Energiayhtiö toimittaa ennakkomaksuasiakkaille jopa 140 puntaa takaisin, kun he ovat ladanneet ne yli

Ofgem

Horoskooppi Huomenna

40 000 asiakasta veloitettiin liikaa(Kuva: Getty / Utilita)



Noin 40 000 Utilitan energia -asiakkaalle on lähetetty jopa 140 puntaa takaisin 'goodwill' -maksuna sen jälkeen, kun yritys on veloittanut heiltä energiansa.



Säädin Ofgem sanoi, että yhteensä 125 000 puntaa veloitettiin enemmän kuin sen olisi pitänyt.



Noin 6600 ennakkomaksuasiakasta veloitettiin yli 22 700 puntaa yli ennakkomaksun ylärajan.

Muilta 33 000 asiakkaalta veloitettiin yli 105 000 puntaa yli sen summan, joka heidän olisi pitänyt maksaa ilmoitetun tariffinsa mukaisesti, mutta alle ennakkomaksurajan.

Lisäksi 908 asiakkaalle annetaan Warm Homes Discount, jotka eivät alun perin onnistuneet hakemuksissaan.



Ofgemin valvontajohtaja Cathryn Scott sanoi: Ofgem seuraa tarkasti, että toimittajat noudattavat hintakattoa, mikä takaa kuluttajille oikeudenmukaisen hinnan energiasta.

noel edmonds jimmy savile

'' Tämä tapaus lähettää viestin kaikille toimittajille, että Ofgem puuttuu asiaan, jos he veloittavat asiakkailta ylärajan tason tai mainostetut hinnat. ''



Energiamittari

Energian hintakatto koskee myös ennakkomaksuasiakkaita

Ofgemin ja Utilitan välisen sovintoratkaisupaketin mukaisesti Utilita tekee:

  • 10 £: n liikearvon maksu kaikille nykyisille asiakkaille, joilta veloitettiin liikaa, ja se nousee 15 puntaan, jos asiakas on Priority Services -rekisterissä.
  • 140 punnan maksu noin 900 nykyiselle asiakkaalle, joita asia koski ja jotka olivat hakenut Utilitalta Warm Home Discountia, mutta eivät onnistuneet.
  • 45 000 punnan lisämaksu, joka maksetaan Ofgemin vapaaehtoiseen korvausrahastoon (jota tällä hetkellä hallinnoi Ofgemin puolesta Energy Savings Trust).

Asiakkaille on myös palautettu summa, josta he ovat veloittaneet liikaa.

Utilita kertoi itse Ofgemille, että se oli virheellisesti itse veloittanut ennakkomaksuasiakkaita itse.

Tutkimuksen jälkeen Ofgem havaitsi, että Utilita maksoi yli 2000 kaasun ennakkomaksuasiakasta yli 14 000 puntaa ja 4600 sähkön ennakkomaksuasiakasta noin 8700 puntaa toukokuun ja syyskuun 2019 välisenä aikana verrattuna energian hintakattoon.

Ofgem havaitsi myös, että heinäkuun 2018 ja syyskuun 2019 välisenä aikana Utilita veloitti yli 33 000 sähköasiakkaalta 105 000 puntaa yli sen summan, joka heidän olisi pitänyt maksaa ilmoitetun tariffinsa mukaisesti, mutta alle ennakkomaksun hintakaton.

Scott sanoi: '' Ofgem on valmis työskentelemään sellaisten toimittajien kanssa, jotka eivät ole noudattaneet velvoitteitaan, mutta jotka ovat itse ilmoittaneet ja ovat valmiita korjaamaan asiat nopeasti.

Utilitan toimitusjohtaja Bill Bullen sanoi: Haluaisin varauksetta anteeksi kaikilta asiakkailta, jotka olivat tilapäisesti taskusta. Olen pahoillani, ettemme maksaneet nopeita hyvityksiä kyseisenä aikana.

Tiedämme, että voimme aina parantaa, ja otamme aina vastaan ​​kritiikin kaikista laillisista puutteista. Ofgem teki selväksi, että ylikerääminen johtui siitä, että emme suorittaneet hallinnollista prosessia, joka korjasi väliaikaisen ylikeräämisen. Voin vakuuttaa asiakkaat, että ongelma ei liittynyt itse tariffiin, jonka vahvistettiin olevan ylärajan mukainen.

Katso Myös: