Kuinka vanha olet muilla planeetoilla? Käytä tätä laskinta selvittääksesi

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Aurinkokuntamme planeetat ovat erittäin erilaisia ​​Venuksesta, jossa lämpötila voi nousta 471 °C:seen, Neptunukseen, jossa se putoaa kylmään -201 °C:seen.



Lämpötilan vaihtelun lisäksi planeetoilla on myös erilaisia ​​liikkeitä, mikä tarkoittaa, että päivän ja vuoden pituus on hyvin erilainen.



Nyt Exploratorium on koonnut a kätevä laskin jonka avulla voit nähdä kuinka vanha olisit muilla planeetoilla.



Syötä vain syntymäaikasi, niin laskin paljastaa ikäsi päivinä ja vuosina sekä seuraavan syntymäpäiväsi.

Esimerkiksi syntymäpäiväni on 4. tammikuuta 1992, mikä tarkoittaa, että olen täällä maan päällä 28.

Merkuriuksella olisin kuitenkin 118,9 vuotta vanha ja seuraava syntymäpäiväni olisi 1. syyskuuta 2020, kun taas Neptunuksessa olisin vain 0,17 vuotta, ja seuraava syntymäpäiväni olisi vasta 11. elokuuta 2240!



Syötä vain syntymäaikasi, niin laskin paljastaa ikäsi päivinä ja vuosina sekä milloin seuraava syntymäpäiväsi on (Kuva: Exploratorium)

Ymmärtääksesi miksi näin on, on hyödyllistä tietää, miten päivä ja vuosi itse asiassa määritellään.



Exploratorium selitti: Maa on liikkeessä. Itse asiassa useita eri liikkeitä kerralla. Meitä erityisesti kiinnostaa kaksi.

Ensinnäkin maapallo pyörii akselinsa ympäri, kuten pyörivä huippu. Toiseksi, maapallo pyörii auringon ympäri, kuten nauhapallo keskinapaa kiertävän nauhan päässä.

Päivä määritellään ajan perusteella, joka kuluu Maan huipun kaltaiseen pyörimiseen akselinsa ympäri.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt
Avaruusuutisia

Exploratorium sanoi: Ei ole olemassa sääntöjä, jotka säätelevät planeettojen pyörimisnopeuksia, kaikki riippuu siitä, kuinka paljon 'pyöritystä' oli alkuperäisessä materiaalissa, joka meni kunkin muodostamiseen. Jättiläinen Jupiter pyörii paljon, ja se pyörii kerran akselinsa ympäri 10 tunnin välein, kun taas Venuksen pyöriminen kerran kestää 243 päivää.

Samaan aikaan maapallon kierros auringon ympäri määrittelee vuoden.

Exploratorium lisäsi: Vaikka Maan yhden piirin tekemiseen kuluu 365 päivää, lähimmällä planeetalla Merkuriuksella kestää vain 88 päivää. Köyhä, raskas ja kaukainen Pluto kestää 248 vuotta yhteen vallankumoukseen.

Voit kokeilla laskinta itse tässä !

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: