Marcus Trescothick ennustaa Will Smeedille valoisaa tulevaisuutta vuosisadan jälkeen The Hundredissa

Kriketti

Horoskooppi Huomenna

Englannin legenda Marcus Trescothick avasi testisatoja ennen kuin historian poika Will Smeed edes syntyi.



Kun Smeed ilmoitti ennenaikaisesta lahjakkuudestaan, ylittää kaikkien aikojen ensimmäisen vuosisadan The Hundredissa torstai-iltana Trescothick muistutti Somersetin 2. XI-ottelusta, jossa molemmilla oli 26 vuoden ikäero, joka erotti heidän saavutuksiaan.



42-vuotiaana entinen testin avaaja oli vasta kääntymässä, jotta jäykkyys palaa kuntoon jalkavamman jälkeen, kun 16-vuotias poika, joka oli juuri lopettanut GCSE:n istumisen, liittyi rypyyn 153-2 Sussexia vastaan ​​Taunton Valessa. Kun Trescothick oli 126:lla, pari oli lisännyt 92 ja hän oli nauttinut eturivin näkemyksestä Smeedin lisääntymispotentiaalista.



Ja Englannin lyöntivalmentaja, joka voitti 76 testimaista, näkee nyt selkeän tien kansallisen valkopallon puolelle pelottomalle hyökkääjälle, joka 'tekee sen isommin ja paremmin' korkeassa seurassa. Smeedin 116 Somersetin toiselle sarjalle neljä vuotta sitten, tuossa ikimuistoisessa liitossa Ashes-sankarin kanssa vuonna 2005, resonoi Trescothickin kanssa, kun hänen ihmelapsi lähti Birmingham Phoenixiin Southern Bravea vastaan ​​Edgbastonissa.

Tällä kertaa 20-vuotias Smeed, joka keräsi neljä A*-arvosanaa matematiikasta, edelleen matematiikasta, fysiikasta ja kemiasta A-tasolla, saavutti kolme numeroa vain 49 pallosta – ja leimaili sisävuoronsa 'hieman raapuvaksi'.

Trescothick sanoi: ”Muistan lyönneeni hänen kanssaan muutaman kerran kauden 2018 lopussa, ja hänen tekemänsä juoksumäärä teki suurimman vaikutuksen. Will on aina ollut kova maalintekijä - koulukriketistä Somersetin 2. XI:n polkuun ja sen jälkeen hänellä oli aina kyky mennä 'isoon', ja varhaisessa vaiheessa oli selvää, että valkopallokriketti sopisi hänelle.



'Yksi asia, joka erottuu hänen pelissään, on hänen kykynsä lyödä palloa puhtaasti ja lyödä keilareita hyvällä pituudella. Ja hän tekee sen isommin tai paremmin, kun hän soittaa sadassa ja tv-kamerat ovat hänen päällä - hän näyttää nauttivan suuresta tilaisuudesta, suuresta näyttämöstä, mikä on rohkaiseva merkki.

  BIRMINGHAM, ENGLANTI - 31. heinäkuuta 2005 Ashes-sankari Marcus Trescothick kuvassa Englannin verkkojen aikana ennen ensimmäistä Ashes-testiottelua Australiaa vastaan ​​Edgbastonissa 31. heinäkuuta 2019 Birminghamissa, Englannissa. (Kuva: Stu Forster/Getty Images)
2005 Ashes-sankari Marcus Trescothick ylisti Smeediä hänen historiallisen vuosisadan jälkeen ( Kuva: Stu Forster/Getty Images)

Trescothick pelasi Englannin kaikkien aikojen ensimmäisessä Twenty20-maajoukkueessa Australiaa vastaan ​​Rose Bowlissa vuonna 2005, aikakaudella, jolloin pelaajien piti mukauttaa pelinsä ensiluokkaisen kriketin tärkkelyksestä kytkemättömään lyömiseen ja kutitukseen.



Sukupolvea myöhemmin Smeed saattoi olla yksi ensimmäisistä Englannin krikettipelaajista, joka on voittanut kansainvälisiä maaotteluita, kun hänet on kasvatettu lähes yksinomaan pelin valkopalloversioissa. Vasta toisella esiintymisellään Somersetissä, 18-vuotiaana, Smeed löi 82 palloa 49 palloa vastaan ​​Gloucestershirea vastaan ​​Vitality Blastissa.

Trescothick myönsi: ”Tässä vaiheessa hän pelaa todennäköisemmin valkopallokrikettiä Englannissa kuin pidempään muotoon. Suurin osa hänen tähänastisesta urastaan ​​on vietetty valkopallokilpailuissa, mutta hän on tarpeeksi lahjakas, jos hän haluaa päästä irti ja saada menetelmänsä toimimaan itselleen, siirtääkseen sen ensiluokkaiselle areenalle. Ilmeisesti hänen täytyisi pelata läänin krikettiä ja kehittää tekniikka, joka voi ylläpitää paineita keilailijoihin, joilla on liukuviivat ja hyökkäyskentät.

  Will Smeed on tehnyt kaikkien aikojen ensimmäisen sadan sarjassa The Hundred
Will Smeed on tehnyt kaikkien aikojen ensimmäisen sadan sarjassa The Hundred ( Kuva: Nathan Stirk - EKP/EKP Getty Imagesin kautta)

'Mutta se, että hän on ensimmäinen, joka on tehnyt vuosisadan sadassa, puhuu puolestaan. Olisit luultavasti odottanut jonkun, kuten Jos Buttlerin tai Jason Royn, joka on yksi vakiintuneista kansainvälisistä pelaajista, tekevän sen ennen muita, joten merkkinä se on terve merkki tulevaisuutta ajatellen. Hän on ehdottomasti yksi pelaajista lahjakkaiden tulevaisuudennäkymien seuraavassa 'aaltossa', jonka toivomme etenevän valkopallon kokoonpanoon.'

Englannin maailmanmestaruuskilpailun voittaneen kapteeni Eoin Morgan kommentoi Sky Sportsille Smeedin irtautuessa torstai-iltana ja tunnisti sadan neitsyen merkityksen. Hän sanoi: 'Se on rivi hiekkaan englantilaiselle kriketille. Hän ei pelaa ensiluokkaisia ​​pelejä, hän on pääasiassa T20-kriketinpelaaja ja on selvästi poikkeuksellinen siinä, mitä tekee.

”Olemme nähneet ympäri maailmaa muita franchising-kilpailuja, jotka houkuttelevat nimekkäitä pelaajia, luovat kotimaisia ​​sankareita. Will Smeedistä on tullut yksi heistä.

Katso Myös: