi.

Tässä on joitain suurimpia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka paljon voit lainata.



Lue lisää

Asuntotikkaille pääsyn salaisuudet
Oletko valmis olemaan ensimmäinen ostaja? Kuinka verrata asuntolainavälittäjiä 3 suunnitelmaa ensimmäisen kodin ostamiseksi Kuinka ostin ensimmäisen asuntoni 25 -vuotiaana

1. Kuinka paljon voit sijoittaa talletukseen

Yleisesti ottaen mitä isompi talletus voidaan laittaa alas, sitä parempi. Tässä on mitä voit maksaa kuukaudessa 200 000 punnan asunnosta eri talletussummien perusteella:

Souce: ristikko

Lainanantajat muuttavat hintojaan ympäri vuoden, joten ei ole mitään takeita siitä, että saat paremman sopimuksen 12 kuukauden säästämisen jälkeen. Mutta jos pystyt nostamaan talletustasi aikaisemmin muilla keinoilla, esim. kysyä äidiltä ja isältä - sitten se voisi maksaa hyvin pitkällä aikavälillä.

Suuri talletus ei välttämättä tarkoita, että lainanantaja lainaa enemmän, mutta kuukausimaksusi pitäisi olla pienempi, koska sinulla on pienempi laina maksettavaksi.

2. Kuinka paljon ansaitset?

Palkkakuitti

(Kuva: Getty)

Lainanantajat tarkastelevat tulojasi ja menojasi määrittääksesi, kuinka paljon sinulla on varaa lainata, joten on tärkeää saada rahojesi selville.

On melko yleistä, että lainanantajat lainaavat jopa neljä kertaa tulosi. Jos esimerkiksi ansaitset 30 000 puntaa, he voivat lainata sinulle 120 000 puntaa.

Odotatko korotusta lähikuukausina? Keskustele pomosi kanssa ja katso, ovatko he valmiita antamaan sinulle vauhtia aikaisemmin.

Jos näin ei ole, lainanantajat hyväksyvät usein työnantajasi kirjeen, jossa vahvistetaan, että olet korotuksen kohteena. He hyväksyvät myös uuden työnantajan kirjeen, jos sinulla on ollut työtarjous muualla.

Asuntolainan saamisessa kaksi tuloa on (melkein) aina parempi kuin yksi. Jos kumppanisi tai ystäväsi ansaitsee myös 30 000 puntaa, lainanantaja voi lainata jopa 300 000 puntaa - kaksinkertaistaa alkuperäisen summasi.

Mutta varo! Jos kumppanillasi on huono luottoluokitus, lainanantajat voivat nähdä heidät suurempana riskinä ja voivat pienentää määrää, jonka he ovat valmiita lainaamaan.

3. Mitkä ovat menot?

Ymmärtäminen, kuinka paljon käytät joka kuukausi, on toinen tapa, jolla lainanantajat arvioivat, kuinka paljon he olisivat valmiita lainaamaan sinulle.

Kustannusten vähentäminen on loistava tapa vapauttaa rahaa asuntolainojen maksamiseen.

Jos mahdollista, maksa pois luottokorttisi ja kaikki jäljellä olevat lainat. Harkitse useiden lainojen yhdistämistä, koska tämä voi usein pienentää kuukausimaksuja.

Sinulla saattaa olla houkutus kaivaa talletussäästösi lainojen maksamiseksi.

Joskus tämä strategia voi toimia, mutta se riippuu suuresti olosuhteistasi. Etsi hyvämaineinen asuntolainaneuvoja ja keskustele heidän kanssaan ensin.

elvis presley - huumeet

Lainanantajat tarkastelevat myös muita suuria menoja, joten harkitse näiden kustannusten vähentämistä, jos voit. Esimerkiksi vakuutusmarkkinat ovat kilpailukykyiset ja saatat löytää paremman auto- tai sairausvakuutussopimuksen muualta.

Yksi temppu, jolla lapset usein ostavat, on joskus poistaa lastenhoitokustannukset pyytämällä isovanhempia tai muita perheenjäseniä auttamaan.

4. Luottotietosi

Yrittäjä työskentelee kannettavan tietokoneen ääressä kahvilassa

(Kuva: Getty)

Valitettavasti lainanantajilla ei ole ilo tutustua sinuun ja ystäviisi. Sen sijaan heidän on turvauduttava muihin toimenpiteisiin sen määrittämiseksi, kuinka todennäköisesti täytät taloudelliset sitoumuksesi.

Yksi tapa tehdä tämä on tarkastella luottotietojasi.

On tärkeää tarkistaa luottotietosi ennen asuntolainan hakemista. Palvelut kuten ClearScore , Päiväntasaus , Experian ja Nuppi auttaa sinua tekemään tämän.

Sen lisäksi, että tarkistat mahdolliset virheet - esimerkiksi henkilöllisyyspetoksesta johtuvat maksamatta jääneet maksut -, sinun kannattaa käyttää seuraavia vinkkejä parantaaksesi pisteitäsi mahdollisimman paljon.

  1. Astu vaaliluetteloon

  2. Sulje kaikki maksamattomat tilit, joita et enää käytä

  3. Maksa laskut aina ajallaan

    hyppäämällä junan eteen
  4. Luo luottohistoria käyttämällä (ja maksamalla pois) luottokorttia

Huippuluokan luottotiedot antavat lainanantajille luottamuksen luottaa sinuun ja lainaavat todennäköisemmin tarvitsemasi summan.

Muita huomioitavia asioita

Avaimet uuteen kotiin

Avaimet uuteen kotiin (Kuva: RF -kulttuuri)

Asuntolainat (lainan takaisinmaksuaika) alkavat yleensä noin 25 vuodesta, mutta joissakin tapauksissa ne voidaan pidentää yli 40 vuoteen.

Määräajan pidentäminen vähentää kuukausittain maksettavaa summaa, mutta muista, että se lisää myös kokonaissummaa, joka sinun on maksettava asuntolainasi elinkaaren aikana.

Kuinka paljon maksat asuntolaina -ajan perusteella

Souce: ristikko

*

Perustuu 10%: n talletukseen 200 000 punnan kiinteistöstä, jossa on 2,24%: n 2 vuoden kiinteä korko ja 3,74 SVR

Asunnon ostamisesta aiheutuu muita kuluja. Ne voivat kasvaa nopeasti yhteen, mikä voi vaikuttaa siihen summaan, joka sinulla on jäljellä talletusta varten. Muista ottaa nämä huomioon, kun etsit kotia.

Vaikka haluat lainata tarpeeksi, jotta saat parhaan mahdollisen kodin, on tärkeää olla venyttämättä itseäsi liian pitkälle taloudellisesti. Varmista, että sinulla on rahaa jäljellä muihin kuluihin, kuten kodin ylläpitoon tai perhekriiseihin.

Kun olet saanut asuntolainasi, on tärkeää pysyä sen päällä. Älä luiskaudu lainanantajasi vakio -muuttuvaan korkoon määräajan päättyessä, vaarana on kuukausimaksujen jyrkkä nousu.

Käytä lopuksi asuntolainalaskuria saadaksesi nopeasti käsityksen siitä, kuinka paljon sinulla olisi varaa lainata, ja kysy maksuttomalta asuntolainavälittäjältä neuvoa siitä, miten saat kaiken irti taloudestasi.

Lue lisää

Asuminen
Asuntolainavälittäjän neuvoja Ei talletusta? Ei ongelmaa. Ensimmäinen talo klo 19 Jaetun omistajuuden toiminta

Lisätietoja saat oppaastamme ensimmäisen kodin ostamiseen.

Katso Myös: