Barclays palossa PPI -sääntöjen rikkomisesta - sen jälkeen, kun se ei ole lähettänyt vuosittaisia ​​lausuntoja 2 265 asiakkaalle

Barclays

Horoskooppi Huomenna

Barclays Bankin kotisivu näkyy tietokoneen näytöllä

Asiakkailla on lain mukaan oikeus vuosittaisiin selvityksiin PPI -maksuistaan(Kuva: Getty)



Barclays -pankki on saanut varoituksen kilpailu- ja markkinaviranomaiselta (CMA), koska se ei ole noudattanut PPI -sääntöjä.



Pankki on joutunut toisen kerran tulipalon alle, koska se ei ole lähettänyt vuosittaisia ​​vakuutusmuistutuksia tuhansille vakuutuksenottajille.



Vuonna 2011 CMA päätti, että kaikkien asiakkaiden tulisi saada palveluntarjoajaltaan vuosittainen muistutus, jossa kerrotaan, kuinka paljon he olivat maksaneet PPI: llä ja heidän oikeutensa peruuttaa vakuutus.

Se toimii myös muistutuksena ja ilmoittaa tilinomistajalle, että vakuutus on edelleen voimassa.

Lokakuun 2016 ja lokakuun 2017 välisenä aikana Barclays ei kuitenkaan toimittanut tätä arvostelua 2 265 Littlewoodsin luottokorttiasiakkaalle.



Se katsoi rikkomuksen johtuvan teknisestä ongelmasta asiakkaiden siirtämisessä tietokonejärjestelmään.

ylösalaisin tositarina

Pankki kirjoitti myöhemmin kaikille asianomaisille asiakkaille ja muistutti heidän oikeudestaan ​​peruuttaa vakuutus ja palautustarjous.



Tästä viestinnästä se on toistaiseksi maksanut asiakkaille lähes 336 000 puntaa palautuksia.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Barclays on rikkonut määräystä, koska se on ilmoittanut CMA: lle vuonna 2015 useista olennaisista rikkomuksista, koska se ei ole antanut vuosittaisia ​​muistutuksia lähes 10 000 PPI -asiakkaalle.

CMA sanoi, että se on nyt antanut Barclaysille laillisia ohjeita, joissa vaaditaan sitä ottamaan käyttöön asianmukaiset järjestelmät ja menettelyt, jotta vastaavanlainen tapaus ei toistuisi tulevaisuudessa.

Adam Land, CMA, sanoi: '' Vuotuinen muistutus on tärkeä toimenpide, jotta asiakkaat tietävät, että heillä on edelleen PPI -politiikka ja kuinka paljon se maksaa heille vuosittain, sekä oikeuden peruuttaa tai vaihtaa.

Tämä on Barclaysin toinen PPI -määräyksen rikkominen. Tämän seurauksena annamme oikeudellisia ohjeita, jotka tuomioistuin voi panna täytäntöön varmistaakseen, että ne noudattavat määräystä.

'Vaadimme nyt Barclaysilta vakuutuksia, että he ovat nyt ottaneet käyttöön asianmukaiset järjestelmät vastaavan rikkomuksen toistumisen estämiseksi.'

Barclaysin tiedottaja sanoi, että kaikille asiakkaille on nyt lähetetty lausuntonsa ja ohjeet korvauksen saamiseen.

'' Lokakuun 2016 ja lokakuun 2017 välisenä aikana pienelle osalle PPI -asiakkaista ei lähetetty vuosikertomuksen lausuntoja, jotka heillä oli oikeus saada ''.

Tämä ongelma on nyt ratkaistu ja kaikki asiakkaat ovat saaneet puuttuvat lausuntonsa. Olemme kirjoittaneet kaikille asiakkaille, joita asia koskee, pyytämään varauksetta anteeksi ja kuvailemaan, kuinka korvaamme heille, jos he olisivat muuten peruuttaneet käytännön.

'' Suhtaudumme tähän asiaan erittäin vakavasti ja olemme suorittaneet sisäisen tutkimuksen varmistaaksemme, että kaikki tiukat valvontatoimet ja politiikat pysyvät voimassa. ''

sähköinen kuivausrumpu b&m

Katso Myös: