'Lemmikkikääntäjä', joka antaa ihmisten puhua koirille, voi olla saatavilla alle vuosikymmenen kuluttua

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Tiedemiehet työskentelevät kiireisesti 'lemmikkikääntäjän' parissa, joka voisi vihdoin antaa omistajat kommunikoivat koiriensa kanssa ja kissat.



Northern Arizonan yliopiston tutkijat uskovat, että he käyttävät tekoälyä äänien ja ilmeiden analysointiin, että heillä on tekniikka valmiina alle vuosikymmenessä.



Yliopiston biologian emeritusprofessori Dr. Con Slobodchikoffin johtama tiimi on työskennellyt preeriakoirien kanssa (jotka eivät ole teknisesti koiria) viimeiset 30 vuotta. He havaitsivat, että heidän äänekkäät kutsut varoittaakseen toisiaan petoeläimistä vaihtelevat sen mukaan, minkä tyyppisestä saalistajasta on kyse.



Koira ja nainen leikkivät köydenvetoa

Useimmat koirat ovat meille vaarattomia ja uskollisia kumppaneita (Kuva: Getty)

taivas mobiili tyttö mainoksessa

Tietojenkäsittelytieteilijän avulla tohtori Slobodchikoff pystyi muuttamaan nämä äänet englanniksi.

Ajattelin, että jos voimme tehdä tämän preeriakoirien kanssa, voimme varmasti tehdä sen koirien ja kissojen kanssa, Slobodchikoff kertoi. NBC News .



Hänen tiiminsä kokoaa nyt tuhansia tunteja videoita koirien haukkumisesta, jotta tietokone voi analysoida niiden erilaisia ​​ääniä ja ilmeitä.

Lopulta algoritmi pystyy tulkitsemaan, mitä nämä äänet tarkoittavat ja milloin ne lausutaan, ja kääntää ne ihmisille.



Lopullisena tavoitteena on luoda vempain, joka voi kääntää sen, mitä koirasi haluaa - joten 'woow woof' muuttuu 'haluan mennä kävelylle'.

Koirat voivat pian kertoa meille, milloin he haluavat lähteä kävelylle (Kuva: Getty Images)

e3 lehdistötilaisuus 2018 uk kertaa

Sitä voidaan käyttää myös esimerkiksi eläinväkivallan rajoittamiseen dekoodaamalla, kun koira on vihainen tai jos se vain pelkää.

Voisit käyttää näitä tietoja ja sen sijaan, että tukisi koiraa nurkkaan, anna koiralle enemmän tilaa, Slobodchikoff sanoi.

Vaikka on epätodennäköistä, että ihmiset koskaan pystyvät kommunikoimaan monimutkaisista aiheista ihmisen parhaan ystävän kanssa, erillinen tutkimus on osoittanut, että heillä on paljon suurempi tunneäly kuin annamme heille tunnustusta.

Kissa omistajan kanssa

Kissat voidaan myös tulkita (Kuva: Getty)

ravintolat osallistuvat 50 alennukseen

Löydökset ovat peräisin University College Londonista, ja ne ovat osa Royal Instituten joululuentoja, joita pitää Lontoon University Collegen neurotieteen professori Sophie Scott.

Professori Scottin mukaan taipumuksemme pitää koiria ja muita lemmikkejä kuin lapsia tarkoittaa, että myös aliarvioimme heidät.

Samaan aikaan koirat näkevät omistajansa samalla tavalla kuin susilauma näkisi alfauroksen.

janet jackson - justin timberlake

'Tänä vuonna tehtiin tutkimus, joka osoitti, että koirat eivät pidä halamisesta', professori Scott kertoi. Ajat .

Koirat ovat emotionaalisesti älykkäämpiä kuin uskommekaan (Kuva: Caiaimage)

– Katsot valokuvia ihmisten halaamista koirista ja koirissa näkyy objektiivisia ahdistuksen merkkejä.

'Koirat todella pitävät omistajiensa kanssa olemisesta, he haluavat olla omistajiensa kanssa, mutta he eivät halua, että heitä pidetään sylissä. Se herättää heissä ahdistusta: eläimenä he haluavat liikkua vapaasti.

'Ja melkein kaikkien reaktio tähän oli: no, en usko, että se on minun koirani. Se oli erittäin hyvä esimerkki tästä epäsymmetriasta.

'Koirat ovat hyviä lukemaan meitä, mutta me olemme melko järkyttäviä lukemaan niitä.'

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: