Viiden minuutin DVLA -päivitys, joka voi säästää tuhansia kuljettajia 1000 punnan sakosta

Autot

Horoskooppi Huomenna

Se ei ole riskin arvoinen(Kuva: Getty)



Kuljettajat voivat nyt päivittää lisenssinsä verkossa sen sijaan, että joutuisivat odottamaan kuutta viikkoa DVLA: n päivitystä, hallitus on ilmoittanut.



tess daly vernon kay

Uuden verkkoportaalin ansiosta kotiin muuttavat autoilijat voivat muuttaa tietojaan - mukaan lukien uuden osoitteen - vain viidessä minuutissa.



DVLA sanoi, että verkkopalvelun avulla asiakkaat voivat päivittää sekä ajokorttinsa että lokikirjansa osoitteen verkossa.

Se sanoi, että uuden osoitteen päivittämisen laiminlyönti, kun muutat kotiin, voi johtaa 1000 punnan sakkoon paikan päällä.

Ajokorttien lisäksi noin 1,5 miljoonaa ajoneuvon lokikirjaa päivitetään vuosittain uudella osoitteella.



DVLA sanoi, että uuden verkkopalvelun avulla myös autoilijat voivat päivittää ajoneuvolokinsa osoitteen ilman, että heidän tarvitsee lähettää asiakirjoja DVLA: lle. Sen mukaan odotusaika lyhenee kuudesta viikosta viiteen työpäivään.

Jos lisenssissäsi on vääriä tietoja, sinua voidaan lyödä 1000 punnan setelillä (Kuva: iStockphoto)



DVLA -palvelupäällikkö Anthony Bamford sanoi: 'Verkkopalvelumme ovat aina nopein tapa pitää osoitteesi ajan tasalla kanssamme, mikä auttaa varmistamaan, että et menetä tärkeitä kirjeenvaihtoja, kun olet muuttanut.

'Miljoonat kuljettajat muuttavat ajokorttinsa osoitetta tällä tavalla, ja voit nyt päivittää ajoneuvosi lokikirjan myös verkossa. On tärkeää muistaa päivittää molemmat, kun muutat - ja se on nopeaa ja helppoa GOV.UK: ssa. '

Autoilijoille voidaan määrätä jopa 1000 punnan sakko, jos he eivät kerro DVLA: lle, kun heidän osoitteensa muuttuu.

Tämä johtuu siitä, että ajoneuvoasi koskeva kirjeenvaihto - kuten muistutukset sen verotuksesta, sakot ja palautettavat maksut - lähetetään henkilöllisyystodistukseesi rekisteröityyn osoitteeseen.

Sinä pystyt päivitä ajokorttisi tai ajoneuvosi lokikirjan osoite osoitteessa GOV.UK.

Kun olet täyttänyt online -hakemuksesi ajokortin tai lokikirjan osoitteen muuttamiseksi, näyttöön tulee kehote, jossa on linkki toiseen palveluun, muistuttaaksesi siitä, että sinun on päivitettävä molempien osoitetiedot.

Tietojen päivittäminen ei maksa mitään käyttämällä kumpaakaan palvelua.

Erdem mekko Kate Middleton

Sinun ei tarvitse kertoa DVLA: lle, jos muutat tilapäisesti (esimerkiksi asut poissa yliopistosta), jos sinuun saa edelleen yhteyden pysyvässä osoitteessa.

Voit silti ajaa, kun odotat uusien asiakirjojen lähettämistä sinulle.

Lue lisää

Ajaminen pitää tietää
Kuinka pysäköintiliput perutaan Kuinka hakea kuoppaonnettomuuksia Ajotottumukset, jotka maksavat meille 700 miljoonaa puntaa vuodessa Uudet ylinopeussäännöt kokonaisuudessaan

& apos; Vaikuttaako väärän osoitteen saaminen vakuutukseeni? & apos;

Jos osoitteesi on eri ajokortissa ja liikennevakuutuksessa, se ei mitätöi vakuutustasi, mutta kannattaa varmistaa, että kaikki tietueet ovat mahdollisimman tarkkoja.

Tämä johtuu siitä, että esimerkiksi postinumerosi voivat vaikuttaa vakuutusmaksuun ja viime kädessä maksamaasi summaan.

Katso Myös: