Jake Wightman puolustaa 'urheaa' päätöstä vaarantaa maailmanmestarin asema pronssimitalin jälkeen

Yleisurheilu

Horoskooppi Huomenna

Jake Wightman puolusti päätöstä laittaa maailmanmestari asemansa linjaan jäätyään vajaaksi Birminghamissa.



Kahden viikon kuluttua siitä, kun hänestä tuli 1500 metrin MM-kuningas, Nottinghamissa syntynyt skotti selviytyi Kansainyhteisön kolmanneksi. Hänet voitti australialainen Oli Hoare, joka juoksi kisojen ennätyksen ajalla 3:30,12.



Huolimatta kullasta, Wightman ei ollut liian masentunut, ja sen sijaan selitti toivovansa olevansa vapautettu kritiikistä. Monet olivat odottaneet hänen vetäytyvän peleistä, sillä hän oli vasta äskettäin kruunattu maailman parhaaksi, mutta Wightman ei huomioinut ulkopuolista melua, jonka päätöksessä hän pysyy edelleen.



'Toivon, että minua ei ammuta liikaa, koska en ole voittanut sitä maailmanmestarina', sanoi Wightman, jonka aika oli 1,30 sekuntia hitaampi kuin Eugenessa.

Steve Cram kyseenalaisti tällaisen uhkapelin viisauden niin lähellä hänen uransa ratkaisevaa hetkeä ja sanoi: ”Se oli riski minulle aina, Jakelle. Hän on rohkea tehdessään sen, asettaessaan tittelinsä ja maineensa vaakalaudalle.

'Hän olisi voinut juosta 800, hän valitsi tämän ja Jakelle se oli kova, kova kilpailu.' Seb Coe oli kehottanut Wightmania tavoittelemaan suuruutta 1500-luvulla, mutta myönsi, että monet muut kysyivät, miksi hän valitsi sen.



 Jake Wightman oli pettynyt saatuaan tyytyä pronssiin
Jake Wightman oli pettynyt saatuaan tyytyä pronssiin

'Tiesin, että potentiaali on se, että olisin pettynyt kauteeni, jos en juokse täällä yhtä hyvin', hän sanoi kilpailun jälkeen. 'Mutta se on tilaisuus, josta en halunnut kieltäytyä.

'En muuttaisi päätöstäni. Olisin vihannut 800 metrin juoksemista tai juoksematta jättämistä ollenkaan, kun olisin nähnyt kilpailun menevän ja ajatellut, että olisin halunnut olla siinä mukana.



Ratalegenda Christine Ohuruogu oli varoittanut Wightmania, että tämä olisi erilainen kuin Worlds, sillä 'tällä kertaa olet metsästäjä eikä metsästäjä'.

Hän asettui täydellisesti johtajan olkapäälle, joka meni selkäsuoraan viimeisen kerran. Mutta toisin kuin Eugenessa, jossa hän jätti potkunsa 200 metriin, hän meni 50 metriä aikaisemmin täyteen Alexander-stadionilla ja maksoi siitä sisäänajettaessa.

'En halunnut olla jalankulkija ja tavoitella pieniä mitaleja', sanoi Wightman, joka on ilmoittautunut 800-sarjaan Europeansissa myöhemmin tässä kuussa.

”Halusin antaa lausunnon, mutta en tuntenut oloani läheskään yhtä hyvältä kuin pari viikkoa sitten. Annoin kaikkeni, mutta se oli henkisesti niin rankkaa.'

Katso Myös: