Far Cry New Dawn -arvostelu: 'Värikäs hauskanpito apokalyptisessa maailmassa'

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Far Cry -sarja on aina ollut pelaajien pudottaminen eksoottisiin paikkoihin, joilla on synkkä alavatsa, jotta he voivat ottaa kaiken irti tilanteesta ja taistella leikkikentän asukkaita vastaan, ja Far Cry: New Dawn on pitkälti sama - paitsi nyt, kun maailma on päättyi, maisemat ovat eläväisempiä kuin koskaan ennen, ja hauskaa on vielä paljon.



(Far Cry 5 -spoilerivaroitus edessä)



Far Cry New Dawn jatkaa yhdestä Far Cry 5:n päätöksestä, jossa maailma joutuu ydinsodan piiriin. 17 vuotta tapahtuman jälkeen pelaajat hallitsevat eloonjääneiden ryhmän turvallisuuspäällikköä, kun he suuntaavat Hope Countyyn, samaan paikkaan kuin edellisessä pelissä, toivoen löytävänsä hedelmällistä maaperää sivilisaation jälleenrakentamiseen.



Mickey ja Lou ovat suurin uhka sinulle ja Hope Countylle (Kuva: Ubisoft)

Tämän hankkeen karavaani joutuu väijytykseen Highwaymen-nimisessä jengissä, jota johtavat kaksoset Mickey ja Lou, jotka näyttelevät karismaattisia antagonisteja, jotka ovat näkyvästi esillä laatikossa.

18:18 tarkoittaa

Pelaajien on sitten navigoitava ympäri Hope Countya liittoutuen epätodennäköisten liittolaisten kanssa pysäyttääkseen valtatiemiesten uhan. Se on Far Cry -pelin vakiohinta, mutta siihen liittyy yllätyselementtiä, kun Far Cry 5:n hahmot esitellään uudelleen uudessa maailmassa, jossa he nyt elävät.



Hope Countyn maailma on täysin muuttunut, kun luonto on ottanut takaisin maan. Kirkkaat kukinnot, mutatoidut olennot ja värikkäät maisemat saavat Hope Countyn näyttämään elävämmältä kuin koskaan ennen kuin se puhallettiin valtakuntaan.

Far Cry 5:n tuntevat pelaajat tunnistavat joitain Hope Countyn näkyvimmistä alueista, mutta maantiede on kulunut tarpeeksi ajan myötä, mikä tekee siitä paljon odotettua vähemmän toistuvaa.



Tutkittavaa riittää, sillä jokainen paikka voi tarjota runsaasti ainutlaatuisia kohtaamisia, aarteita, päiväkirjoja ja tarvikkeita, jotka auttavat saamaan uuden Hope Countyn tuntemaan olonsa eläväksi 17 vuoden välin aikana. Näihin paikkoihin tutustuminen voi tuoda mukanaan runsaasti palkintoja, jotka auttavat pelaajia saamaan uusia etuja ja ainutlaatuisia laitteita, jotka voivat edistää peliä.

Löydät aseita ympäriltäsi, mutta hauskoja aseita on muokattava (Kuva: Ubisoft)

Vakioaseita voidaan poimia, mutta ainutlaatuisia aseita voidaan myös valmistaa työkalupenkeillä vanhoista materiaaleista, kuten ilmateippistä ja kuparilangasta. Aseiden valmistaminen ei ole aivan uraauurtava idea, mutta oikeiden komponenttien etsiminen tarvittavaan päivitykseen ei tunnu niin tylsältä kuin voisi kuvitella, vaikka päivitykset ovat välttämättömiä, jotta voidaan tehdä merkittävää vahinkoa rosvojen hyökkäystä vastaan.

Viholliset luokitellaan vaikeusasteen mukaan, joten heikommat aseet eivät ole tehokkaita myöhemmin pelissä kohtaamia raskaita lyöjä vastaan, ja yhden laukauksen tappaminen jousella ja nuolella ei ole enää varmaa.

milloin on uk black friday

Yksi suurimmista muutoksista on vihollisen tukikohtien toiminta. Aikaisemmin vihollisen etuvartioaseman vapauttaminen tarkoitti, että se on sinun hallinnassasi koko pelin ajan. Nyt on myös mahdollisuus ryöstää etuvartio ja riistää sen resurssit ennen kuin annetaan vahvempien ja kovempien vihollisten vallata se uudelleen.

Tämä ei vain anna pelaajille enemmän mahdollisuuksia tehdä päivityksiä, vaan se tarjoaa myös toisen tason toistettavuuden alueilla, joilla on aiemmin vieraillut ja lupaamalla suurempi haaste.

Kohtaat kasvotusten vahvempia vihollisia pelin edetessä (Kuva: Ubisoft)

Tästä uudelleentoistettavuudesta huolimatta Far Cry New Dawnin hetket tuntuvat helposti tehtävältä, joka kulkee kartan halki, etenkin pelin alussa. Teillä ei ole pulaa vihollisista, ja varhaiset tukikohdat voivat olla hankaamista ilman vahvempia aseita.

jessica wright ja ricky rayment

Tietysti ollessaan Ubisoft pelissä on mahdollisuus avata vahvempia aseita pelivaluutalla, ja on vaikea olla ajattelematta, että tämä oli tietoinen suunnitteluvalinta, jotta pelaajien aika tuntuisi arvokkaammalta kuin muutama Ubi-kolikko.

Usein Far Cry New Dawn tuntuu pikemminkin Far Cry 5:n DLC:ltä kuin erilliseltä peliltä, ​​kun näitä kahta rinnakkain verrataan, mutta sen sijaan, että se olisi pelkkä vanhan omaisuuden reskin, sillä on huomattavasti erilainen tunnelma sen ympäristön ja laadun ansiosta. elämän parannuksia.

Fanien, jotka olivat huolissaan siitä, että tämä tuntuisi toiselta Fallout-kloonilta, ei tarvitse huolehtia, sillä se säilyttää edelleen olennaiset ominaisuudet, jotka tekevät siitä Far Cry -pelin.

Silti se on rohkea suunta ottaa, kun maailma on tuhoutunut kokonaan ydinvoiman holokaustissa. Mihin sarja voi lähteä tästä eteenpäin?

New Dawn ei kysy monimutkaisia ​​kysymyksiä siitä, mitä se kaikki merkitsee sen maailman kohtalolle, se pyytää vain nauttimaan siitä niin kauan kuin sitä kestää.

Tämä arvostelu perustuu pelin Playstation 4 -versioon.

Alusta: PS4 / Xbox One / PC

huvilapuisto yöllä

Hinta: 37,99–39,99 £

Uusimmat peliarvostelut
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: