EE testaa 5G:tä BT Sportin kanssa – näin se muuttaa tapaasi katsella jalkapalloa

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Meille kaikille kerrotaan se 5G aikoo muuttaa matkapuhelimia parempaan suuntaan, ja vaikka se on varmasti totta, yksi asia, joka joskus puuttuu, on todella hyvä osoitus siitä, miten.



Joten kun EE ja BT Sport tarjoutui näyttämään minulle käytännön sovellusta Wembleyssä, ja olin kiinnostunut näkemään, kuinka nämä kaksi yritystä käyttäisivät teknologiaa parantaakseen televisioituja jalkapallo-otteluita entisestään.



BT Sportin demo oli tarpeeksi yksinkertainen sen kokoiselle lähetystoiminnan harjoittajalle - lähettää suoraa videokuvaa Wembleystä sen lähetyskeskukseen Stratfordissa. Tällä hetkellä on tietysti monia tapoja tehdä tämä käyttämällä joko kalliita satelliittiyhteyksiä tai kiinteitä valokuitulinjoja.



BT Sportin Matt Smith lähetettiin 5G:n kautta lähetystoiminnan harjoittajan Stratfordiin

joka oli julkkisisoveljessä 2013

Tällä kertaa video kuitenkin lähetettäisiin 5G:n yli käyttäen EE:n uusinta testisolua ja vaatimatonta määrää varhaista 5G-laitteistoa.

Videon siirto vanhempien 4G-verkkojen kautta on tietysti täysin mahdollista. EE:n 4G on varmasti riittävän nopea, mutta se ei riitä lähetystoiminnan harjoittajalle, jonka on oltava varma, että video ei hajoa tai heikkene rajusti laadussa lähetyksen aikana.



becky muutama ruskea tatler

5G-verkossa asiat ovat paljon paremmin. Tämä johtuu niin sanotusta 'verkon leikkaamisesta'. Se on erittäin tekninen, mutta etuna on, että EE voi varata tietyn määrän kapasiteettia verkossa tärkeille sovelluksille - tässä tapauksessa HD-lähetykselle Wembleyn sivusta.

Näkemässäni demossa kolme kameraa lähetti videon 5G:n kautta takaisin Stratfordiin, missä se tuotettiin kuten mikä tahansa suora lähetys tapahtuisi. Tämän testaamiseksi minua haastatteli BT Sportin juontaja Matt Smith ja video - jonka voit katsoa yllä - lähetettiin suoraan kameroista EE:n 5G-verkkoon.



Ei ollut monimutkaista ulkolähetysautoa, vain muutama kamera-operaattori, valot ja Huawei-reititin, joka suoratoi videon 5G-soluun, joka on juuri asennettu stadionille.

5G-modeemi suoratoi videon kolmesta kamerasta stadionille asennettuun mastoon (Kuva: Ian Morris)

Jos Wembley olisi täynnä EE:n 5G-palvelua käyttäviä jalkapallofaneja – kun se on saatavilla ensi vuonna, yhdessä ensimmäisten 5G-puhelimien kanssa – lähetyksen kaistanleveys ei muuttuisi. Fanit voisivat lähettää WhatsApp-videoita ystävilleen, ja BT Sport voi lähettää live-videota saman verkon kautta ilman keskeytysriskiä.

Haastattelun katsominen ei voi mitenkään kertoa, että se vei niin jännittävän ja kokeellisen reitin kotiin. Sain kuulokkeen kuullakseni ohjaajan antamassa vihjeitä Matt Smithille, ja hän pystyi sekoittamaan lähetyksen yhtä helposti kuin jos hän olisi työskennellyt aivan vieressämme.

fifa 18 World Cup -tilan julkaisupäivä

Vaikutus tällä voi olla televisioitulle jalkapallolle - ja jopa urheilulle yleensä - on valtava.

Ensinnäkin, jos kamerat on yhdistetty 5G-verkkoon, ne voivat vapaasti liikkua ympäriinsä. Useimmissa otteluissa kamerat ovat yleensä kiinteitä, koska ne on kytkettävä OB-kuorma-autoon. Jos ne ovat kaikki langattomia, on mahdollista saada dynaamisempia kuvia.

Kuvan keskellä, korkealla valaistuslaiturilla, on pari mastoa, 4G vasemmalla, 5G oikealla (Kuva: Ian Morris)

Tämä tarkoittaa, että jos jotain tapahtuu kentällä, kameran käyttäjä pääsee nopeasti sisään ja tallentaa sen. Se tarkoittaa enemmän vaihtoehtoja pelireaktion kaappaamiseen ja paljon jännittävämpää kattavuutta.

Kustannusten aleneminen tarkoittaa, että on mahdollista lähettää miehistöjä useampaan peliin. Voit esimerkiksi lähettää otteluun neljä 5G:llä varustettua kameraa ja suoratoistaa materiaalin takaisin BT:n Stratfordin lähetyskeskukseen.

Sieltä ohjaaja voi työskennellä ikään kuin he olisivat stadionilla ja koota live-esityksiä tai kohokohtia myöhemmin esitettäväksi. Koska ei tarvitse lähettää suuria miehistöjä, ohjaajat voivat hallita useamman kuin yhden ottelun päivässä, mikä tarkoittaa enemmän jalkapalloa faneille.

mitä 381 tarkoittaa

Se avaa myös pienempiä otteluita, jotka eivät yleensä oikeuta lähettämään ulkopuolista lähetysautoa ja 70 työntekijää miehistöön. Enemmän otteluita tarkoittaa enemmän valinnanvaraa faneille ja mahdollisesti enemmän rahaa seurojen lähetystuloista.

Ainoa rajoitus on todellakin 5G:n saatavuus. EE työskentelee parhaillaan saadakseen uuden mobiilipalvelun käyttöön 16 Iso-Britannian kaupungissa seuraavien 12 kuukauden aikana, mutta uuden verkon rakentamisen vaikeudet tarkoittavat, että se ei voi tapahtua yhdessä yössä.

Tämä esittely suoritettiin väliaikaisen 5G-asennuksen aikana, mutta BT Sport ja EE kertoivat minulle, että pysyvä 5G-masto on valmis Wembleylle ensi kauden otteluita varten.

5G
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: