Kuinka kauan keittää kananmunaa täydellisille sotilaille – parhaita reseptivinkkejä ja ajoituksia pehmeäksi keitetyille ja juokseville munille

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Kastamalla voitainen sotilas kultaiseen nesteeseen a pehmeäksi keitetty kananmuna on yksi elämän tyydyttävimmistä nautinnoista.



Siellä uutuusmunakupissa on täyteläinen ja tihkuva keltuainen, joka kylpee hellästi valkoisessa aarrearkussa. Kaikki on pehmeää ja hyvää.



Mutta miten voit estää itseäsi kiehumasta liikaa? Kovilla kananmunilla on paikkansa – mainio savustetun kinkun ja salaatin kanssa – mutta usein vain juokseva keltuainen riittää.



liian kylmä lunta

Varsinkin aamiaisaikaan kuuman voitetun paahtoleivän kera.

Ajan mittaan olemme puhuneet huippukokkien kanssa siitä, kuinka tehdä erilaisia ​​kananmunia. Tässä olemme tiivistäneet heidän asiantuntijaneuvojaan antaaksemme sinulle vinkkejä vain pehmeäksi keittämiseen.

Kuinka keittää an kananmuna täydellisille sotilaille

juoksevaa keitettyä munaa

Ajaa asioita keittiössä (Kuva: Getty)



Kokki ja kirjailija Gizzi Erskine kokki kertoi meille, että veden suolaus on elintärkeää.

'Muista, että munat ovat huokoisia ja sinun täytyy keittää suolavedessä', hän sanoi. 'Neljä minuuttia 30 sekuntia on täydellinen pehmeäksi keitetylle munalle.



'Mielestäni ne on upotettava kiinteään, mutta ei kiehuvaan keittoon, jotta niistä tulee klassinen keitto.

'Anna sen levätä minuutti – ja bingo. Silloin keltuainen muuttuu nesteestä tahmeaksi.

väärennetty 5 punnan seteli

Ruokastylisti ja Life Kitchenin perustaja Ryan Riley mainitsi myös tämän tärkeän asian: 'Veden tulee olla värisevää ja kuumaa, mutta ei vaahtoa hullusti kuin raivoisa koira.

'Pehmeäksi keitettyjä munia, tai kuten sitä pitäisi kutsua, pehmeitä haudutettuja munia, tulisi keittää tuskin kuplivassa vedessä enintään viisi minuuttia', Ryan sanoi.

Ryan neuvoi myös käyttämään pienintä mahdollista pannua: 'Se auttaa lämmön jakautumisessa', hän sanoi.

Ruoanlaitto vinkkejä

Ole lempeä munien kanssa

Keitetty kananmuna ja paahtoleipä

Dippy (Kuva: Getty)

Jamie Oliverilla on myös vinkkejä. Hänen kaavionsa alkaa neljästä minuutista Todella juoksevia keltuaisia. Muista: munat lepäävät aina sen jälkeen, joten kypsennä hetki kattilasta ottamisen jälkeen.

On myös tärkeää helpottaa munat hitaasti, jotta lämpötila ei 'järkytä' niitä.

'Munien kastaminen ensin auttaa estämään shokin, joka aiheutuu lämpötilan muutoksista jääkaapista kiehumiseen, mikä voi joskus saada ne halkeilemaan', hän Jamie Oliverin verkkosivusto sanoo. 'Muista laskea ne hitaasti sisään, jotta kuoret eivät halkeile pohjassa.'

Marks and Spencerin kehityskokki Laoise Casey lisää: 'Kypsennä aina huoneenlämmössä, joten jos säilytät munia jääkaapissa, ota ne pois etukäteen.

'Muista pidentää kypsennysaikaa, jos lisäät pannulle paljon munia, koska useampi muna laskee veden lämpötilaa.'

Jos haluat tarkempia vinkkejä keitetyistä munista – myös kovaksi keitetyistä – mene tänne.

Kate mccannin kehonkieli rikoskello

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: