Currys PC World jäi kertomaan väärin myydyn vakuutuksen uhreille, että he eivät saa hyvitystä, koska he huomasivat liian myöhään

Currys Group Oyj

Horoskooppi Huomenna

Asiakkaat ovat kertoneet meille olevansa erittäin pettyneitä siihen, miten heitä on kohdeltu(Kuva: PA)



Currys PC World -asiakkaat ovat paljastaneet odottavansa edelleen hyvitystä väärin myydystä & apos; vakuutus vuodelta 2013, huolimatta ketjun mukaan se käsittelee valituksia yli kolme kuukautta sitten .



NEWSAM Money -tutkimus on havainnut, että monet ostajat ovat jääneet merkittävästi taskusta niiden käytäntöjen vuoksi, joita he eivät koskaan suostuneet maksamaan - mutta myöhemmin havaittiin, että heidät rekisteröitiin automaattisesti.



Nyt on käynyt ilmi, että elektroniikkaketju on kertonut ostajille, että he eivät ole oikeutettuja hyvitykseen sillä perusteella, ettei ole näyttöä sen tueksi, kun taas toisille on kerrottu, että heidän olisi pitänyt havaita suoraveloitusmaksut aikaisemmin.

jokaisen tyhjän sanan merkitys

Toukokuussa kuluttajaryhmä nosti Currys PC Worldin valokeilaan piilotettujen vakuutusmaksujen valittamisen jälkeen.

Asiakkaat olivat käskivät tarkistaa pankkitiliotteensa sen jälkeen, kun yli 2000 ihmistä tuli kumpaan? varoittaa heitä suoraveloituksista vakuutusmaksuista, joihin he eivät koskaan suostuneet.



Asiakkaat ovat kertoneet meille, että heidät on jätetty satoja taskusta maksuihin, joita he eivät koskaan hyväksyneet (Kuva: PA)

Tapahtumat, jotka tehtiin jo vuonna 2015 kannettavilla tietokoneilla ja tableteilla, mutta NEWSAM Money on nyt oppinut, että asiakkailta veloitetaan jo vuonna 2013 laitteita, joita he eivät enää omista.



Vakuutuksen nimi on 'apu; product support AG'. ja se maksaa 3–11 puntaa kuukaudessa.

Jotkut ostajat olivat jättäneet nämä maksut huomaamatta, kun taas toiset väittivät, että se on perustettu sen jälkeen, kun he kieltäytyivät ostamasta sitä kaupasta.

Tuolloin Currys -tiedottaja pyysi anteeksi ja kertoi NEWSAMille olevansa 'pettynyt' valituksiin. Se neuvoi ihmisiä ottamaan yhteyttä asiakaspalveluunsa huolenaiheiden käsittelemiseksi.

Hoitosuunnitelmapalvelumme tarjotaan myyntipisteessä suojaamaan tuotteita, jos ne rikkoutuvat, jolloin korjaamme sen tai tarjoamme korvaavan tuotteen ”, tiedottaja sanoi.

'Olemme tietysti pettyneitä näihin asiakasvalituksiin ja otamme ne vakavasti ... Pyydämme kaikkia asianomaisia ​​asiakkaita ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun numeroon 0344 561 1234.

NEWSAM Money on kuitenkin sittemmin kuullut asiakkailta, jotka ovat vieneet valituksensa jälleenmyyjälle - vain kun heille kerrotaan, että he ovat liian myöhäisiä hyvityksen saamiseksi.

Nämä suoraveloitusmaksut kattavat ostettujen kohteiden, kuten kannettavien tietokoneiden ja televisioiden, korjaukset - eikä niillä ole päättymispäivää.

kuinka vanha david essex on

'Minusta tuntuu, että minut on huijattu'

Josh Nixon kertoi meille löytäneensä äskettäin 10,50 punnan kuukausikaupan, joka oli tehty viisi vuotta sitten (Kuva: Josh Nixon)

Josh Nixon Newcastle upon Tynestä osti Currys PC Worldilta 16.9.2013 ennen yliopiston aloittamista 399,97 punnan kannettavan tietokoneen.

Tämän vuoden heinäkuussa hän löysi kuukausittain 10,50 £: n maksutapahtuman & apos; product support AG: lle. oli perustettu ja palasi viisi vuotta taaksepäin.

- Nyt on tullut ilmi, että olen maksanut tälle yritykselle tämän summan lähes viiden vuoden ajan ja maksanut 620 puntaa huomattavasti vähemmän kannettavasta kannettavasta tietokoneesta, hän kertoi NEWSAM Money -lehdelle.

'Tätä ei selitetty minulle missään vaiheessa tämän kannettavan tietokoneen myynnin aikana. Minulla ei ole asiakirjoja, joissa olisi allekirjoitukseni, ja suoraan sanottuna minusta tuntuu, että yritys on huijannut minut. ''

Hän kertoi meille, että hänestä tuntuu, että myyjä 'hyödynsi' kokemattomuuttaan.

'Kieltäydyn voimakkaasti siitä, että suostuin tähän ollenkaan. Mietin, kuinka kauan he olisivat jatkaneet rahan ottamista tililtäni? '

Josh esitti asiansa Currys PC Worldin kanssa puhelimitse, sähköpostitse ja kirjeellä 24. elokuuta. Hänelle kerrottiin, että jälleenmyyjä ottaa yhteyttä seitsemän päivän kuluessa. Kolme viikkoa myöhemmin hän ei ole vielä saanut vastausta.

Olemme ottaneet yhteyttä Currysiin hänen puolestaan ​​ja he ovat luvanneet tutkia asian.

Useat lukijat ovat ottaneet yhteyttä kertoakseen meille, että suoraveloitukset on määritetty heidän tietämättään (arkistokuva) (Kuva: Getty)

'Olen aivan kauhuissani'

Opiskelija Lewis Horseman Lincolnista huomasi maksaneensa 7,50 puntaa kuukaudessa tuotetuesta, kun hän päätti tarkistaa pankkitiliotteensa aiemmin tänä vuonna.

Lewisiltä on veloitettu yhteensä 352,50 puntaa 47 kuukauden aikana.

'Minulla ei ollut aavistustakaan, mikä tämä oli, ja pankkini sanoi, että se oli jotain sähköistä. En ollut vuosiin ostanut mitään sähköä.

'NatWest oli kertonut minulle, että tämä maksu oli tullut tililtäni syyskuusta 2017 lähtien, ja neuvoi minua soittamaan & nbsp; tuotetukeen AG & apos; saadakseni lisätietoja, minkä tein. '

Myöhemmin hän huomasi, että se liittyi kannettavaan tietokoneeseen, jonka hän osti Currys PC World -kaupasta syyskuussa 2014.

'Jos olisin tiennyt tästä tuotetuesta, olisin heti sanonut ei', hän sanoi.

Lewis kertoi Currys PC Worldille, ettei hänelle koskaan kerrottu vakuutuksesta ostohetkellä, mutta hänelle kerrottiin, ettei hän ollut oikeutettu hyvitykseen.

'Soitin Currysille & apos; asiakaspalvelua, mutta avustaja sanoi, ettei hän voinut nähdä, kuinka en ollut huomannut, että tämä poistettiin tililtäni, eikä hän voinut tehdä asialle mitään.

'Kerroin miehelle, että NatWestin asiakkaana en saa pankkitiliotteita postin välityksellä enkä ole koskaan saanut sitä ja että en käytä mobiilipankkisovellusta.

'Olen aivan kauhuissani siitä, että he kohtelevat näin asiakkaitaan.'

Kun NEWSAM Money lähetti Lewisin valituksen Currysille, he maksoivat hänelle hyvityksen ja sanoivat: ”Meillä on tiukat menettelyt hoitosuunnitelmaa varten ja tutkittuamme Horsmanin tapauksen olemme tarjonneet hänelle täyden hyvityksen suunnitelmastaan.

eamonn holmes ja ruth langsford erosivat 2012

'Kehotamme kaikkia asiakkaita, jotka haluavat keskustella hoitosuunnitelmastaan, ottamaan yhteyttä paikalliseen myymäläänsä tai soittamaan asiakaspalvelutiimillemme.

'He käyttivät minua ihmisautomaattina'

Kevin Pohjois -Irlannista esitti myös huolensa vähittäiskauppiaalle.

'Minulla on kopio rahoitussopimuksesta, eikä tästä kannesta ole mainintaa', hän kertoi meille.

Hän osti Toshiban kannettavan tietokoneen Newry -myymälästä Pohjois -Irlannista toukokuussa 2016.

'Ostin kohteen 'osta nyt, maksa myöhemmin' rahoittaa, ja maksoi koko erän yhdellä kertamaksulla ennen kuin rahoituksen korot alkoivat.

- He ovat ottaneet pankkikortiltani 9 puntaa kuukaudessa sen jälkeen. En ollut huomannut. He olivat käyttäneet minua ihmisautomaattina. '

Valituksessaan Currysille hän kirjoitti: ”Soitin asiakaspalveluun ja menin kauppaan, josta ostin sen, eivätkä kumpikaan pystyneet tarjoamaan minulle hyvitystä.

'Pyydän täyden hyvityksen tästä palvelusta. En koskaan suostuisi maksamaan peitosta upouudesta tuotteesta, jolla on takuu, enkä ehdottomasti pyytänyt sitä tai suostunut siihen. ''

Heidän vastauksensa hämmästytti häntä.

'Tarkastellessani tapaustasi huomasin, että sopimuksesi on nyt peruutettu, mutta en voi harkita hyvitystä. Syyt tähän ovat, että tukisopimuksen ehtojen mukaan voit peruuttaa tilauksesi 14 päivän kuluessa ostosta ja jos palvelua ei ole käytetty, hyvitämme sinulle kaikki suoritetut maksut. Tämän ajanjakson jälkeen voit peruuttaa milloin tahansa, mutta sinulla ei ole oikeutta täyteen hyvitykseen.

'Olen pannut merkille valituksenne, joka koskee tämän sopimuksen vilpillistä perustamista. Jotta voisitte tehdä sopimuksen, teidän on allekirjoitettava valtuutus, joka sallii maksujen veloituksen tililtäsi. Koska myymälöissämme säilytetään tietueet vain kuuden kuukauden ajan, emme voi toimittaa väitteesi tueksi tarvittavia todisteita. Kaikki väitteeseen liittyvät todisteet on toimitettava itse, kun saamme tämän, harkitsemme vaatimustasi ja otamme sinuun yhteyttä, kun päätös on tehty.

”Odotamme, että kaikki maksuja koskevat kysymykset otetaan nopeasti vastaan. Nämä maksut on veloitettu kortiltasi yli 2 vuoden ajan, eikä meillä ole tietoja siitä, että olisit ottanut meihin yhteyttä kyseenalaistaaksesi ne ennen.

'Olen pahoillani, ettet ole tyytyväinen tähän vastaukseen, mutta minusta tuntuu, että olemme tehneet syyt selväksi.'

NEWSAM Money välitti edellä mainitut tapaustutkimukset Currys PC Worldille, joka on nyt aloittanut muodollisen tutkinnan.

”Meillä on tiukat prosessit, jotka ohjaavat hoitosuunnitelmaa, ja olemme käynnistäneet kiireellisen tutkimuksen. Sillä välin kannustamme kaikkia asiakkaita, jotka haluavat keskustella hoitosuunnitelmasta, ottamaan yhteyttä paikalliseen myymäläänsä tai soittamaan asiakaspalvelutiimillemme ”, tiedotteessa kerrottiin.

Tarkista tiliotteesi ja mitä tehdä, jos huomaat epäilyttävän maksun

Pyysimme Currys PC Worldiltä neuvoja siitä, mitä seuraavaksi tehdään ihmisille, joilta on peritty epäoikeudenmukainen suoja

Pyysimme Currys PC Worldiltä neuvoja siitä, mitä asiakkaiden pitäisi tehdä, jos nämä maksut ovat jääneet heidän puoleensa, ja tässä he sanoivat: 'Kannustamme kaikkia asiakkaita, jotka haluavat keskustella hoitosuunnitelmasta, ottamaan yhteyttä paikalliseen myymäläänsä tai soittamalla asiakaspalvelutiimimme. ''

Man City vs Arsenal -kanava

Asiakkaat voivat yrittää ratkaista ongelman ottamalla yhteyttä myymälään tai sen asiakaspalvelunumeroon 0344 561 1234.

Jos kuitenkin joudut samanlaiseen tilanteeseen kuin yllä olevat asiakkaat, sinulla voi olla oikeus laajentaa tilannetta entisestään.

Jos olet ottanut yhteyttä Currys PC Worldiin ja a) ongelma ei ratkea kahdeksan viikon kuluttua tai b) et ole tyytyväinen heidän vastaukseensa, voit ottaa yhteyttä Talousasiamiehen (FO) palvelu joka voi tutkia sen puolestasi.

Jos oikeusasiamies päättää, että sinua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti, sillä on laillinen valta korjata asiat.

Jos vakuutusmaksut tulevat pankkisi tai rakennusyhteisösi säännöllisinä maksuina, ota yhteyttä ja pyydä pankkiasi lopettamaan maksujärjestely. Useimmissa tapauksissa voit myös poistaa sen verkko- ja mobiilipankin kautta.

Jos sinulla on kaikki ostokseesi liittyvät asiakirjat, kuten pankkitiedot ja kuitit kaikesta muusta, asiasi vahvistuu paljon, kun teet valituksen. Muista siis säilyttää kaikki tiedot ja saada kirjeenvaihto kirjallisesti.

Katso Myös: