Sosiaalisessa mediassa havaittuja ajokorttihuijauksia, jotka voivat maksaa tuhansia

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Olipa kyseessä Instagram tai Facebook, sinun on vaikea löytää monia ihmisiä ilman jonkinlaista sosiaalista mediaa nykyään.



Vaikka näitä sivustoja käytetään yleensä ihmisten jakamiseen valokuvia ja päivityksiä ystäviensä kanssa, DVLA on varoittanut siitä huijarit kohdistavat nyt sosiaalisen median käyttäjiä vaarallisilla huijauksilla.



Nämä huijaukset kohdistuvat pahaa-aavistamattomiin asiakkaisiin, joilla on linkkejä palveluihin, joita ei ole olemassa, ja veronpalautusviestejä, jotka kaikki ovat väärennettyjä.



mikä kanava on degale v eubank

Huolestuttavaa, että DVLA on paljastanut, että pelkästään vuoden 2019 kolmen viimeisen kuukauden aikana tehtiin 1 538 ilmoitusta, mukaan lukien huijaukset Facebook ja WhatsApp.

DVLA on julkaissut kuvia joistakin yleisimmistä huijauksista auttaakseen kuljettajia tietämään, mitä heidän tulee huomioida.

Yksi Facebookissa havaituista huijauksista (Kuva: DVLA)



Yksi huijaus, joka havaittiin Facebookissa, kuuluu: Just WhatsApp [lisää numero]. Tuotamme 100 % todellista ajokorttia. Rekisteröimme kaikki tiedot DVLA-tietokantajärjestelmään ja jos ajokortti tarkistetaan dataluokituskoneella, kaikki tietosi näkyvät järjestelmään ja sinun tulee käyttää asiakirjaa laillisesti.

Samaan aikaan eräässä toisessa huijauksessa on linkki väärennetylle HMRC-verkkosivustolle, ja se kuuluu seuraavasti: Sinulla on maksamaton ajoneuvoveron palautus vuodelta 2017, 40,59 GBP liiallisesta maksusta. Pyydä hyvitystä [insert fake link].



Havaintojen perusteella DVLA neuvoo kaikkia, jotka ovat huolissaan, ilmoittamaan asiasta välittömästi poliisille Action Fraud -palvelun kautta.

lottotulokset tänään uk

Myös tekstihuijaus kiertää (Kuva: DVLA)

David Pope, DVLA:n tietoturvapäällikkö, sanoi: Olemme julkaisseet esimerkkejä tosielämän huijauksista auttaaksemme autoilijoita ymmärtämään, milloin huijaus on töissä.

'Nämä sivustot ja viestit on suunniteltu huijaamaan ihmisiä uskomaan, että he voivat käyttää palveluita, joita ei yksinkertaisesti ole olemassa, kuten rangaistuspisteiden poistaminen ajokortista.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt
Kyberturvallisuus

Kaikki veronpalautuksemme generoidaan automaattisesti, kun autoilija on kertonut meille myyneensä, romuttaneensa tai siirtäneensä ajoneuvonsa jollekin toiselle, joten emme pyydä ketään ottamaan yhteyttä meihin hyvityksensä hakemiseksi.

Haluamme suojella yleisöä, ja jos jokin näyttää liian hyvältä ollakseen totta, niin se melkein varmasti on sitä. Ainoa luotettava DVLA-tietojen lähde on GOV.UK.

alfred myrsky holch povlsen

On myös tärkeää muistaa, ettei sosiaalisessa mediassa koskaan jaeta kuvia, jotka sisältävät henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten ajokorttia ja ajoneuvon asiakirjoja.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: