Andy Burnham sanoo, että Labour olisi pitänyt Punaisen muurin, jos hän voittaisi Corbynin johtajaksi

Politiikka

Horoskooppi Huomenna

Suur -Manchesterin pormestari Andy Burnham ei sulkenut pois johtajuustarjousta

Suur -Manchesterin pormestari Andy Burnham ei sulkenut pois johtajuustarjousta(Kuva: Vincent Cole Manchester Evening News)



Suur -Manchesterin pormestari Andy Burnham on väittänyt, että Labour ei olisi kärsinyt niin historiallisesta vaalitappiosta, jos se olisi valinnut hänet johtajaksi eikä Jeremy Corbyniksi.



Niin kutsuttu 'pohjoisen kuningas' paljasti joutuvansa johtoon seuraavien vaalien jälkeen, jos hänellä olisi riittävästi tukea.



Herra Burnham sanoi, että hän ei haasta Keir Starmeria johtajuudesta 'pian'.

Mutta huomautuksissa, jotka eivät hyödytä nykyistä johtoa, hän lisäsi: 'Jos tulee kohta, jossa minulle on selvää, että työväenpuolue, joka ei ole ajatellut minua oikein kahdesti, yhtäkkiä ajattelee, että itse asiassa luultavasti olet nyt, koska maailma on muuttunut ', niin kuten sanon, asetan itseni johtamaan työväenpuolueita.'

Burnham sai vain 19 prosenttia äänistä vuoden 2015 johtajakilpailussa, kun taas Corbyn valittiin 59 prosentilla.



Jeremy Corbyn johti työväenpuolueen synkkiä vaaleja vuonna 2019

Jeremy Corbyn johti työväenpuolueen synkkiä vaaleja vuonna 2019 (Kuva: PA)

Hän oli aiemmin vuonna 2010, ja sijoittui kilpailussa neljänneksi.



Burnham on keksinyt itsensä uudelleen, kun hänestä tuli Suur -Manchesterin pormestari vuonna 2017.

Hän voitti kiitoksia viime vuonna vastustaessaan Boris Johnsonin yrityksiä asettaa Suur -Manchester tiukemmille paikallisille rajoituksille ilman suurempaa taloudellista tukea.

charlie dimmock painonnousu

Observerin haastattelussa hän sanoi, että hän olisi ollut tehokkaampi näkemään torien marssin Labourin pohjoisosiin vuoden 2019 vaaleissa kuin herra Corbyn.

Uskon edelleen, että elämä olisi ollut erilaista, jos olisin voittanut vuonna 2015, hän sanoi.

Uskon, että olisimme vahvempia ottamaan hallituksen tasolle. En usko, että olisimme menettäneet niin monta pohjoista paikkaa, jos olisin voittanut.

Mutta yksi työväenpuolueen kansanedustaja sanoi: '' Andy hävisi kaksi työväenpuolueen johtajien vaalia vuosina 2010 ja 2015.

'' Vaikka hän tekee hienoa työtä Suur -Manchesterissa, hänen pitäisi ehkä pysyä omassa tehtävässään toistaiseksi ja jättää Keir jatkamaan kovaa työtä työväenpuolueen jälleenrakentamiseksi. ''

Entinen terveyssihteeri Burnham oli kriittinen työväenpuolueen kannasta poliittisiin kysymyksiin, kuten sosiaalihuollon uudistamiseen.

Hän sanoi, että tämä oli vakuuttanut hänet myös siitä, että Labourilla ei nyt ollut sitä 'mahdollisuutta', joka sillä oli ollut sodanjälkeisinä vuosina, kun se loi NHS: n.

Keir Starmer on ollut paineessa Labourin Hartlepoolin välivaalitappion vuoksi

Keir Starmer on ollut paineessa Labourin Hartlepoolin välivaalitappion vuoksi (Kuva: Getty Images)

'Kysyn itseltäni, voisiko työväenpuolue, johon olen liittynyt niiden 20 vuoden aikana, jotka olen ollut vaalipolitiikassa ... voisiko se luoda NHS: n?' hän sanoi.

'Ja & apos; ei & apos; on ainoa asia, jonka voisin sanoa, koska sillä ei näennäisesti ole ollut sitä mahdollisuutta ottaa vastaan ​​suurta epäoikeudenmukaisuutta. '

Hänen kommenttinsa tulivat keskelle sielun etsimistä Labourissa sen äskettäisestä Hartlepoolin välivaalitappiosta ja valtuutettujen menetyksestä paikallisvaaleissa.

Opinium -kysely osoittaa, että Burnham nähdään laajalti Starmerin todennäköisimpänä ja kyvykkäimpänä seuraajana, ja 47% pitää häntä parhaana.

Samaan aikaan työväenpuolueen kansanedustaja Yvette Cooper ei sulkenut pois mahdollisuutta päästä huipputyöhön, jos avoin paikka vapautuu.

Kun häneltä kysyttiin, seisouko hän, hän kertoi BBC: lle: 'Meillä on työväenpuolueen johtaja, hän jatkaa työtä, ja tämä on koko työväenpuolueen haaste osoittaa, että olemme puolue ei vain kaupungeista, vaan koko maasta. ''

Katso Myös: