Des Lynam haastattelee Muhammad Alia, Hillsborough'n kauhua ja livenä urheilua

Jalkapallo

Horoskooppi Huomenna

Lynam



Des Lynam istuu etuhuoneessaan tuijottaen tyhjää telkkaria ja on hieman sekaisin.



Kuten miljoonat urheilufanit pandemian vuoksi, hän kaipaa jalkaterää, kilpa -ajoa tai golfia - ja pelkää kesää ilman tennistä.



Mutta et löydä 77-vuotiasta Desiä, joka katsoo YouTuben uusintoja tai Match of the Day -tapahtumia.

Koska TV -urheilun kasvona yli kolmen vuosikymmenen ajan hän on ollut siellä, nähnyt sen ja saanut numeroidun paidan.

Des ei ilmeisesti ole saanut dementiaa - toisin kuin entisen kollega Mark Lawrensonin äskettäin esittämät hämmentävät ja loukkaavat kommentit.



Vuoden 2020 tietokilpailun kysymykset ja vastaukset

Jalkapalloasiantuntija sanoi podcastissa, että Des kamppailee Alzheimerin taudin kanssa eikä ole kovin terve.

Vaikka Des kieltäytyy vastaamasta outoihin väitteisiin, keskustelustamme käy selvästi ilmi, että hän on kunnossa, hyvin ja täysin pallolla.



Des Lynam ja Jimmy Hill päivän ottelussa vuonna 1990 (Kuva: BBC)

Olen kuitenkin todella kyllästynyt ilman urheilua nyt, hän huokaa puhelimen Länsi -Sussexin kodista, jonka hän jakaa vaimonsa Rose Diamondin kanssa. En jää katsomaan vanhoja tapahtumia, koska tiedän jo tuloksen.

Urheilussa on kyse livenä - yllätyksistä ja häiriöistä. Ja vaikka on mukavaa, että vanhat kommentoijat pääsevät päivän otteluun, me vanhat juontajat eivät. Se on edelleen Gary Lineker.

Des naureskelee ja vaatii, että hän ei missaa lippulaivaesitystä, jonka hän isännöi Jimmy Hillin kanssa, ennen kuin hän siirtyi ITV Sportiin 5 miljoonan punnan megaliikkeellä vuonna 1999.

Se oli tuolloin massiivinen tarina Desin viileän ammattitaidon ja hieman räikeän maineen vuoksi.

Hopea-ketun ulkonäön, kirkkaiden bleiserien ja silkkipyjama-äänisen äänen ansiosta hän oli myös kotiäitien suosikki.

Rouva Merton (alias koomikko Caroline Aherne) sanoi kuuluisasti hänelle: Luulen, että olet Tom Cruise vaihdevuodet ohittaneille naisille ... olemme kuin kitti käsissäsi.

1234:n henkinen merkitys

Des syntyi Ennisissä, Irlannissa, vuonna 1942 ja muutti perheineen Brightoniin kuuden vuoden iässä.

Des vaimonsa Rosen kanssa (Kuva: PA)

Valoisa poika, hän meni lukioon ja A-tason jälkeen hän alkoi työskennellä vakuutuksessa ennen kuin aloitti lähetysuransa BBC: n paikallisradiossa.

Hän liittyi nopeasti kansalliseen radioon ja oli sen nyrkkeilykommentoija 20 vuoden ajan.

Minun on matkustettava ympäri maailmaa seuraamalla Muhammad Alia ja haastattelemalla häntä monta kertaa, hän muistelee.

Zairessa, ennen Rumble in the Junglea George Foremania vastaan, Ali alkoi kertoa meille, kuinka hän aikoo voittaa taistelun lyömällä ... suoraan vasemmalle.

Hän jatkoi tönäisyllä minua suoraan kasvoilleni. Oli vaikeaa olla värisemättä, mutta ajattelin: 'Istun ehdottomasti paikallaan, koska jos hän saa aikansa hieman pois ja saa nenäni vuotamaan, minulla on upea kauha!'

Mutta tietysti hän oli täysin tarkka ja pysyi neljänneksen tuuman päässä huijaristani.

Lopulta hän katsoi minua silmiin ja sanoi: 'Et ole niin tyhmä kuin miltä näytät!'. Hän oli upea.

Des soitti levyä vuonna 1975 (Kuva: Getty)

Des muutti televisioon 1970 -luvulla ja esitteli pian kioskin, Sportsnightin, maailmancupit, olympialaiset ja kaikki suuret urheilutapahtumat. Mutta hänen mediauransa olisi voinut mennä eri suuntaan.

Vuonna 1972 hän kuuli radiota Münchenin olympialaisista, kun palestiinalainen terroristiryhmä Black September murhasi 11 israelilaista joukkueen jäsentä ja länsisaksalaisen poliisin.

Des sanoo voittaneensa läpi haastattelusarjan uutisohjelmien tilanteesta, mutta hän toimi niin hyvin, että hänelle tarjottiin uutiskirjeenvaihtaja.

mitä 54 tarkoittaa

Ajattelin, että siihen saattaa liittyä sotien peittämistä, joten sanoin ei kiitos, hän sanoo.

Nähdessään niin monta urheilutapahtumaa, jotka on peruttu äskettäin, tulee Desille mieleen, milloin hänen lähetyksensä olivat sekaisin.

Vuonna 1997 hän esitteli Grand Nationalia, kun IRA -pommi -hälytys tarkoitti, että Aintree oli evakuoitava.

Yksi poliisipäälliköistä saattoi julkkikset ulos ja jostain syystä hän sai minut myös, Des selittää. Joten päädyin kävelemään prinsessa Annen ja Gregory Peckin seurassa.

Des ja Countdown -juontaja Carol Vorderman (Kuva: PA)

Desin uran synkkä hetki tuli 31 vuotta sitten, Liverpool vastaan ​​Nottingham Forest FA Cupin välierässä Hillsborough'ssa.

Olin siellä tallentamassa päivän ottelun avauksen, hän sanoo. Mutta lopulta esitin ainoan jakson, joka ei sisältänyt mitään urheilua.

'' Kenelläkään ei ollut aavistustakaan siitä, mitä oli tapahtumassa, ja ilmoituksia tehtiin vasta paljon myöhemmin, jolloin ihmiset olivat loukkaantuneet ja kuolleet. Jälkeenpäin kentällä näimme ensikäden todisteita tragediasta.

Des ryntäsi takaisin Lontooseen valmistelemaan ohjelmaa. Jostakin minulle tuotettiin musta solmio, ja me putosimme enemmän tai vähemmän ilmaan ja teimme parhaamme ollaksemme tosiasiallisia ja myötätuntoisia, hän sanoo.

costa cup koot uk

Myöhemmin hän kommentoi Liverpoolin anglikaanisessa katedraalissa pidettyä muistotilaisuutta.

Des lähti Beebistä vuonna 1999 esittämään ITV: n suoran jalkapallo -esityksen, mutta pahoitteli sitä sanoen: Kaipasin toveruutta, kavereita, joiden kanssa työskentelin, ja kaikkia nauruja.

Vuonna 2005 Desiä pyydettiin Countdownin isäntänä rakastetun Richard Whiteleyn kuoleman jälkeen ja voitti nopeasti epäilijät-vaikka hänellä ei koskaan ollut aivan samaa kemiaa Carol Vordermanin kanssa.

Lue lisää

NEWSAM Footballin suosituimmat tarinat
Rekisteröidy päivittäiseen NEWSAM Football -sähköpostiosoitteeseen Siirrä uutisia LIVE: Viimeisimmät juorut Mourinho tähtää onnekkaaseen Man Utdiin Messi kommentoi lähtöä Barcelonasta

Mutta hän lopetti vuoden kuluttua sanomalla, että matkustaminen Länsi -Sussexista Leedsiin elokuviin oli liian väsyttävää. Mutta hän haukkui.

Itse asiassa minulla oli vain niin tylsää tehdä se, hän paljastaa. Tallentaisimme viisi esitystä päivässä, mutta isäntänä minulla ei ollut tarpeeksi tekemistä. Ajattelin 'En voi tehdä tätä vielä kahteen vuoteen, se tappaa minut.'

Eikö hän halua palata takaisin näytölle? Luulen, että olen nyt poissa, sanoo Des, joka tehtiin OBE: ksi vuonna 2008.

En halua pelotella lapsia. Kun teen FaceTimeä kahden lapsenlapseni kanssa, he ajattelevat: 'Kuka on tuo vanha nenä?'

Huolimatta vitsauksistaan ​​ikäänsä Des on edelleen hyvässä kunnossa. Hänelle tehtiin selkäleikkaus muutamia vuosia sitten, ja hän lopetti golfin ja tenniksen.

Mutta Rose sai minut tekemään pilatesta, hän sanoo. Ennen uskoin Henry Fordin teoriaan, että ”liikunta on kerrossänkyä” - mutta nyt kuritan itseäni tekemään fyysisiä nykäyksiä, koska 77 -vuotiaana palaset alkavat pudota.

Ei varmasti kuuluisia viiksiä? Halusin ajaa sen pois, koska se on nyt täysin valkoinen, hän sanoo. Sitten Rose sanoi: 'Älä uskalla - ihmiset eivät tunnista sinua'.

Hän on väärässä, tietysti. Koska lukituksen ansiosta miljoonat fanit ovat löytäneet uudelleen urheiluklassikoita. Ja Des Lynam on epäilemättä yksi heistä.

Katso Myös: