Lääkäri väittää, että hammasharjan jakaminen kumppanisi kanssa voi aiheuttaa 'vakavaa haittaa'

Terveys

Horoskooppi Huomenna

Lääkäri on antanut jyrkän varoituksen hammasharjasi jakamisesta kumppanisi kanssa ja sanonut, että sinun ei pitäisi koskaan tehdä niin, koska se voi aiheuttaa 'vakavaa haittaa' suun terveys .



Olemme kaikki olleet tilanteessa, jossa olemme unohtaneet pakata hammasharjan ja joutuneet ryhtymään hätätoimenpiteisiin ja lainaamaan kumppanimme harjaa, ja kummallisena päivänä saatat ajatella, ettei siinä ole mitään vikaa.



Mutta mukaan Tohtori Khaled Kasem , voit altistaa hampaasi ja ikenesi 'suurelle joukolle ikäviä asioita' jakamalla hammasharjan vaikka vain kerran – varsinkin jos kumppanisi ei ole niin perusteellinen harjauksessa kuin sinä.



Puhuminen osoitteeseen Express.co.uk , tohtori Kasem sanoi: 'Jotenkin toisen hammasharjan käyttäminen voi altistaa hampaasi, ikenesi ja suusi useille ikäville asioille, olipa kyseessä tahallinen tai vahingossa tapahtuva, varsinkin jos ne eivät kuulu heidän suunsa terveyteen yhtä paljon kuin sinä.'

 Nainen laittoi hammastahnaa hammasharjaan
Saatat altistaa ikenesi 'ilkeille asioille' (arkistokuva) ( Kuva: Getty Images)

Saat haluamasi uutiset suoraan postilaatikkoosi. Tilaa NEWSAM-uutiskirje tästä.

Lääkäri, joka on eurooppalaisen oikomishoitoketjun Impressin johtava ortodontti, suosittelee, että käytät aina omaa hammasharjaa, vaikka se tarkoittaisi, että jokaisessa pussissasi on sellainen, jotta et koskaan unohda sitä.



Hän selitti, että suussasi oleva bakteeriseos on sinulle 'ainutlaatuinen', joten sen sekoittaminen jonkun toisen bakteerien kanssa heidän hammasharjansa avulla ei ole hyvä idea - koska jotkut suussa olevat bakteerit voivat aiheuttaa 'vakavaa haittaa' levittyessään sinä.

Hän lisäsi: 'Kun käytät jonkun toisen hammasharjaa, altistat suusi uusille bakteereille, jotka eivät ehkä reagoi hyvin olemassa olevien bakteeriesi kanssa.



'Jopa 700 erilaista bakteerilajia voi elää suussamme kerrallaan, ja vaikka suurin osa niistä on meille hyödyllisiä, on muutamia, jotka voivat aiheuttaa vakavaa haittaa.

euroviisut 2019 bbc-aika

'Haitallisimmat hampaiden reikiintymiseen ja iensairauksiin liittyvät ovat streptococcus mutans, porphyromonas gingivalis ja treponema denticola, joiden kaikkien on todettu elävän hammasharjoilla, ja olet suuremmassa vaarassa, jos jaat.'

aaliyah r. kelly

Riskit eivät myöskään lopu tähän, sillä tohtori Kasem sanoo, että voit jopa harjata hometta hampaihisi jakamalla hammasharjan – varsinkin jos käytät sitä heti kumppanisi jälkeen.

Lääkäri sanoo, että jos sinulla ei todellakaan ole muuta vaihtoehtoa, sinun tulee odottaa, kunnes kumppanisi hammasharja on kuivunut, sillä liian kauan kosteana pitäminen mahdollistaa bakteerien lisääntymisen.

Hän sanoi: 'On todennäköistä, että käytät kumppanisi hammasharjaa heti heidän jälkeensä, mutta se on pahin asia, jonka voit tehdä! Jos vaadit kumppanisi hammasharjaa, varmista ainakin, että se on kuiva ensin, sillä tämä varmistaa. Suurin osa bakteereista kuolee ennen kuin käytät sitä.'

Lopulta tohtori Kasem totesi, että hammasharjan jakaminen jo suutelemasi henkilön kanssa ei ole maailmanloppu, jos et tee siitä säännöllistä tapaa - mutta on aina parasta käyttää omaa vain varmuuden vuoksi.

Hän selitti: 'Jos jaat hammasharjan jonkun kanssa, jota jo suutelet, älä tee siitä säännöllistä tapaa ja varmista, että hammasharja on kuiva ennen kuin käytät sitä.

'On aina parasta poiketa ulos ja ostaa oma hammasharja kuin ottaa riskiä – sinun pitäisi loppujen lopuksi vaihtaa hammasharja kolmen kuukauden välein, jotta uusi ei mene hukkaan.'

Onko sinulla tarinaa myytävänä? Ota meihin yhteyttä osoitteessa yourNEWSAM@trinityNEWSAM.com .

Katso Myös: