Laihat ihmiset ovat laihoja Geenien takia eivätkä siksi, että he olisivat 'moraalisesti parempia', tutkimus toteaa

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Jos olet luonnostaan ​​hoikka, sinun tulee kiittää sinua geenit .



Uusi tutkimus on paljastanut, että laihat ihmiset ovat laihoja geneettisen edun vuoksi, eivätkä siksi, että he olisivat 'moraalisesti parempia'.



Vaikka laihat ihmiset ajattelevat usein olevansa laihoja, koska he ovat kurinalaisempia annosten hallinnassa, tutkijat Cambridgen yliopisto vihjaa, että näin ei ole.



Professori Sadaf Farooqi, joka työskenteli tutkimuksessa, sanoi: 'Tämä tutkimus osoittaa ensimmäistä kertaa, että terveet laihat ihmiset ovat yleensä laihoja, koska heillä on pienempi geenitaakka, jotka lisäävät henkilön mahdollisuuksia ylipainoon, eikä siksi, että he ovat moraalisesti parempia. , kuten jotkut haluavat ehdottaa.

'On helppoa kiirehtiä tuomitsemaan ja arvostelemaan ihmisiä heidän painostaan, mutta tiede osoittaa, että asiat ovat paljon monimutkaisempia.

'Meillä on paljon vähemmän hallintaa painostamme kuin voisimme kuvitella.'



DNA (Kuva: Getty)

Study Into Lean and Thin Subjects (STILTS) -nimisen kohortin 1 622 ohuen vapaaehtoisen DNA:ta verrattiin 1 985 vakavasti liikalihavan ihmisen ja 10 433 normaalipainon hallintaan.



Tutkijat myönsivät, että sellaiset tekijät kuin kaloripitoisten ruokien helppo saatavuus ja istuvat elämäntavat voivat vaikuttaa ihmisen painoon, mutta sanoivat, että saman ympäristön jakavan väestön sisällä on huomattavaa yksilöllistä vaihtelua.

'Tiedämme jo, että ihmiset voivat olla laihoja eri syistä', sanoi professori Farooqi. 'Jotkut ihmiset eivät vain ole niin kiinnostuneita ruoasta, kun taas toiset voivat syödä mitä haluavat, mutta eivät koskaan lihoa.

Anteeksi laihat ihmiset - et ole moraalisesti parempi (Kuva: Kuvan lähde)

'Jos löydämme geenit, jotka estävät heitä lihomasta, voimme ehkä kohdistaa nämä geenit löytääksemme uusia painonpudotusstrategioita ja auttaaksemme ihmisiä, joilla ei ole tätä etua.'

Kolmella neljästä STILTS-kohortin ihmisestä (74 %) oli suvussa laiha ja terve, ja tiimi havaitsi joitain geneettisiä muutoksia, jotka olivat huomattavasti yleisempiä laihoilla ihmisillä.

He sanovat, että tämä voi auttaa heitä löytämään uusia geenejä ja biologisia mekanismeja, jotka auttavat ihmisiä pysymään laihoina.

Viimeisimmät terveysuutiset

Tohtori Ines Barroso Wellcome Sanger Institutesta, joka teki yhteistyötä tutkimuksessa, sanoi: 'Kuten odotettiin, havaitsimme, että lihavilla ihmisillä oli korkeampi geneettinen riskipiste kuin normaalipainoisilla ihmisillä, mikä lisää heidän riskiään olla ylipainoisia.

'Geneettiset nopat on ladattu heitä vastaan.'

Tulokset on julkaistu PLOS Genetics -lehdessä.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: