Tarvitsenko älymittarin? Uusien energiansäästölaitteiden hyvät ja huonot puolet - ja mitä ne merkitsevät kotitaloudelle

Energialaskut

Horoskooppi Huomenna

Hallituksen mielestä älykkäät mittarit auttavat meitä säästämään rahaa energialaskuissamme

Hallituksen mielestä älykkäät mittarit auttavat meitä säästämään rahaa energialaskuissamme



Hallitus kehottaa energiantoimittajia tehostamaan energiaälykkäiden mittareiden asennusta; kun tähän mennessä on asennettu noin seitsemän miljoonaa, vuoteen 2020 mennessä noin 26 miljoonassa kodissa odotetaan olevan sellainen.



Kuningattaren puhe sisälsi jopa vahvistuksen siitä, että parlamentissa on oma älymittarilaki.



Mutta mitä ne ovat? Ja tarkoittavatko ne todella pienempiä energialaskuja?

Miten älykäs mittari toimii?

Tällä hetkellä energialaskut perustuvat mittarilukemiin, jotka toimitamme usein asiakkailta. Se ei ole kaikkein tiukin ja tarkin järjestelmä, koska ilman mittarilukemia toimittajasi arvaa olennaisesti, kuinka paljon energiaa käytät ja mitä niiden pitäisi ladata.

Älykkäät mittarit poistavat tämän epävarmuuden ottamalla lukemat automaattisesti päivittäin ja lähettämällä ne sitten toimittajallesi. Silloin sinulle lähetetään vain tarkkoja laskuja, ja vuodesta 2020 lähtien ajatuksena on, että toimittajat voivat tarjota sinulle todelliseen käyttöön perustuvia tariffeja.



Voit myös hyödyntää älymittaria käytännössä sen sisäisen näytön avulla, joka näyttää kuinka paljon kaasua ja sähköä olet käyttänyt viimeisen tunnin, viikon ja kuukauden aikana sekä kuinka paljon olet käyttänyt kulutetaan energiankulutukseesi.

kyselyn lataus

Onko sinulla älykäs mittari?

Yli 4000 ÄÄNETTÄ

JooÄlä

Joidenkin älykkäiden mittarien avulla voit myös asettaa erityisiä tavoitteita energiankulutuksen vähentämiseksi.



Toivotaan, että älykkäät mittarit merkitsevät pienempää - tai ainakin tarkempaa - laskutusta ja antavat kotitalouksille tarvitsemansa tiedot energiankulutuksestaan ​​toimenpiteiden vähentämiseksi.

Yritys-, energia- ja teollisuusstrategian laitos (BEIS) uskoo, että vuoteen 2030 mennessä älykkäät mittarit säästävät keskimääräisen kotitalouden energialaskuissa noin 43 puntaa vuodessa.

Lue lisää

Hanki parempi tarjous energiasta
Parhaat automaattiset energiansiirtopalvelut Energian hintakatto selitetty Nopeita temppuja, jotka voivat säästää 342 puntaa Britannian huonoin energiayhtiö

Älymittarin asentaminen

Toimittajat ottavat parhaillaan yhteyttä kotitalouksiin kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa yrittääkseen järjestää älykkäitä mittariasennuksia. Insinööri lähetetään asentamaan älymittari kotiisi; ne löytyvät yleensä siellä, missä nykyiset kaasu- ja sähkömittarisi on asetettu, mutta jos ne on sijoitettava muualle, insinöörin on saatava lupa ensin.

Pitääkö minun asentaa yksi?

Vaikka toimittaja saattaa olla erittäin halukas asentamaan älykkään mittarin, sinun ei ole pakko tehdä niin.

Jotkut saattavat tarjota sen sinulle, kun sinä vaihtaa uuteen energiantoimittajaan - mutta sinulla on oikeus sanoa ei.

Älykkäät mittarit vaikuttavat jo laskuihimme

Jotkut toimittajat syyttivät älykkäitä mittareita kasvattaessaan laskuja tänä vuonna

Jotkut toimittajat syyttivät älykkäitä mittareita kasvattaessaan laskuja tänä vuonna

Älymittarin asentaminen tietysti maksaa rahaa, ja vaikka sen asentamisesta ei ole ennakkomaksua, asennuskustannukset ”imeytyvät” tuleviin laskuihisi.

Älymittarien käyttöönotosta aiheutuvat kustannukset vaikuttavat kuitenkin jo miljoonien kotitalouksien laskuihin riippumatta siitä, onko heillä sellainen vai ei. Useat energiantoimittajat mainitsivat erityisesti älykkäät mittarit ilmoittaessaan tämän vuoden hinnankorotuksista Skotlannin voima sanoen, että niiden osuus oli 10 puntaa asiakkaiden keskimääräisestä 86 punnan hinnannoususta.

Älykkäiden mittarien ongelmat

Jotkut ovat huolissaan älykkäiden mittareiden turvallisuudesta (Kuva: Getty Images Europe)

Älykkäiden mittarien ympärillä on monia huolenaiheita.

Aloittelijoille on ymmärrettävää pelkoa siitä, kuinka turvallisia tiedot ovat.

Älykäs energia GB , älymittariteollisuutta valvova elin, huomauttaa, että älymittarin keräämät tiedot ovat lailla suojattuja ja että asunnon omistajat voivat hallita niitä, mukaan lukien oikeus päättää, kuinka usein tietoja lähetetään toimittajallesi, voivatko he jaa se muiden organisaatioiden (kuten hintavertailusivustojen) kanssa ja voivatko ne käyttää lukemiasi myynti- ja markkinointitarkoituksiin.

x-factor joka meni ulos

Kuitenkin, kuten kaikkien ”älykkäiden” tekniikoiden kohdalla, on huolestuttavaa siitä, voitaisiinko älykkäitä mittareita hakkeroida. Viime vuonna Netanel Rubin, turvallisuusyrityksen Vaultran perustaja, kuvaili älykkäitä mittareita vaarallisen turvattomiksi ja varoitti, että käytössä ei ole tarpeeksi turvaominaisuuksia.

Sitten on se tosiasia, että noin 250 000 asennettua älymittaria ei todellisuudessa toimi älykkäässä tilassa, mikä toistaa olennaisesti perinteisten energiamittarien tarjoaman palvelun BEIS: n mukaan. Tämä johtuu 'teknisistä ongelmista', mutta ajatus siitä, että joudumme maksamaan enemmän ja mahdollisesti saamatta mitään hyötyä, ei ole pakottava useimmille meistä.

Pienennä energialaskuasi

Miljoonat kotitaloudet saattavat jäädä vuosittain käyttämättä rahaa säästäviä suunnitelmia.

Kylmän sään maksujen 2018 lisäksi sinun tulee tietää:

Katso Myös: