3,99 punnan viini kielletään Skotlannissa Skotlannin korkeimman oikeuden hyväksymän alkoholin vähimmäishinnaksi

Alkoholi

Horoskooppi Huomenna

Alkoholi

Alkoholilla on vähimmäishinta(Kuva: Getty)



Yhdistyneen kuningaskunnan korkein oikeus on hylännyt haasteen suunnitelmista käyttää alkoholin vähimmäishintoja Skotlannin kansanterveyden parantamiseksi.



Lontoon seitsemän korkeimman oikeuden tuomaria hylkäsi tänään Scotch Whisky Associationin (SWA) valituksen.



Heinäkuussa pidetyssä kuulemistilaisuudessa tuomarit kuulivat järjestön väitteen, jonka mukaan vähimmäisyksikköhinnoittelu (MUP) on 'suhteeton' ja laiton Euroopan lainsäädännön mukaan.

SWA sanoi, että on olemassa parempia tapoja saavuttaa Skotlannin hallituksen tavoite.

gary barlow laihtuminen

Korkein oikeus päätti kuitenkin yksimielisesti, ettei Euroopan unionin lakia ole rikottu ja että vähimmäishinta 'on oikeasuhteinen keino laillisen tavoitteen saavuttamiseksi'.



Lue lisää

Supermarkettitarjoukset
Ruokaostokset verkossa Parhaat viinitarjoukset supermarketista Säästä 15 puntaa Sainsburyn kaupasta 21 fiksua tapaa säästää rahaa ruoassa

Korkein oikeus haastoi sen jälkeen, kun Skotlannin korkein siviilituomioistuin Edinburghissa toiminut Court of Session hylkäsi SWA: n valituksen toimenpiteestä lokakuussa 2016.



Ehdotusten välinen oikeudellinen kiista alkoi vuonna 2012, ja se on viivästyttänyt Skotlannin juomaongelmaan liittyvän politiikan toteuttamista.

Korkeimman oikeuden oli päätettävä, oliko vuoden 2012 alkoholilaki (vähimmäishinnoittelu) (Skotlanti) laki ristiriidassa Euroopan unionin oikeuden kanssa.

Skotlannin ministerit ovat laatineet määräysluonnoksen, jossa määritetään 50p: n vähimmäishinta yksikköä kohti, mutta vuoden 2012 lakia tai määräystä ei ole saatettu voimaan ennen oikeudenkäynnin tulosta.

Valitus vastusti Lord Advocate ja Skotlannin julkisasiamies.

simon cowell cheryl cole

Kuinka vähimmäishinta toimii

3,99 puntaa viiniä ei enää koskaan ole sääntöjen mukaan (Kuva: Getty)

Skotlannin hallitus suunnitteli alkoholille vähimmäishinnan. Tämä kieltää tehokkaasti halvat tarjoukset, vaikka sen ei pitäisi vaikuttaa mihinkään, mikä jo maksaa enemmän.

Ehdotetulla 50p: n tasolla yksikkö, joka tarkoittaisi, että halvin mitä voit myydä viskiä, ​​on 14 puntaa pullo (70 cl), vodka maksaa vähintään 13,13 puntaa pullo (70 cl), viini 4,32 puntaa ja 4 tölkkiä 4% olut ei voi koskaan olla halvempaa kuin 3,52 puntaa (440 ml).

Pubien pitäisi olla kunnossa, ja vähimmäishinta 4% olutta tai 175 ml viiniä on 1,15 puntaa.

Halvin mahdollinen hinta 50p yksikkö

Voiko se tapahtua myös Skotlannin ulkopuolella?

Alkoholin vähimmäishinnoittelua on jo suunniteltu Walesissa, vaikka sitä tarkastellaan vain Englannissa.

Pohjois -Irlannin terveysministeri Jim Wells oli pyrkinyt ottamaan vähimmäishinnan käyttöön myös siellä ennen eroamistaan ​​vuonna 2015.

Alkoholin vähimmäishinta selitetty

Yhdistyneen kuningaskunnan korkein oikeus on hylännyt pitkäaikaisen haasteen suunnitelmista käyttää alkoholin vähimmäishintoja Skotlannin kansanterveyden parantamiseksi.

Hilary Duncanson tarkastelee ehdotuksen keskeisiä kysymyksiä:

Mikä on yksikköhinnan vähimmäishinta?

Vähimmäishintayksikköhinta eli MUP määrittää yksinkertaisesti alkoholin yksikköhinnan, joten sitä ei voida laillisesti myydä halvemmalla. Mitä enemmän alkoholia juomassa on, sitä kalliimpaa se on. Skotlannin hallitus vaatii, että MUP ei ole vero, vaan pikemminkin 'kohdennettu tapa varmistaa, että alkoholia myydään järkevään hintaan'.

dina asher smith kuuma

Kuinka pian Skotlannin hallitus voisi toteuttaa politiikan?

Ministerit ovat aina sanoneet, että ne ryhtyvät politiikan toteuttamiseen 'niin nopeasti kuin mahdollista'.

Miksi alkoholin hinnalla on väliä?

Terveyskampanjat väittävät, että kun alkoholin hinta laskee, alkoholin kulutus kasvaa. Mitä edullisemmaksi juoma tulee, sitä enemmän ihmiset käyttävät sitä ja sitä enemmän yhteiskunta kärsii siitä.

Järjestöt Scottish Health Action on Alcohol Problems (SHAAP) ja Alcohol Focus Scotland ovat joukossa niitä, jotka ovat kampanjoineet juomien hinnan korottamiseksi kulutuksen ja haittojen vähentämiseksi.

katherine kellyn nenäleikkaus

Mitä Skotlannin hallitus tarkalleen haluaa esitellä?

Alkoholilaki (vähimmäishinnoittelu) (Skotlanti) 2012 -laki hyväksyttiin paikallispalvelujen tarjoajilla Holyroodissa vuonna 2012. Skotlannin hallituksen mieltymys oli tuolloin myydä alkoholia vähintään 50 pp yksikköhintaan. Se uskoo, että MUP vaikuttaa enimmäkseen halpoihin valkoisiin siidereihin ja arvokkaisiin alkoholipitoisiin alkoholijuomiin, joita haitalliset juovat yleensä suosivat.

50p: n vähimmäishinta tarkoittaisi, että 70 cl pullo viskiä ei voitaisi myydä alle 14 puntaa. Se maksaa 70 cl: n pullon 37,5% vodkaa vähintään 13,13 puntaan, neljä 440 ml: n tölkkiä 9%: n lageria nousee vähintään 7,92 puntaan ja 75 cl: n pullo 12,5%: n viiniä voidaan myydä vähintään 4,69 €

Mitä pahaa siinä on, jos otat käyttöön muita toimenpiteitä?

Ministerit vaativat, että Skotlannin alkoholiongelma on niin merkittävä, että tarvitaan uraauurtavia toimenpiteitä.

He sanovat, että kun otetaan huomioon kulutuksen ja haitan välinen yhteys ja näyttö siitä, että kohtuuhintaisuus on yksi lisääntyneen kulutuksen liikkeellepanevista tekijöistä, hintoihin puuttuminen on tärkeä osa mitä tahansa pitkän aikavälin strategiaa. Ministerit uskovat, että on vahvaa kansainvälistä näyttöä siitä, että hintojen torjuminen osana toimenpidepakettia voi auttaa vähentämään alkoholin kulutusta.

Kuinka vakava on Skotlannin suhde pulloon?

Skotlannin hallitus väittää, että kansakunnan suhde alkoholiin on muuttunut epätasapainoiseksi. Lähes viidennes enemmän alkoholia myydään aikuista kohti Skotlannissa kuin Englannissa ja Walesissa, ja tilastot osoittavat, että yli 40% vangeista oli humalassa rikoksen aikaan.

Viimeaikaiset luvut paljastavat myös, että alkoholiin liittyvät kuolemat ovat lisääntyneet 10% viime vuoden aikana, kun taas muissa Euroopan maissa Yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin ulkopuolella ne vähenevät. Alkoholin väärinkäyttö aiheuttaa keskimäärin noin 670 sairaalahoitoa ja 24 kuolemaa viikossa, ja se maksaa Skotlannille vuosittain 3,6 miljardia puntaa eli 900 puntaa jokaista aikuista kohden.

Miten MUP voisi vaikuttaa haittojen vähentämiseen?

Ministerit sanovat, että se tarkoittaa, että alkoholin väärinkäytön seurauksiin on käytettävä vähemmän rahaa. Alcohol Focus Scotland sanoo, että pelkästään ensimmäisenä vuonna vähimmäishinta voisi estää 60 alkoholiin liittyvää kuolemantapausta, 1600 sairaalahoitoa ja 3500 rikosta.

sainsburysin viinitarjous 2018

Alkoholitutkimuslaitoksen mukaan analyysin mukaan 50 p: n MUP: lla olisi vähäinen vaikutus kohtuullisiin juomiin, kun taas runsasjuomiset juovat keskimäärin 134 yksikköä vähemmän.

Mitkä ovat argumentit MUPia vastaan?

Scotch Whisky Association (SWA) uskoo, ettei se torju alkoholin väärinkäyttöä tehokkaasti, ja sanoo, ettei ole näyttöä siitä, että MUP olisi tehokas alkoholiin liittyvien haittojen vähentämisessä. Se katsoo, että toimenpide on EU: n kauppasääntöjen vastainen. Se väittää, että MUP luo ennakkotapauksen muiden maiden 'yhtä tehottomille ja laittomille toimenpiteille', jotka voivat vahingoittaa vakavasti skotlantilaisen viskiteollisuuden vientimarkkinoita ja Skotlannin taloutta.

Elimen mukaan se on regressiivinen politiikka, joka osuu vastuullisiin juomiin, erityisesti pienituloisiin. He ovat yhtä mieltä siitä, että alkoholin väärinkäytössä on ongelma, mutta sanovat, että alkoholista aiheutuva haitta on vähentynyt Skotlannissa viime vuosina. Lisäksi alaikäistä myyntiä ja humalassa myymistä koskevia nykyisiä lakeja ei sovelleta tällä hetkellä täysin ja tehokkaasti.

Laki annettiin vuonna 2012, joten miksi Skotlannissa ei ole vielä alkoholin vähimmäishintoja?

Lain täytäntöönpanoa on lykätty alkoholiteollisuuden elinten, joita johti Scotch Whisky Association (SWA), pitkäaikaisen oikeudellisen haasteen vuoksi.

Heidän haasteensa on jo kuultu eri tasoilla Skotlannin korkeimmassa siviilituomioistuimessa, Court of Sessionissa, ja se on nostettu Euroopan unionin tuomioistuimeen. Vasta sen jälkeen istunnot siirtyivät Yhdistyneen kuningaskunnan korkeimpaan oikeuteen.

Katso Myös: