Jerseyn pitäisi olla toivelistasi kärjessä upeilla rannoilla ja upeilla nähtävyyksillä

Iso -Britannia Ja Irlanti

Horoskooppi Huomenna

Mont Orgueilin linna Goreyssä, Jerseyssä



Tömähtää! Tömähtää! Tömähtää! Olen pahoillani melusta, se on ääni, joka potkaisee itseäni, koska en ole koskaan käynyt Jerseyssä.



Ei ole mitään erityistä syytä, en vain olisi ollut, eikä vaimoni Debbie ollut.



Mutta onneksi tämä virhe on nyt korjattu. Ja niin loistavasti myös. Pääsy sinne oli meille haikea: 50 minuutin hyppy Gatwickista-lentoja on kaikkialta Yhdistyneestä kuningaskunnasta-sitten ulos lentokentältä hetkessä. Ystävällinen Hertzin vuokra -autopöytähenkilökunta sai meidät menemään ajoneuvoomme muutamassa minuutissa.

Majoitimme neljän tähden St Brelade's Bay -hotellissa, joka on yksi Kanaalisaarten parhaista kiinteistöistä. Koska meidän oli määrä kirjautua sisään vasta klo 15, meillä oli aikaa tutkia, joten jatkoimme rannikkotietä hotellin ohi St Aubiniin, melko pieneen satamaan, jossa on linnake, joka saavutetaan pengertiellä laskuveden aikaan (lisää vuorovedestä myöhemmin) ja paljon kauppoja ja kahviloita.

Vaelluksen jälkeen löysimme satamasta pysäkin, jossa myytiin Jersey -jäätelöä, joka huusi testattavaksi - läpäisi lentävät värit.



Lähikuva kahdesta jäätelötötteröstä, joiden taustalla on näkymät St Aubinille Jerseyssä

Jersey -jäätelö St Aubinissa

Palasimme takaisin St Breladen lahdelle katsomaan laajaa kaarevaa rantaa, joka äänestettiin vuonna 2019 yhdeksi Ison -Britannian parhaista. Äänestäjät eivät olleet väärässä, se on loistavaa, ja hotellit, kahvilat, kaupat ja ravintolat hämmentävät sitä. Jos joku näyttäisi sinulle valokuvan lomakirjassa ja sanoisi sen olevan Etelä -Ranska, uskoisit häntä.



Ranta kammattu, erakkorapuja ihailtu ja jäätelö käveli pois, suuntasimme hotellille, joka sijaitsee viiden hehtaarin tontilla La Route de la Baie -kadulla. Olimme iloisia, että meidät päivitettiin upeaan neljännen kerroksen kattohuoneistoon, jossa oli oleskelutila, jossa oli teen ja kahvin valmistusvälineet, pukeutumistila ja suuri kylpyhuone, jossa oli ylellisiä kylpytuotteita.

Sydän piirretty hiekkaan Jerseyssä

Rakastat Jerseyn rantoja

Sviitin kiistaton kohokohta oli parveke, jolta oli esteetön näkymä rannalle ja lahdelle.

Vietimme siellä paljon aikaa vain nauttien tästä näkymästä ja ottamalla kohtuuttoman määrän valokuvia.

Manchester Unitedin pelaajaluokitukset

Vaikka olimme vain St Breladen lahdella pari yötä, se on hyvin varustettu oikealle viikon pituiselle lomalle, josta on suora pääsy rannalle, upea ulkouima-allas ja kahvila-baari, jossa on paikallisia oluita rehevässä, rivitalossa etelään päin olevassa puutarhassa , upea DW -terveysklubi, jossa on valtava kuntosali ja sisäuima -allas, sekä kylpylä (asiakkaat pääsevät ilmaiseksi kuntokeskukseen).

Kaukana puutarhan kahvila-baarista juomia tarjoillaan aurinkotuoliterassilla, pääbaarissa tai suuressa loungessa.

Ruoka on hotellin erottuva ominaisuus, ja illallinen Bay -ravintolassa on loistava. Meillä molemmilla oli lohen alkuruoan trio, turskatermidor -päätuote minulle ja pannulla paistettua meribassofileetä Debbielle; jokainen viimeinen herkullinen palo syötiin, mukaan lukien upea paikallinen vihannes - Jersey Royal -perunat todella maistuvat paremmalta kuin keskimääräinen kuningas Edward (taulukko D'Hote kolme ruokalajia 36,95 £).

Mies pitää erakkorapua St Breladen lahden rannalla

Erakkorapu St Breladen lahden rannalla

Aamiainen oli hyvä buffet, joka asetti meidät päivän nähtävyyksille, alkaen Mont Orgueilin linnasta, hienossa ympäristössä korkealla Goreyn sataman yläpuolella.

Se on peräisin 1200-luvun alkupuolelta ja on saaren pakko nähdä. Sisäänpääsy on 13,40 puntaa, mutta siellä on ilmaisia ​​opastettuja kierroksia, ja kannattaa liittyä yhteen, jotta saat todella sisäpiirin pitkästä, rikkaasta historiasta. Se, että se on edelleen pystyssä, johtuu suuresti Sir Walter Raleighista, joka Jerseyn kuvernöörinä vuonna 1600 hylkäsi suunnitelman sen purkamisesta, kun St Helieriin rakennettiin uutta linnoitusta.

Silmiä hivelevä veistos Jerseyn linnan yhden näyttötilan sisällä

Näyttävä linnan taideteos

Ylhäältä näet Normandian rannikon ja Ecrehous -riutan, jolla on oma historia ja joka on asunut sen yksinäisen 'kuninkaan' 40 vuoden ajan 1800 -luvulla ja maanpaossa olevan kalastajan - 14 vuoden ajan vuodesta 1961 - syytetään valheellisesti lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Älä missaa linnan silmiinpistävää keskiaikaista monarkian perintöpuun taideteosta ( jerseyheritage.org ).

Nigel poseeraa Jerseyn aurinkoisten näkymien edessä

Nigel vieraili Jerseyssä syyskuussa

Kaukoista riutoista siirryimme Jerseyn eläintarhan ei -kaukaisiin Sumatran orangutaneihin.

Sen loi luonnontieteilijä ja kirjailija Gerald Durrell vuonna 1959, eikä se todellakaan ole tavallinen, muodollinen eläintarha.

Sen sijaan siinä on kiehtovaa villisyyttä ja tilaa, ja vaikka olimme iloisia nähdessämme vauvagorillan ja lukuisia kiehtovia hedelmälepakkoja, kohokohta oli olla itse katselualustalla vallihaudan poikki, kun puoli tusinaa orangutania kääntyi heidän puolestaan lounas.

Orangutanit syövät lounaansa Jerseyn eläintarhassa

Orangutanit syövät lounaansa Jerseyn eläintarhassa

Maailman suurimmat puissa elävät eläimet olivat sydämellisesti paikallaan, leikkivät vähän, silmäilivät meitä hieman ja nukkuivat onnellisina takaisin yleville ahvenilleen. Jos et näe niitä luonnossa, tämän on oltava seuraava paras asia ( durrell.org 16,50 £).

Kollega oli suositellut uudenlaista The Square -baaria/ravintolaa St Helierin keskustassa, joten tarkistimme sen sinä iltana läheisen, ystävällisen Troubadour-pubin löysääjän avulla.

Jersey -ale -paahdetut kalat ja sirut ja monkfish curry putosivat loistavasti ja olimme melkein yhtä onnellisia pilkkaamisen jälkeen kuin nuo orangutanit ( liberationgroup.com , verkkovirta alkaen 10,95 €).

Näkymä St Breladen lahden hotellin parvekkeelta Jerseyn kultaiselle rannalle

Näkymä St Breladen lahden hotellin parvekkeelta

Johdonmukaisuuden vuoksi aloitimme toisen päivän katselemalla laajasti lahdelle parvekkeelta ja ajoimme saaren luoteeseen katsomaan vesiputousta Plemont Beachin luolassa.

Nousuveden ja myrskyisten aaltojen vuoksi emme voineet mennä sisään, mutta näimme, mikä on todellakin vesiputous, joka putoaa luolaan; ihana ja upea paikka. Nämä Jerseyn vuorovedet ovat todella merkittäviä ja eräitä maailman suurimmista lähes 40 jalkaa. Kun he menevät ulos, he Todella mene ulos ja St Breladen lahti tyhjenee niin paljon, että mietit, voisitko kävellä Normandiaan.

näkymät Plemontiin Jerseyssä kallioiden ja aaltojen kaatumana kiviä vasten

Jersey tarjoaa kasoja kauniita näkymiä

Laskuveden aikaan 45,5 neliökilometrin saari on lähes kaksinkertainen, ja riuttoja, rantoja, pengertietä, kallioaltaita ja osterisängyt altistuvat kuudeksi tunniksi; tietysti ole hyvin varovainen tulevista vuorovedistä ja tarkista vuorovesitaulukot.

Iltapäivällä tutkimme jälleen saaren historiallista puolta asiantuntijaoppaan Marc Yatesin kanssa, historiasta elossa! Retket Matkasimme ajassa taaksepäin 6000 vuotta Les Monts Grantezin neoliittiseen hautaan St Ouenissa, jossa löydettiin kahdeksan luurankoa, ja matkustimme vain seitsemän vuosisataa Grosnezin linnan raunioille Jerseyn luoteiskärjessä.

Täällä, vaikka meri sameaa, näimme naapurisaaret Sarkin ja Guernseyn sekä saksalaisen näkötornin, joka näytti siltä kuin se olisi paennut keisarilliselta sotilasasemalta Star Wars -elokuvassa. Se rakennettiin toisen maailmansodan miehityksen aikana, ja Marc lisäsi kiehtovia katkelmia saaren asukkaiden synkeistä vuosista

Palasimme hotelliin vilkaisemalla Faulkner Fisheries -ravintolaa, joka on kalaravintola suuressa saksalaisessa aseenrakennuksessa, ja dramaattisesti sijaitsevaa La Corbièren majakkaa.

Jersey -opas Marc Yates poseeraa joidenkin raunioiden edessä saarella

Jersey -opas Marc Yates tarjosi erinomaisen kiertueen

Erinomainen ja hyvin esitetty Marcin kiertue ja erittäin suositeltavaa (history-alive.je Part Day Private Tour (1-6 henkilöä) 195 €).

Marcista Markiin ja erityisesti Mark Jordanin ylelliseen ruokaan St Peterin Beach -ravintolassa. Ruoka ja palvelu olivat yhtä ihastuttavia kuin rannalla, hummeritermidorilla ja pannulla paistettua lohiverkkoa (25 puntaa ja 18,50 puntaa).

Lähikuva mustasta lautasesta, jossa on skotlantilainen muna

Maukas skotlantilainen muna

Mutta se oli sensaatiomainen vapaa-karjalainen skotlantilainen muna ja piccalilli-käynnistin (9 puntaa), joka varasti näyttelyn.
(markjordanatthebeach.com).

Kaikki hyvät asiat päättyvät ja olimme varhain valmiita jättämään vuokra -auton pois, sanomme vastahakoisesti hyvästit tälle ihanalle saarelle ja saamme tuon yhdeksän aamun takaisin Gatwickiin.

Tömähtää! Tömähtää! Tömähtää! Anteeksi, siitä se taas lähtee ...

Covid-19 tietoinen

Matkustimme Jerseyyn syyskuussa 2020 ja osallistuimme koronavirustestiin saapuessa, ja ilmoitus [negatiivisista] tuloksistamme saapui hyvissä ajoin 24 tunnin kuluessa.

Välillä, kuten neuvottiin, pysyimme ulkoilmassa ja pysyimme sosiaalisesti etäällä käyttäessämme asianmukaisesti käytettyjä naamioita ja käsidesiä - sekä säännöllisiä hallituksen tekstitarkastuksia, joissa kysytään terveydentilaamme.

Tarkistaa gov.je Covid -toimenpiteisiin, kun matkustaminen on turvallista.

Parhaat vinkit, kun vierailet Jerseyssä

Lähikuva hedelmälepakosta, joka roikkuu ylösalaisin Jerseyn eläintarhassa

Vietä aikaa hedelmälepakon pitäjän keskustelussa eläintarhassa

  • Varaa riittävästi aikaa autolla liikkumiseen. Kyllä, Jersey on pieni saari, mutta tiet ovat kapeita ja mutkaisia ​​ja suurin nopeusrajoitus on 40 mph.
  • Jerseyn eläintarhan pitäjän keskustelut ovat erinomaisia, nautimme todella informatiivisesta ja huvittavasta hedelmälepakkoista.
  • Plemont Beachin yläpuolella oleva kahvila käyttää paikallisia tuotteita ja on syystäkin suosittu, joten pysäköinti kapealle kulkutielle voi olla hankalaa. Lyhyen kävelymatkan päässä on helpompi pysäköintialue.

Pääsy perille

Lennot Jerseyyn ovat saatavilla Birminghamista, Bristolista, Exeteristä, Gatwickistä, Glasgow'sta, Heathrow'sta, Manchesterista ja Southamptonista; lautat lähtevät Poole ja Portsmouth.

Hertz tarjoaa autonvuokrausta viikonloppuna lentokentältä alkaen 72 £. Lisätietoja osoitteessa hertzci.com

St Breladen Bay -hotellin, Jerseyn, huoneet kesäkuussa alkavat 230 puntaa yöllä B&B: ssä; 300 € illallinen, B&B. Lisätietoja osoitteessa stbreladesbayhotel.com

britney spears ajeltu pää

Voit myös saada lisätietoja ja vinkkejä jersey.com .

  • Matkustusrajoitukset ovat voimassa pandemian aikana. Tarkista aina hallituksen ohjeet ennen matkan suunnittelua, varaamista tai lähtöä.

Katso Myös: