John Lewis varoittaa uusien kauppojen sulkemisesta 517 miljoonan punnan tappioiden jälkeen ennen veroja

John Lewis

Horoskooppi Huomenna

Ketjun mukaan leikkaukset ovat osittain syynä siirtymiseen verkkokauppoihin(Kuva: PA)



Vähittäiskaupan jättiläinen John Lewis varoitti tänään kauppojen sulkemisesta, koska se ilmoitti 517 miljoonan punnan tappion ennen veroja vakavien Covid-kaupan rajoitusten seurauksena.



Ryhmä, joka omistaa myös kalliita ruokakauppaketjuja Waitrose, paljasti, että se ei odota kaikkien John Lewisin sivukonttoreidensa avautuvan uudelleen lukituksen päätyttyä.



Se ei kertonut, kuinka moni sen 42 John Lewisin kaupasta on uhattuna, ja vahvisti, että se keskusteli vuokranantajien kanssa ja tekee lopullisen päätöksen maaliskuun lopussa.

Viimeisimpien raporttien mukaan heinäkuussa ilmoitetun kahdeksan lisäksi oli määrä sulkea vielä kahdeksan myymälää.

John Lewis -kumppanuuden puheenjohtaja Sharon White sanoi, että sulkeminen olisi tuskallista, mutta että pandemia on johtanut vuosikymmenen ostostottumusten muutokseen vuodessa.



Vaikuttaako tämä sinuun? Sähköposti: webnews@NEWSAM.co.uk

onko autovakuutus noussut
John Lewisin myymälä

Kahdeksan muuta myymälää on uhattuna (Kuva: Getty)



Croydonin, Swindonin, Tamworthin, Newburyn, Heathrow'n terminaalin 2, Lontoon St Pancrasin aseman, Birminghamin härkätaisteluareenan ja Watfordin sivukonttorit on jo suljettu pysyvästi tänä vuonna - suurin osa on jo sulkenut ovensa.

Puheenjohtaja Sharon White sanoi: ”Ei ole mitään eroa siitä tosiasiasta, että jotkut alueet eivät voi enää ylläpitää kannattavasti John Lewisin myymälää.

”Valitettavasti emme odota avaavamme kaikkia John Lewisin myymälöitämme uudelleen lukituksen päätyttyä, mikä vaikuttaa myös toimitusketjuumme.

- Keskustelemme parhaillaan vuokranantajien kanssa ja lopullisia päätöksiä odotetaan maaliskuun loppuun mennessä.

'Teemme kaikkemme vähentääksemme vaikutuksia ja jatkamme yhteisön varojen tukemista paikallisten alueiden tukemiseksi.'

Työntekijöiden omistama ryhmä kieltäytyi kommentoimasta spekulaatioita siitä, mitkä konttorit voitaisiin sulkea ja kuinka monta työpaikkaa menetetään.

On spekuloitu jopa kahdeksan myymälän sulkemisesta, mukaan lukien Liverpool, Cambridge, Southampton, Norwich, Nottingham ja Newcastle.

2019 olen julkkislistalla

Tiedottaja vaati, että neuvottelut myymälöiden vuokranantajien kanssa ovat käynnissä.

John Lewisin tavaratalo on suljettu pandemian vuoksi Lontoon keskustassa Oxford Streetillä 27. huhtikuuta 2020

John Lewisin tavaratalo on suljettu pandemian vuoksi Lontoon keskustassa Oxford Streetillä 27. huhtikuuta 2020 (Kuva: Getty)

He lisäsivät, että henkilöstön - tai sellaisten kumppaneiden kuin heidät tunnetaan - siirtämistä muualle liiketoimintaan tarkasteltiin aina, ja irtisanomiset olivat viimeinen keino.

156-vuotias tavaratalo ilmoitti jo Viime vuonna irtisanottiin 1424 henkilöä - ensimmäinen Covid -lukitus sulki myynnin jälkeen.

Tuolloin pomot vahvistivat kahdeksan John Lewisin myymälää ja neljä Waitrose -myyntipistettä ei avaudu uudelleen yleisölle.

Marraskuussa vahvistettiin vielä 1 500 pääkonttorin vähentämistä - kaikki työntekijät lähtevät yrityksestä huhtikuuhun mennessä.

Bosses sanoi, että siirto on osa viisivuotista muutossuunnitelmaa 'palata kestäviin voittoihin vuoteen 2025 mennessä'.

Torstaina se sanoi, että suunnitelma voisi sisältää enemmän 'pienempiä palveluliikkeitä' - paikallisia kauppoja, joissa esitetään John Lewisin parhaat puolet.

Se sanoi, että muutos säästäisi yritykselle 50 miljoonaa puntaa.

Järkytys tuli, kun ryhmä putosi 517 miljoonan punnan tappioon 12 kuukauden ja 30. tammikuuta välillä edellisen vuoden 146 miljoonan punnan voitosta.

Dame Sharon White on John Lewisin ja kumppaneiden puheenjohtaja

Dame Sharon White on John Lewisin ja kumppaneiden puheenjohtaja (Kuva: Getty)

Se oli ensimmäinen tappio ryhmän historiassa vuodelta 1864.

John Lewis hyötyi kuitenkin kukoistavasta verkossa, jossa myynti kasvoi 73%.

Asiakkaat hyödynsivät sen seuraavan päivän toimitusvaihtoehtoa joukkoina, 1200 klikkauksella ja keräämällä pisteitä, myös Waitrose-myymälöissä.

Dame Sharon sanoi, että pandemia on laukaissut taloudellisen maanjäristyksen.

Hän kuitenkin vaati, että ryhmä oli nousemassa kriisistä vahvempi ja hyvässä kunnossa.

Viime vuoden tappiota vauhditti tavaratalojen arvon leikkaaminen pandemian vaikutuksen vuoksi.

Ryhmää auttoi 190 miljoonan punnan hallituksen hätäapu, mukaan lukien yrityshintojen helpotus ja työntekijöiden lomautus.

John Lewisin myynti - mukaan lukien verkkokauppa - laski viime vuonna 2% ja oli 4,72 miljardia puntaa, mutta Waitrosen myynti kasvoi 10% ja oli lähes 7,6 miljardia puntaa.

Näkymä Oxford Streetille, John Lewisin tavaratalo vasemmalla, Lontoo, heinäkuu 1923

Näkymä Oxford Streetille, John Lewisin tavaratalo vasemmalla, Lontoo, heinäkuu 1923 (Kuva: Getty)

joka keksi magnum-jäätelön

Tohtori Paul Simmonds, Warwickin kauppakorkeakoulusta, sanoi: John Lewis ei ole immuuni paineilta, joita kohtaavat kaikki pääkadun vähittäiskauppiaat, jotka ovat nähneet korkean profiilin yrityksiä, kuten Debenhams ja Arcadia Group. Sillä on kuitenkin vahva online -läsnäolo, joka on kompensoinut myymälöidensä sulkemisen. Ei ole yllättävää, että tämä on toiminta, johon se keskittyy tulevaisuudessa.

Lucy Powell, työvoiman varjoliiketoiminnan ministeri, sanoi: Tämä uutinen on todella huolestuttava John Lewisin työntekijöille ja on jälleen yksi isku kamppaileville pääkaduillemme.

Pandemia on kiihdyttänyt muutoksia ostoksissamme, mutta hallitus jatkaa tiili- ja laastikauppojen asettamista epäedulliseen asemaan verkkoyrityksiä kohtaan lisäämällä painetta ja johtamalla yritysten romahtamiseen, joilla muutoin olisi voinut olla valoisa tulevaisuus maamme toipuessa.

Ryhmä on myös luopunut henkilöstöbonuksestaan ​​ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1953.

Ketju oli jo varoittanut, että arvostettu kannustin - joka maksetaan 80 000 työntekijälle - lakkautetaan vuonna 2021.

Päätös on ensimmäinen kerta vuosisadassa, jolloin työntekijän omistaman yrityksen työntekijät eivät saa korvausta.

Toimitusjohtaja Sharon White sanoi viime vuonna 80 000 työntekijälle lähettämässään kirjeessä: ”Sanoin Partnersille huhtikuussa, etten voi nähdä olosuhteita, joissa voisimme maksaa bonuksen ensi maaliskuussa. Kumppanuuslautakunta on nyt vahvistanut, että ensi vuonna bonuksia ei myönnetä tulosnäkymiemme vuoksi.

- Tiedän, että tämä tulee iskuksi kumppaneille, jotka ovat työskennelleet niin kovasti tänä vuonna. Päätös ei millään tavalla vähennä osoittamaasi sitoutumista ja omistautumista. ''

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirje, niin saat viimeisimmät neuvot ja uutiset

Yleisluotosta lomautukseen, työoikeuksiin, matkapäivityksiin ja hätäapuun - meillä on kaikki suuret taloudelliset tarinat, jotka sinun on tiedettävä juuri nyt.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirjeemme täältä.

Yritys valmistautuu myös 95-vuotiaan uudistamiseen & apos; Koskaan tietämättään alimyyty & apos; hinta lupaus.

Täysi luettelo John Lewisin myymälöistä on jo suljettu

  1. Croydon, avattu elokuussa 2010

    mitä 214 tarkoittaa
  2. Swindon, avattu lokakuussa 2010

  3. Tamworth, avattu lokakuussa 2011

  4. Newbury, avattu huhtikuussa 2012

  5. Heathrow'n terminaali 2, avattiin kesäkuussa 2014

  6. Lontoon St Pancras -rautatieasema, avattiin lokakuussa 2014

  7. Birmingham, Bullring -ostoskeskus, avattiin syyskuussa 2015

  8. Watford, Harlequin -ostoskeskus, avattiin elokuussa 1990

& seuraukset voivat olla katastrofaalisia joillakin alueilla & apos;

- Kommentti, Graham Hiscott, NEWSAM Business -päällikkö

Kelaa kelloa taaksepäin vuoteen 2007 ja John Lewis asetti suuren panoksen tiiliin ja laastiin - suunnitelmilla tuplata myymälöiden lukumäärä.

Kuinka ajat muuttuvat, kun jälleenmyyjä ryntää nyt sulkemaan kauppoja.

Se ei ole yksin, sillä kilpailijat - erityisesti Debenhams - tulevat viljelijäksi, koska kauppoja on liian monta väärissä paikoissa.

Mutta mikä on niin hämmästyttävää John Lewisin käännöksessä, on se, että osa oksasta, joka on pilkkoa vasten, on kaukana väsyneistä ja rakastamattomista, kuten useimmat Debenhamit.

Itse asiassa John Lewisin lippulaivamyymälä Grand Central Birminghamissa - suljettu viimeisen aallon alla - avattiin vasta vuonna 2015.

peter sutcliffe jimmy savile

Se tosiasia, että yritys varaa nyt ne, jotka ovat päässeet pois, kertoo paljon siitä, mitä sen jälkeen on tapahtunut.

John Lewis ilmoittaa, että suuri osa verkossa menetetystä myynnistä ei koskaan palaa.

Vähittäiskauppiaalla on sujuva verkkotoiminta, arvostettu palvelu ja koska se ei ole pörssilistattu ja voi tehdä pidemmän aikavälin päätöksiä, hänestä tulee yksi vähittäiskaupan selviytyjistä.

Mutta älä ole harhakuvitelmissa, odotettavissa on, että toistaiseksi elinkelpoisten kauppojen sulkeminen laukaisee shokkiaallot.

Toimittajiin ja työntekijöihin kohdistuvien vaikutusten ohella se uhkaa tuhota kaupunkien ja keskusten, joissa John Lewisin myymälä on yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Yhtiön mukaan jäljellä olevat työntekijät eivät saa bonusta ensi vuonna (Kuva: PA)

Sen 'halo' -vaikutus merkitsee kauppaa muille lähikauppiaille - isoille ja pienille -.

Sulje John Lewis -kauppa ja monet ostajat eivät vain vaivaudu menemään keskustaan.

Seuraukset voivat olla katastrofaalisia joillakin alueilla.

Joten vaikka John Lewisin tuoli Sharon White väittää, että se on hyvää tekevä voima, yhteisöt, jotka tuntevat olonsa pettyneiksi, jos se nousee kiinni ja menee, kun asiat muuttuvat vaikeiksi, saattavat olla eri mieltä.

Katso Myös: