Lopuksi! 0800 numerot ovat nyt vapaita matkapuhelimista

Puhelinlasku

Horoskooppi Huomenna

Puheluhintasi muuttuvat 1. heinäkuuta - sinun on tiedettävä tämä



1. heinäkuuta tulivat voimaan uudet säännöt, jotka muuttavat tapaa, jolla sinua veloitetaan matkapuhelimestasi 08, 09 tai 118 alkavasta numerosta.



Puhelut 0800- ja 0808 -numeroihin lankapuhelimista ovat jo ilmaisia, mutta matkapuhelimista soittaminen näihin ja muihin numeroihin maksoi suuresti vaihtelevia maksuja - ei enempää. He ovat nyt vapaita kaikista puhelimista.



persikat geldof ja thomas cohen

Mutta kaikki eivät ole hyviä uutisia.

Myös 084-, 087-, 09- ja 118 -numeroiden maksut muuttuvat - ja tässä tapauksessa sinun on parempi olla varovainen, sillä verkko -operaattorit saavat veloittaa haluamansa monissa tapauksissa.

Voitto - hinnalla

Yli kymmenen vuoden ajan kampanjoijat ovat väittäneet, että näiden lukujen hinnoittelun pitäisi olla selkeämpi. Miksi? Osa rahoista menee henkilölle, jolle soitat, ja osa puhelinyhtiölle.



Näitä numeroita käyttävät TV -lahjakkuusohjelmat, kuten X Factor, matkatoimistot, jakelutoimistot ja muut. Yli 13 miljoonaa brittiä soittaa heille vuosittain ja kuluttaa keskimäärin 132 puntaa.

Mutta tähän asti on ollut mahdotonta sanoa, kuinka paljon mihin menee. Mikä pahempaa, kaikki neuvostoista hyväntekeväisyysjärjestöihin ja yleislääkäreihin ovat käyttäneet niitä.



Muissa tapauksissa ne on sisällytetty puhelupaketteihin, mikä tarkoittaa, että ihmiset, jotka eivät soita numeroihin, maksavat tosiasiallisesti yrityksille, joita muut ihmiset soittavat heidän puolestaan.

Uudet säännöt merkitsevät kuitenkin sitä, että laskussasi näkyy ensimmäistä kertaa jakauma soittamasi yrityksen ja matkapuhelinoperaattorin välillä.

'Monet organisaatiot ovat lopettaneet 084/087 -numeroiden käytön - koska ne eivät voi perustella maksun määräämistä soittajille - ja he tiesivät, mitä on tulossa. Suuri osa voitostamme on jo nähty ', sanoi David Hickson Fair Telecoms -kampanjasta.

Hickson kertoi Peili Näiden muutosten ja kampanjan seurauksena lähes jokainen neuvosto on lopettanut 08 -numeroiden veloittamisen.

mitä 148 tarkoittaa
kyselyn lataus

Onko uusi soittorakenne parempi?

0+ ÄÄNETTÄ KAIKKI

JOOÄLÄ

Uudet maksut

Selvittääkseen, mitä muutokset merkitsevät ja miten ne vaikuttavat niihin, jotka kutsuvat niitä, NEWSAM Money puhui Richard Neudeggin kanssa uSwitch.com . Näin hän kertoi meille:

Ketä se koskee

Tämä puhelumaksuihin kohdistuva tärinä vaikuttaa kaikkiin, jotka soittavat 08, 09 tai 118 numeroihin kotipuhelimellaan tai matkapuhelimellaan - noin 28% meistä.

Hyvät uutiset

Numerot, jotka alkavat 0800 ja 0808 - joihin voi jo soittaa lankapuhelimista - ovat vihdoin vapaita myös matkapuhelimista.

Huonot uutiset

(Kuva: Getty)

Sinun on todella kiinnitettävä huomiota siihen, kuinka 084, 087, 09 tai 118 alkavat numerot veloitetaan. Maksu jaetaan nyt kahteen osaan: puhelinverkon asettama käyttömaksu ja palvelumaksu, jonka määrittää soittamasi yritys tai palvelu.

Wales vs Irlanti aloitetaan

Teorian mukaan maksut ovat aiempaa läpinäkyvämpiä, mutta se ei tarkoita, että ne olisivat halvempia.

Yritykset voivat valita numeroonsa liittyvän palvelumaksun - Ofcomin palvelumaksun yläraja on 13 p / min 087 numerolle ja 7 p / min 084 numerolle.

Mutta huono uutinen on, että käyttömaksulla ei ole ylärajaa. Lankapuhelimissa pääsymaksu on 5-11p. Mutta matkapuhelimissa ne vaihtelevat paljon verkkojen välillä. Esimerkiksi TalkTalk on ilmoittanut, että sen käyttömaksu on 20p minuutissa matkapuhelinpalvelustaan, kun taas EE: n hinta on 44p. Vodafone's on 23p, mutta nousee 45p: iin 10. elokuuta.

Kuka lataa mitä

(Kuva: Getty)

Tässä on täydellinen luettelo siitä, mitä se maksaa eri verkoista:

Uudet 08 ja 09 maksut verkon mukaan (penniä minuutissa)

Lähde: uSwitch

uusia temppuja amanda redman

Muista, että tämä on ennen palvelumaksun lisäämistä numeroon, johon haluat soittaa. Se voi olla jopa 13 p / minuutti, kun numero alkaa 087 [4].

Heinäkuun 1. päivästä lähtien näet todennäköisesti tämänkaltaisen viestin, kun yritykset ohjaavat sinut näihin numeroihin: Puhelut maksavat XXp minuutilta plus puhelinyhtiön pääsymaksun. Yhdistä nämä kaksi maksua yhteen laskemalla puhelun kokonaiskustannukset minuutissa.

Mitä sinun pitäisi tehdä?

(Kuva: Getty)

  1. Tiedä mitä sinulta veloitetaan ennen kuin soitat - etsi palvelumaksua numeron vierestä ja lisää se verkon käyttömaksuun, jotta voit laskea minuuttihinnan. Jos et tiedä käyttömaksua, tarkista matkapuhelinverkostasi tai kotipuhelinoperaattoriltasi ennen kuin valitset.

  2. Mobiililaitteilla verkkojen veloitusero on valtava - joissakin tapauksissa kaksinkertainen. Jos soitat näihin numeroihin usein, sinun on ehkä harkittava siirtymistä toiseen verkkoon, jolla on alhaisempi käyttömaksu.

  3. Voit yrittää löytää vaihtoehtoisen numeron 01, 02, 03 yritykselle, jolle haluat soittaa, koska ne sisältyvät kaikkiin käytettävissäsi oleviin minuutteihin. Siellä voi olla myös ilmainen 080 -numero, johon voit soittaa.

    boris johnson jalkapallojoukkue
  4. Jos joudut soittamaan numeroihin 084, 087, 09 tai 118, on lähes aina halvempaa käyttää lankapuhelinta soittaaksesi näihin numeroihin, joten kannattaa tehdä tämä aina kun voit.

  5. Jotkut matkapuhelinoperaattorit, kuten Virgin Mobile, niputtavat kalliita ei-maantieteellisiä numeroita joihinkin matkapuhelutariffeihin. Tarkista siis, onko sinulla mukana minuutteja. Esimerkiksi, maksa kuukausittain matkapuhelinasiakkaille 18 £ kuukaudessa SIM Only- tai Freestyle -hinnoilla, jotka saavat rajoittamattoman osallistavan puhelun kaikkiin 08 -numeroihin.

Katso Myös: