Kuinka valkoinen vauva voi syntyä mustalle äidille - ihon värin tilastot

Ampp3D

Horoskooppi Huomenna

Catherine Howarth

Catherine Howarth vauva Jonahin ja aviomiehen Richardin kanssa(Kuva: Sunday NEWSAM)



Catherine ja Richard Howarth olivat vakuuttuneita siitä, että he saivat vahingossa väärän lapsen - vastasyntynyt poikavauva oli valkoinen eikä tummaihoinen, kuten he odottivat. Se on epätavallinen tarina - mutta se ei ole ensimmäinen kerta, kun se tapahtuu. Miten tällainen tapahtuu ja miksi?



Parhaat joululelut 2014

Hänen äidillään oli todennäköisesti valkoinen esi -isä

Vauvan isä Richard on valkoinen, mutta äiti Catherinen iho on tumma Nigerian perinnöstä. Yhden hänen esi -isänsä geenit ovat saattaneet olla lepotilassa sukupolvien ajan - kunnes heidät satunnaisesti heitettiin yhteen uudessa vauvassa, he toivat esiin piirteitä, jotka olivat olleet piilossa niin kauan. Tätä kutsutaan geneettiseksi/evoluution takaiskuksi tai atavismi .



Kuinka geenit määrittävät ihon värin

Melaniini on ihon pigmentti, joka määrittää ihmisen ihon värin. Ihmisryhmillä, joiden esi -isät asuivat lähempänä päiväntasaajaa - missä UV -säteilyä on enemmän - on yleensä tummempi iho.

Mutta joka kerta, kun vauva syntyy, geenien yhdistelmät merkitsevät sitä, että sekarotuinen lapsi voi olla missä tahansa kahden vanhempansa välillä.

Geenit, jotka ohjaavat melaniinin määrää jonkun ihossa, toimivat alle 'epätäydellinen määräävä asema' mikä tarkoittaa, ettei mikään erityispiirre hallitse muita. Kaikki varianttigeenin piirteet ilmaistaan ​​täysin, ja visuaalisesti tämä tarkoittaa, että lapsen sekakivi on visuaalinen sekoitus vanhemmistaan.



mäkikuisman superlääke

Tämä kaavio osoittaa, miten tämä toimii kahden vanhemman kanssa, joilla on kolme valkoisen ihon alleelia (geenipiirteitä) ja kolme mustan ihon alleelia. Kuuden geenipiirteen käyttö on vain esimerkki siitä, kuinka sekoittaminen voi tuottaa monia erilaisia ​​yhdistelmiä.

Yksi mahdollisuus miljoonasta

Voit nähdä, että valkoihoisen ihonvärisen vauvan mahdollisuus on 1/64 vanhemmille, joilla on kolme tumman ihon alleelia. Mahdollisuudet ovat kuitenkin paljon pienemmät tämän tapahtuessa Catherinen tapauksessa, koska resessiivinen geeni voi olla vain joka 20 alleeliä - Itse asiassa tämän todennäköisyys laskettiin suunnilleen yksi miljoonasta!



Mutta niitä mahdollisuuksia miljoonasta tapahtuu. Tilastojen luonne johtuu siitä, että tilastollisesti epätodennäköisiä tapahtumia tapahtuu niin usein. Joten se voi olla yllättävää, mutta se ei ole normaalista poikkeavaa.

Hyvin harvat ihmiset ovat 100% mustia tai 100% valkoisia

Kaavio osoittaa myös, että harvat ihmiset ovat 100% valkoisia tai 100% tummaihoisia. Suurin osa ihmisistä kuuluu niiden välille. Mutta t geneettiset tutkijat ymmärtävät ihon värin tällä tavalla - yhteiskunta ei suhtaudu ihon väriin . Sosiaalisesti meillä on tapana jakaa ihmiset paljon yksinkertaisempiin luokkiin: musta tai valkoinen tai ruskea. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän on vaikea ymmärtää luonnollista geneettistä vaihtelua. Kautta historian sitä on käytetty oikeuttamaan sotia ja eriarvoisuutta.

Syntynyt rasistisille vanhemmille Etelä -Afrikassa

Tarina vauvasta, joka saa yllättävän värin, ei ole ensimmäinen laatuaan - on ollut monia esimerkkejä siitä, että lapset ovat syntyneet eri väriseksi vanhemmilleen.

jeremy corbyn vihreä solmio

Yksi surullisimmista ja tunnetuimmista tarinoista on Sandra Laingin tarina. Sandra on mustanahkainen nainen syntynyt valkoisille vanhemmille Etelä -Afrikan apartheidissa ja joutui lähtemään kotoa kymmenvuotiaana.

Ihmisillä on myös ollut lapsia, joilla on eri värinen iho sisaruksilleen. Vuonna 2005 Kylee Hodgson ja Remi Horder saivat kaksoistytöt - yksi musta ja yksi valkoinen .

Jos olet todella kiinnostunut oppimaan ihon värin geneettisistä vaihteluista, suosittelemme tämä todella hieno Wikipedia -artikkeli joka menee aiheeseen paljon syvemmälle.

Katso Myös: