Koronavirus löydettiin ihmisen ulosteista yli kuukausi sen jälkeen, kun potilaan testitulos oli negatiivinen

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Koronavirusta on löydetty ihmisen ulosteista yli kuukausi sen jälkeen, kun potilaan COVID-19-testi oli negatiivinen.



Stirlingin yliopiston tutkijat ovat varoittaneet, että havainnot viittaavat siihen koronaviirus voi levitä jäteveden kautta.



Tutkimusta johtanut professori Richard Quilliam sanoi: Tiedämme, että COVID-19 leviää yskimisen ja aivastamisen aiheuttamien pisaroiden tai tartuntaa kantavien esineiden tai materiaalien välityksellä.



jane hawkingin nettovarallisuus

Äskettäin on kuitenkin vahvistettu, että virusta löytyy myös ihmisen ulosteista – jopa 33 päivää sen jälkeen, kun potilaan COVID-19 hengitystieoireet ovat olleet negatiivisia.

Vielä ei tiedetä, voiko virus tarttua uloste-oraalista reittiä, mutta tiedämme, että viruksen leviäminen ruoansulatuskanavasta voi kestää kauemmin kuin hengitysteistä.

Stirlingin yliopiston tutkijat ovat varoittaneet, että havainnot viittaavat siihen, että koronavirus voi levitä viemärien kautta.



Siksi tämä voisi olla tärkeä – mutta toistaiseksi määrittelemätön – tapa lisätä altistumista.

Tutkijat esittelivät tutkimuksessa esimerkin vuoden 2003 SARS-epidemiasta, kun SARS-CoV-1 havaittiin kahden Kiinan sairaalan viemäristä.



paul hollywood ja candice

Tiimi korostaa, että koska useimmat koronaviruspotilaat ovat oireettomia, on olemassa 'merkittävä' riski viruksen leviämisestä viemärien kautta.

Koronaviruksen molekyylit

66 enkeli numero kaksoisliekki

Samaan aikaan he lisäsivät, että COVID-19:n rakenteellinen rakenne viittaa siihen, että virus voi pysyä elinkelpoisena viemärissä jopa 14 päivää.

He selittivät: Koronavirusten kulkeutuminen vedessä voi lisätä viruksen aerosolisoitumismahdollisuuksia erityisesti jäteveden pumppauksen aikana viemäriverkoston kautta, jätevedenpuhdistamoissa sekä poiston ja sitä seuraavan kuljetuksen aikana valumavesiverkoston kautta.

Koronavirusten ilmakehän kuormitus jätevedestä peräisin olevissa vesipisaroissa on huonosti ymmärretty, mutta se voisi tarjota suoremman hengitysreitin ihmisten altistumiselle erityisesti jäteveden pumppaamoilla, jätevedenpuhdistamoissa ja lähellä jätevettä vastaanottavia vesistöjä.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt
Koronavirus ennaltaehkäisy

Tulosten perusteella tutkijat kehottavat Ison-Britannian hallitusta investoimaan resurssejamme parantamaan ymmärrystämme ulosteen leviämiseen liittyvistä riskeistä.

He lisäsivät: Uloste-oraalisen reitin kautta leviämisriskin ymmärtäminen, vaikka se on vielä pandemian varhaisessa vaiheessa, mahdollistaa enemmän näyttöön perustuvan tiedon jakamisen viruksen leviämisestä yleisön kanssa.

Lisäksi COVID-19-epidemian jäljellä olevan ajan jätevesikuormitukseen liittyvät riskit on kvantifioitava nopeasti, jotta jätevesien hallinnoijat voivat toimia nopeasti ja ottaa käyttöön valvontatoimenpiteitä ihmisten altistumisen vähentämiseksi tälle mahdollisesti tarttuvalle materiaalille.

emile smith-rowe

Aikana, jolloin maailma on niin keskittynyt hengitystieviruksen hengitysteihin, SARS-CoV-2:n leviämismahdollisuuksien ymmärtämistä uloste-oraalista reittiä ei saa laiminlyödä.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: