Kirkas virhe tarkoittaa, että tämä harvinainen 2 punnan kolikko on nyt pienen omaisuuden arvoinen - voit tarkistaa, onko sinulla sellainen

Royal Mint

Horoskooppi Huomenna

Jos lompakossasi on 2 punnan kolikko, saatat istua pienellä omaisuudella hiljattain löydetyn tulostusvirheen ansiosta tuhansille liikkeessä oleville kolikoille.



Kolikkoasiantuntijat paljastivat, että useissa vuoden 2015 Britannian 2 punnan kolikoissa on silmiinpistävä virhe - mikä voi tehdä niistä arvokkaita keräilijöille.



Kolikoissa näkyy kuningattaren pää käännettynä myötäpäivään noin 150 astetta - mutta vain 650 000 liikkeessä ja vain muutama tuhat ylösalaisin, sinun on kaivettava syvälle löytääksesi erikoispää.



Kuninkaallinen rahapaja sanoi, että virhe oli 'melkein varmasti seurausta siitä, että yksi muotista työskenteli löysästi ja pyörii iskun aikana'.

Hallitus ilmoitti myös, että 2 punnan Britannia-kolikko on yksi harvimmista kiertävistä 2 punnan kolikoista koskaan lyöty.

Change Checkerin asiantuntijoiden mukaan & apos; inverted & apos; 2 puntaa liikkeessä - noin yksi 200: sta.



Yasmin Britton, Change Checker, sanoi: 'Jos ylösalaisin oleva kuva on seurausta tikun liukumisesta iskuprosessin aikana, on mahdollista, että voi olla muitakin muunnelmia, joissa kuningattaren pää on vähemmän tai enemmän väärin, kuten tikka on työskenteli ulos asemastaan. '

Paljonko kolikot ovat arvoltaan?

GoCompare'n tiedottaja Coining It In , joka teki tutkimusta suvereenien verkkosivustolla Chards , kertoi NEWSAM Moneyille, että kolikoiden arvo voi olla jopa 350 puntaa, jos ne myydään oikein.



'' Tämä 2 £: n virhekolikko on tapahtunut tuotantopanoksen virheen seurauksena, joka tapahtuu, kun muotit ovat kohdistuneet väärin.

'Pohjimmiltaan sisäinen muotti, sellaisena kuin se on lyöty, on siirtynyt pois paikaltaan, mikä saa Britannian pyörimään. Vaikka laadunvalvonta yleensä tarttuu siihen, joskus ne luiskahtavat läpi, ja tässä tapauksessa virheen arvo voi olla 100–350 puntaa. ''

Lue lisää

Harvinainen raha: Onko sinulla jotain näistä?
Harvinaiset 1p kolikot Lopullinen opas harvinaisiin kolikoihin Arvokkaimmat 2 £ kolikot Harvinaiset 50p kolikot

Minulla on yksi! Missä voin myydä sen?

Jos olet löytänyt varastostasi yhden harvinaisista kolikoista, on suositeltavaa, että saat sen arvotetuksi kolikon keräilijän tai asiantuntijan toimesta ennen kuin sijoitat sen eBay.fi -sivustolle tai myyt sen muualle.

pacquiao vs broner uk tv

Royal Numismatic Society on Yhdistyneen kuningaskunnan johtava numismaattisekvenssi - kolikoiden, mitalien ja niihin liittyvien valuuttaerien tutkimus. Kannattaa selata heidän verkkosivustonsa hyvämaineisille kolikoiden keräilijöille.

Voit myös ottaa yhteyttä asiantuntijoihin osoitteessa British Numismatic Trade Association neuvoja siitä, miten ja missä myydä kolikkosi.

Coin Newsin johtajan Philip Mussellin mukaan paras aika myydä on yleensä silloin, kun mediamyrsky katkeaa ja arvo ja kysyntä nousevat.

'Sinun on ymmärrettävä, kuinka paljon kysyntää on, kuinka monta keräilijää haluaa sellaisen? Ota Esimerkiksi Kew Gardens -kolikoita arvioidaan olevan 200 000 .

'Kuinka moni keräilijä haluaa heidät? Luultavasti ei 200 000 - kysyntä on alussa suurin, koska keräilijät etsivät niitä. Kun he ovat saaneet yhden, he eivät halua toista; näin keräily ei toimi.

'' Hyvin harvinaiset kolikot, kuten vuoden 1983 2p, ovat niin harvinaisia, että ne voivat nousta hyvin ainakin inflaation myötä. Mutta ne muut kolikot, jotka haluat todennäköisesti toimia nopeasti, jos haluat myydä ”, Philip lisää.

Muita arvokkaita kolikoita, joita kannattaa pitää silmällä

    (Kuva: Getty)

    Muistatko sen 20p kolikon ilman päivämäärää, joka myi satoja puntia? Tai 2p -kolikko, joka myydään edelleen pienestä omaisuudesta?

    Siellä on kymmeniä kolikoita, jotka voivat olla rahapajan arvoisia. Vieritä alta, niin näet yleisimmät, joita kannattaa varoa.

    Royal Arms 1 €

    Royal Arms on yleinen muotoilu, jota joskus jätetään huomiotta, mutta muista etsiä sellainen, jossa on vuoden 2008 päivämäärä - se on itse asiassa neljänneksi harvinaisin ja keräilijälle noin 5,99 puntaa.

    Edinburgh 1 €

    Vuoden 2011 Edinburghin muotoilu on ainoa 1 punnan kolikko, jonka lyöntimäärä on alle 1 miljoonaa Coin Checkerin mukaan - mutta vaikka se on luokiteltu arvokkaiksi & apos; se saa vain noin 3-5 puntaa eBayssa.

    Lue lisää

    Piilotetut aarteet - voisitko saada jotain näistä?
    Vanhat iPodit ovat nyt arvoltaan 670 puntaa Boba Fettin arvo on nyt 10 000 puntaa 50 000 punnan rock & apos; löytyi rannalta Nämä retro Walkmanit, joiden arvo on 100 puntaa

    Kansainyhteisö 2 puntaa

    Katso galleria

    Erityinen kolikko, joka on lyöty Pohjois -Irlannin vuoden 2002 Kansainyhteisön kisojen muistoksi, on yksi harvinaisimmista 2 puntaa siellä, sillä alle 500 000 lyötiin. He voivat myydä verkossa 15–25 puntaa.

    Charles Dickens 2 puntaa

    Nämä julkaistiin vuonna 2012 kuuluisan kirjailijan 200. syntymäpäivän kunniaksi, ja kolikon kääntöpuolella on hänen tunnetuimpien kirjojensa nimet. Näitä voi nyt myydä verkossa noin 4 puntaa, joskus enemmän, jos ne ovat erityisen hyvässä kunnossa.

    mark herbert charlotte hawkins

    Hopea 2p

    (Kuva: PA)

    Unikonkeräilijöille annettiin 2p kolikko, jonka he luulivat olevan väärennös, koska se oli hopeaa. Se osoittautui kuitenkin uskomattoman harvinaiseksi ja arvokkaaksi 'lyöntivirheeksi', jossa tyhjä 10p heitettiin vahingossa 2p: ksi.

    Legion huutokaupasi sen yli 1400 puntaa - mutta lahjoittaja ei todennäköisesti edes huomannut sitä.

    'Uusi penni' kaksi penniä

    Kaikki 2p -kolikot, jotka on lyöty ennen vuotta 1982, sanovat ”uusi penni”, kun taas tämän päivän jälkeen leimattujen ”kaksi penniä”.

    Varhainen virhe tarkoittaa kuitenkin sitä, että useissa 2p -kolikoissa vuodelta 1983 näkyy edelleen 'uusi penni', eli kolikot, joissa on kyseinen vuosi, voivat myydä useita satoja puntia.

    Päivämäärätön 20p

    (Kuva: PA)

    Vuonna 2008 kuninkaallinen rahapaja painoi noin 250 000 20 penniä ilman päivämäärää.

    Kolikot ovat laillinen maksuväline, joten niitä voidaan käyttää Freddon ostamiseen (olettaen, että sinulla on toinen 5p). Sinun on kuitenkin parempi olla myymättä niitä, koska ne hakevat edelleen jopa 100 puntaa verkossa.

    'Typo' Guy Fawkes 50p kolikko

    Kuninkaallinen rahapaja julkaisi 50p: n muistojuhlan vuonna 2005 Ruuti -juonen 400 -vuotispäivänä, mutta joissakin niistä oli hieman kiusallinen kirjoitusvirhe, ja niissä lukee 'Muista, muista viides marraskuu'. Ne myyvät verkossa yleensä 5–7 puntaa.

    Olympic Swimmer 50p

    Kuten Philip mainitsi, alkuperäisestä olympialaisesta vesikolikosta, jossa oli aaltoviivat uimarin kasvoilla, on tullut erittäin keräilykelpoinen, koska vain 600 kappaletta julkaistiin ennen suunnittelun muuttamista.

    600 on pieni, pieni määrä kolikoiden keräilymaailmassa, joten nämä kolikot vaihtavat omistajaa 800 puntaa ylöspäin.

    Kew Garden 50p

    50 pennin kolikko, johon on leimattu Kew Gardens Pagoda, on suhteellisen harvinainen, vain 210 000 lyötyä verrattuna tavalliseen noin 5 miljoonan lyöntiin. Tämä tarkoittaa, että he voivat myydä 30–50 puntaa, jos löydät keräilijän. Huippukysyntään he myivät verkossa jopa 120 puntaa.

    Peter Rabbit 50p

    Nämä viehättävät Beatrix Potter -kolikot julkaistiin vain rajoitetulle määrälle nähtävyyksiä ja National Trust -ominaisuuksia, eikä Royal Mint ole paljastanut tarkasti, kuinka monta se on lyönyt.

    Jotkut myyvät verkossa 5–15 puntaa, vaikka jotkut myyjät yrittävät röyhkeästi myydä niitä muutamalla sadalla. Erikoisversioita, joissa on erilaisia ​​Beatrix Potter -eläimiä värillisinä, on edelleen saatavilla Royal Mintin kautta hintaan 55 £.

    50 euroa

    Vuoden 1992 50p: n kappale, jossa on 12 tähteä ja joka edustaa EY: n sisämarkkinoita, voi myydä verkossa noin 50–55 puntaa. Nämä ovat vanhanaikaisia ​​paksuja 50 kynää, joten et todennäköisesti käännä niitä yhteen muutoksessasi, mutta kannattaa tarkistaa kaikki pitkäaikaiset penniäkin.

    WWF 50p

    Tämä juhlaraha myydään yli 10 punnan hintaan, vaikka se olisi ollut liikkeessä jonkin aikaa eikä enää (kirjaimellisesti) uudenveroisessa kunnossa.

    Ole varovainen ostaessasi, koska joitakin näistä vakiokolikoista mainostetaan voimakkaasti kohonneilla hinnoilla. Jotkut harvinaisemmista painoksista myyvät kuitenkin satoja kiloja - joten katso tarkkaan vertaillessasi.

    707:n henkinen merkitys

    Oletko poissa mielestäsi, en muista näitä

    Jos et halua tulostaa ja kantaa tätä artikkelia lompakossasi, on toinen vaihtoehto. ChangeChecker sivuston avulla voit nopeasti tunnistaa kolikot ja niiden niukkuuden - sekä nähdä säännöllisiä blogikirjoituksia keräilijöiden suosioon tulleista kolikoista.

    Lue lisää

    Harvinainen raha: Onko sinulla jotain näistä?
    Harvinaiset 1p kolikot Lopullinen opas harvinaisiin kolikoihin Arvokkaimmat 2 £ kolikot Harvinaiset 50p kolikot

    Katso Myös: