Kuinka päästä eroon flunssasta - testattuja ja hyväksi havaittuja lääkkeitä nopeaan oloon

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Koskaan ei ole oikeaa aikaa vilustua.



Olipa flunssa- ja flunssakausi tai ei, nuuskiminen on tuskaa, mutta älä pelkää – olemme täällä auttamassa.



Talvisen rakastajattaren suloinen hyväily, joka tunnetaan yleisesti nimellä 'sniffles', viipyy joka kulman takana, jokaisella putken istuimella, kiedottuna jokaisen tangon ympärille.



Se luultavasti istuu pöydän ääressä vieressäsi juuri tällä hetkellä.

On todennäköistä, että sinä tai joku tuntemasi henkilö joutuu nuuskiin, yskii ja kipeät kurkut jossain vaiheessa. Todennäköisesti useammin kuin kerran.

Onneksi sinulla on monia tapoja torjua flunssaa - tai ainakin vähentää sen vaikutusta, kunnes se ampuu takaisin kuiluun.



Koska kukapa haluaisi olla jumissa sängyssä, jossa nenäliinat ovat jumittuneet, nukkumassa, aivastaessa, maistamatta ruokaa tai olla viittä minuuttia aivastamatta mainittuja nenäliinoja huoneen poikki?

Ei kiitos. Parhaista apteekkilääkkeistä yrttilääkkeisiin ja hyviin vanhanaikaisiin sänkyihin, olemme koonneet kätevän luettelon parhaista kokeiluista, testatuista ja tieteellisesti todistetuista tavoista päästä eroon flunssastasi.



Tai välttääkseen noita imuroita ensinnäkin.

Kynä ja paperi valmiina? Terveys odottaa.

1. Kipulääkkeet

Kipulääkkeet, kuten ibuprofeeni, parasetamoli ja aspiriini ovat ainoat lääkkeet vilustumisen hoitoon. Niitä on monenlaisissa muodoissa – ja kipulääkkeisiin pohjautuvat flunssalääkkeet sisältävät usein muita hienoja ainesosia, joiden oletetaan imevän bakteereita.

Mutta riippumatta siitä, otatko sen pillerinä, kapselina, liukenevana tablettina tai kuumana juomana, kipulääke tekee eniten hyvää.

2. Dekongestantit

Myös dekongestantit – suun kautta tai nenään otettavina – voivat auttaa lievittämään tukoksen tunnetta ja tyhjentämään poskionteloita. Useimmissa flunssan ja flunssan pillereissä ja kuumissa juomissa on jonkinlaista turvotusta vähentävää ainetta.

Ne voivat myös antaa sinulle hieman piristystä, mikä voi olla hyödyllistä päivällä - mutta painajainen, jos haluat mennä nukkumaan.

Aivastelu (kuva: SM)

Dekongestantit voivat lievittää tukkoisuuden tunnetta

perhetietokilpailukierrosten ideoita

3. Sinkki

Jotkut viimeaikaiset tutkimukset viittaavat siihen, että sinkkisiirapin, tablettien tai pastillien ottaminen voi nopeuttaa toipumista ja tehdä oireista vähemmän ankaria.

Mutta ei ole hyvä idea ottaa sitä pitkään, koska sillä voi olla sivuvaikutuksia, kuten oksentelua ja ripulia.

Ja kuka haluaa yhdistää nämä kaksi flunssan kanssa?

4. Valitse valintaruutu

Kuten kaikkien lääkkeiden kanssa, sinun pitäisi aina Valitse valintaruutu varmistaaksesi, että mikään flunssasi hoitoon käyttämäsi lääke ei ole huonosti vuorovaikutuksessa muiden käyttämiesi lääkkeiden kanssa.

Jotkut masennuslääkkeet voivat reagoida huonosti yhdistettynä joihinkin dekongestantteihin. Jos olet epävarma, tarkista NHS:n verkkosivuilla tai keskustele lääkärisi kanssa.

5. Pitäisikö minun pyytää lääkäriltäni antibiootteja?

Ei. Vilustumisesi johtuu lähes varmasti virusinfektiosta, eivätkä antibiootit auta yhtään mitään lievittämään sitä. Ne voivat aiheuttaa sinulle epämiellyttäviä sivuvaikutuksia ja lisätä bakteerien vastustuskykyä antibiooteille, joten ne eivät ehkä toimi, kun todella tehdä tarvitsevat niitä.

ANTIBIOOTIT EIVÄT TEE MITÄÄN LEVYTTÄMISEKSI flunssaa. EI MITÄÄN. (Kuva: Getty)

6. Entä lääkkeettömät vaihtoehdot?

Höyryn hengittäminen voi auttaa irrottamaan nenässäsi olevaa limaa, mikä helpottaa sen poistamista puhaltamalla.

Täytä kulho kuumalla vedellä, laita pyyhe pään päälle ja hengitä syvään silmät kiinni. Jos olet töissä etkä voi päästä eroon kuumaa vettä sisältävästä kulhosta työpöydälläsi, kemistit myyvät inhalaattoreita. Vaikka ne ovat pohjimmiltaan vain suuria muovikannuja, joissa on suukappale, ne ovat melkein yhtä hyviä kuin kulho, ja paljon vähemmän monimutkaisia.

Kurkkukipuun voit imeä mentolimakeisia tai kurlata suolavedellä.

7. Syöminen, juominen ja lepo

Kun olet vilustunut, hikoilet paljon ja sinulla on nuhaa – joten jos et vaihda niitä nesteitä, olosi vain huononee. Lisää siis vedenottoa.

Kannattaa myös levätä. Vaikka emme sanokaan, että sinun pitäisi pitää viikko vapaata töistä tai muusta, paranet nopeammin, jos annat kehosi levätä.

Ottamalla vapaapäivän töistä heti oireiden ilmaantumisen jälkeen ja viettämällä sen sängyssä nukkumassa, saatat pystyä torjumaan muita oireita.

(Se estää myös sinua levittämästä uutta kylmää ystävääsi työtovereille tarttuvimpina ensimmäisinä päivinä. Kukaan ei halua olla se henkilö.)

Sinun tulisi myös syödä vähärasvaista ja runsaasti kuitua sisältävää ruokavaliota, joka sisältää runsaasti tuoreita hedelmiä ja vihanneksia – mikä, olkaamme rehellinen, on melko lailla totta riippumatta siitä, onko sinulla vilustuminen tai ei.

On syytä, miksi äiti keitti aina kanakeittoa aina, kun sairastuimme.

Ja hyvyyden tähden, pese kätesi ja aivastaa nenäliinaan. Jotkut asiat on parasta pitää omana tietonaan, eikö?

8. Entä kasviperäiset lääkkeet?

Siellä on paljon yrttilääkkeitä flunssan hoitoon - yleisimmin mainittu on echinacea.

Vaikka ihmiset väittävät, että yrtti saa ihmiset toipumaan flunssasta nopeammin kuin parasetamolipohjaiset lääkkeet, tämän tueksi ei ole olemassa varmaa näyttöä. On tehty useita kokeita, joiden tulokset eivät ole vakuuttavia, mutta mikään ei ole varmaa.

Samaa voidaan sanoa C-vitamiinista. Vaikka monet väittävät, että sillä on ehkäiseviä ja parantavia ominaisuuksia flunssan ja flunssan suhteen, tutkimukset ovat osoittaneet, että sillä on hyvin, hyvin rajallinen hyöty.

Kuinka parantaa terveyttäsi

9. Syö valkosipulia

He (terveydenhuollon ammattilaiset) sanovat, että valkosipulikäsine muutaman tunnin välein on loistava tapa poistaa vilustuminen nopeasti.

Valkosipulissa on antioksidantteja antimikrobinen , antiviraalisia ja antibioottisia ominaisuuksia. Lisäksi se auttaa poistamaan tukkoisuutta ja puhdistaa poskionteloita pronto.

Bay City Rollerin fanit

Voitko estää itseäsi vilustumasta (Kuva: Getty)

10. Probiootit voivat olla ystäväsi

Vaikka antibiootit voivat toimia sinua vastaan, tutkimukset havaitsivat, että probiootit, nimittäin Lactobacillus rhamnosus LGG- ja Bifidobacterium animalis BB-12-kannat, voivat helpottaa oireita.

Tutkimus vuonna British Journal of Nutrition havaitsi, että yhden ottaminen voisi ajella kaksi päivää tauolla flunssasta ja vähentää oireita 34 prosenttia.

11. Kokeile kurkumaa

Kauden surina mauste on ilmeisesti hyödyllinen myös silloin, kun olo on paska.

George Masonin yliopiston tutkimuksen mukaan se sisältää kurkumiinia, tulehdusta ehkäisevää kemikaalia, joka voi pysäyttää viruksen, kun se alkaa kiertää kehossasi.

Arvaa Starbucks pääsi lattetrendiin oikeaan aikaan.

Siellä on kurkuma tabletit antaa sinullekin vauhtia.

12. Käy kuntosalilla

Ei asia, jonka haluat kuulla, kun sinulla on vilustuminen, mutta tutkimukset osoittavat, että hikoilu on yksi parhaista tavoista päästä eroon nuuskista.

Katsos, virukset eivät selviä kuumissa lämpötiloissa (siksi saamme kuumetta, kun kehomme yrittää taistella sisään tulevia bakteereita vastaan), joten jos olet valmis - kuten ennen, ennen kuin oireesi ovat huipussaan - treenaa. sisään ja hikoilee.

Sanotaan, että voit treenata, jos flunssa on niskan yläpuolella - eli jos sinulla on tukkoinen nenä ja kurkkukipu. Jos se on päässyt alas rintakehään, on parasta vain levätä.

star wars show benidorm

Mikä on vilustuminen?

Mukaan NHS:n verkkosivuilla flunssa on 'nenän, kurkun, poskionteloiden ja ylempien hengitysteiden lievä virusinfektio'.

Nuhakuumeessa on yli 200 kantaa, mutta rhinovirus on yleisin - koska altistumme tavallisesti joka talvi.

Oireet ilmenevät yleensä kahden päivän kuluttua altistumisesta ja sisältävät:

  • Kipeä kurkku
  • Tukos tai vuotava nenä
  • Aivastelu
  • Yskä

Oireet voivat pahentua, mukaan lukien kuume, päänsärky ja lihassärky.

Mitä hauskaa.

Jos huomaat, että sinulla on muutakin kuin nämä yleiset oireet, mene lääkäriin, stat.

(Kuva: Getty)

Kylmä ja flunssa

Miten flunssat?

Lyhyesti sanottuna vilustut tekemällä juuri näin: kiinni se.

Koska monet yskään ja vilustumiseen liittyvät bakteerit kulkeutuvat ilmassa, infektio tapahtuu yleensä pääsääntöisesti joutuessaan kosketuksiin viruksen sairastavan henkilön liman tai syljen kanssa ja se aivastaa tai yskii.

Älä kuitenkaan lähde ajattelemaan, että olet vapaa kotona vain siksi, että suojelet itseäsi kaikilta ilmassa lentäviltä imurilta.

Monet bakteerit viipyvät käsissämme, joten tartunnan saaneen henkilön kätteleminen tai hänen kanssaan kosketuksiin joutuneiden esineiden (kuten julkisen liikenteen ovenkahvat tai pylväät) koskettaminen on yksisuuntainen lippu kylmään kaupunkiin.

Käsien perusteellinen pesu tai käsidesinputken kantaminen on avainasemassa talvikuukausina, kun nämä bakteerit kukoistavat.

eleanor tomlinsonin seksikohtaus

Muita tapoja, joilla he sanovat, että voit vilustua, on pitää nenäsi kylmässä. Ilmeisesti kylmä nenä tekee meistä vähemmän vastustuskykyisiä infektioille.

Sama koskee kylmiä jalkoja – ne saavat nenämme verisuonet supistuvat, mikä on helpompi kanava infektiolle.

Sivuhuomautus: tartut eniten oireidesi toisena ja kolmantena päivänä, joten pidä se mielessäsi, kun olet vuorovaikutuksessa muiden kanssa, jotta et myöskään välitä sitä. Kaksi väärää ei tee oikeaa...

Jos yrität ehkäistä vilustumista, voit kokeilla 'salpaajaa', Bootsilla on Nasal Guard Cold & Flu Block tässä joka estää ilmassa leviävät allergeenit, jotka aiheuttavat vilustumisen ja flunssan oireita. Jos on liian myöhäistä, siellä on Lemsip Max vilustuminen ja flunssa .

Kuinka kauan vilustuminen kestää?

Useimmat flunssat paranevat yleensä 10 päivässä.

Hyppäämällä oireiden päälle heti, kun ne ilmenevät yllä olevien lääkkeiden avulla, toivut todennäköisemmin nopeammin.

Jos et vieläkään näe parantumisen merkkejä kahden viikon jälkeen, varaa aika lääkärillesi.

Luonnolliset lääkkeet

Olet luultavasti kuullut monia vanhojen vaimojen tarinoita tai isoisäsi on antanut sinulle parhaat vinkit flunssan karkottamiseksi, mutta tässä on muutamia varmoja keinoja, jotka ovat kestäneet ajan kokeen.

  • Suolavesi
  • höyry hankaa
  • Kosteus
  • Lämmin kylpy

Suolavesi

Merisuola (Kuva: iStockphoto)

Olet luultavasti kokeillut tätä ennenkin, mutta suolavedellä kurlaaminen on hyvä tapa ehkäistä infektioita ja vähentää oireita sairastuttuasi. Se lievittää kurkkukipua ja löysää limaa. Liuota vain teelusikallinen suolaa kuppilliseen vettä. Huuhtele sitä sitten suun ja kurkun ympärille ennen kuin syljet sen ulos.

höyry hankaa

Vanha hyvä Vix on mitä useimmat ihmiset tietävät ja käyttävät, mutta mikä tahansa hankaus voi lievittää kipuasi. Se avaa ilmakanavat ja helpottaa tukkoisuutta, vähentää yskää ja parantaa untasi. Saat Vixin tässä .

Jos sinulla on pieni lapsi, tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat välttää lääkitystä.

Kosteus

Myös ympäristö, jossa olet, on tärkeä. Jos olet kuivassa ympäristössä, se voi levittää tautia enemmän. Influenssa- ja vilustumisvirukset viihtyvät kuivissa olosuhteissa.

Jos lisäät kosteutta, voit myös vähentää tulehdusta nenäonteloissasi, mikä helpottaa hengittämistä.

Lisää huoneeseesi kosteudenpoistaja tai kokeile kotitekoista versiota lämmittämällä vettä, nojaamalla kulhon päälle ja peittämällä pääsi pyyhkeellä. Lisätä eukalyptus helpottaa oireita.

Amazonilla on Pro Breeze, joka on paras valinta kosteudenpoistajiin – voit hankkia sen tässä . Kokeile halvempaa vaihtoehtoa UniBond .

Lämmin kylpy

Hemmottele itseäsi

Kivan helppo vaihtoehto. Jos kyseessä on lapsi, anna hänelle lämmin kylpy ja pese ne alas. Se voi toimia myös aikuisilla. Lisätä epsom suolaa ja ruokasoodaa kipujen vähentämiseen tai eteerisiä öljyjä rauhoittamaan.

Mitä syödä

1. Kanakeitto

(Kuva: Getty Images)

Tämä on ehdottomasti ylhäällä. Äitisi tai isäsi on luultavasti tehnyt sinulle erän, kun olet ollut sairas ja olet niellyt sen ilman kyselemistä. Tutkimukset osoittavat, että kanakeitto vihanneksilla, joko purkista tai kotitekoisesti, auttaa.

Se hidastaa neutrofiilien liikkumista kehossasi. Ne ovat yleinen valkosolutyyppi, joka auttaa sinua suojaamaan kehoasi infektioilta. Jos ne liikkuvat hitaasti, ne keskittyvät enemmän sinne, missä tarvitset niitä - ja parannat nopeammin.

2. Inkivääri

Tuore inkivääri voi olla hyödyllinen (Kuva: Valokuvaajan valinta)

On tieteellistä näyttöä siitä, että inkivääri, jos vain muutama viipale kiehuvassa vedessä, auttaa rauhoittamaan vilustumista.

miten Peter kay voi

Se voi pitää pahoinvoinnin loitolla - joten sitä käytetään myös raskauden aikana.

Vain yksi gramma inkivääriä voi lievittää eri syistä johtuvaa kliinistä pahoinvointia' a opiskella .

3. Valkosipuli

Mainitsimme sen aiemmin, mutta valkosipulia ei pidä aliarvioida.

Siinä on allisiinia, jolla voi olla antimikrobisia ominaisuuksia. Valkosipulin lisääminen ruokavalioon auttaa vähentämään vilustumisen oireita.

Se voi myös estää sinua sairastumasta aluksi.

4. Hunaja

Hunaja (Kuva: Getty)

Hunajalla on antibakteerisia ja antimikrobisia ominaisuuksia. Hunaja on myös kylmää hillitsevä.

Kymmenen grammaa hunajaa nukkumaan mennessä vähentää yskän oireiden vakavuutta.

Älä kuitenkaan anna hunajaa alle vuoden ikäiselle lapselle, sillä siinä on botuliini-itiöitä. Vaikka lapset ovat vaarattomia aikuisille, ne eivät voi torjua niitä.

5. Echinacea

Yrttiä ja juuria on käytetty tuhansia vuosia. Siinä on flavonoideja, jotka vahvistavat immuunijärjestelmääsi ja vähentävät tulehdusta.

6. Probiootit

Pro bioottinen juoma

Pro bioottiset juomat (Kuva: Getty)

Nämä ovat ystävällisiä bakteereja ja hiivoja, joita löytyy kehostasi, ruoasta ja ravintolisistä.

Ne auttavat suolistoasi ja immuunijärjestelmääsi pitämään ne terveinä, ja tutkimusten mukaan ne voivat myös vähentää mahdollisuutta sairastua.

Lisää jogurttia ruokavalioosi saadaksesi probioottihoitosi.

7. C-vitamiini

(Kuva: Ikon Images)

Kaikki tietävät tämän. Ajattele appelsiineja, limettejä, kiivejä ja greippejä sekä lehtivihanneksia. Pelkästään tuoreen sitruunan lisääminen teehen hunajalla voi auttaa vilustumistasi.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: