BBC -draama Peaky Blinders herättää litteiden lippisten myynnin nousua

Tv Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Peaky Blinders 3 - Thomas Shelby (Cillian Murphy)

Cillian Murphyn hahmo Thomas Shelby(Kuva: BBC)



Litteät korkit tekevät paluun - Peaky Blindersin ansiosta.



Vanhanaikaisten miesten asusteiden myynti kasvaa jälleen jälleenmyyjien mukaan.



Holly Clark, miesten asusteiden ostaja, John Lewis, sanoi: Tänä vuonna olemme nähneet litteän korkin suosion kukoistavan epäilemättä BBC2: n Peaky Blindersin paluun ansiosta.

Myynti on jatkanut nousuaan sarjan edetessä ja huipussaan +83% verrattuna viime vuoden viikkoon, jolloin kolmas jakso esitettiin.

Gavin Henderson, arkistoija, John Lewis Partnership, sanoi: Litteät korkit ovat todella brittiläinen lisävaruste, joka on läsnä kaikkialla historiassa ja joka ulottuu aina 1500 -luvulle asti.



Peaky Blinders 3 - Thomas Shelby (Cillian Murphy)

Peaky Blinders on parhaillaan kolmannen sarjansa puolivälissä (Kuva: BBC)

Vuonna 1571 tuli laki, jonka mukaan kaikkien yli 6 -vuotiaiden miesten ja poikien on käytettävä villatakkia julkisuudessa sunnuntaisin tai pyhäpäivinä, mikä tarkoittaa, että jokaisen on omistettava se.



Lue lisää:

Historiallisesti korkki on ollut luokkien välinen lisävaruste, jota herrat käyttävät maaseudun, kuten metsästyksen, aikana Pohjois-Englannin työväenluokan tehtaan työntekijöille.

Hatut ja lakit ovat olleet suosittuja 1500 -luvulta nykypäivään asti, ja niiden suosio on laskenut selvästi toisen maailmansodan jälkeen.

Katso Myös: