Näin monissa tietokoneissa on edelleen Windows XP

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Microsoftin suosittu Windows XP -käyttöjärjestelmä on päässyt otsikoihin tänä viikonloppuna viisitoista vuotta sen julkaisun jälkeen.



Käyttöjärjestelmä oli WannaCry ransomware hyödyntää joka iski NHS:ään ja tartutti tietokoneita 150 muussa maassa.



Tietoturvaasiantuntijat selvisivät ongelman pohjasta nopeasti ja huomasivat, että monet järjestelmät käyttivät edelleen XP:tä – huolimatta Microsoftin päätöksestä lopettaa tietoturvapäivitysten julkaiseminen huhtikuussa 2014.



kim kardashian uusi seksinauha

Microsoft on julkaissut viisi peräkkäistä käyttöjärjestelmää seuraavien vuosien aikana, ja se on selvästikin kiinnostunut saamaan asiakkaat päivittämään uusimpaan järjestelmään.

Windows 10 -käyttöjärjestelmä tablet-laitteessa

Windows 10 -käyttöjärjestelmä tablet-laitteessa (Kuva: Getty)

Kaikilla organisaatioilla ei kuitenkaan ole rahoitusta, teknistä osaamista tai aikaa varmistaakseen, että järjestelmissä on uusin ohjelmisto.



Itse asiassa käy ilmi, että Windows XP on edelleen maailman kolmanneksi suosituin käyttöjärjestelmä. Mukaan Netmarketshare.com , vanhentunut ja haavoittuva Windows XP on edelleen käynnissä 7,04 prosentissa maailman tietokoneista.

Sitä käytetään edelleen laajemmin kuin Windows 8.1 (julkaistu vuonna 2013) tai mikä tahansa versio Applen Mac OSX:stä tai avoimen lähdekoodin Linux-käyttöjärjestelmästä.



wallace ja gromit nainen

Kolme vuotta vanhojen tutkimusten mukaan maailmassa on käytössä noin 2 miljardia tietokonetta – määrä on varmasti kasvanut sen jälkeen.

Microsoftin kampus (Kuva: Microsoft)

Siitä huolimatta Windows XP:tä käyttävien koneiden määrä maailmassa on huikeat 140 miljoonaa.

on caitlyn jenner täysin siirtynyt

Netmarketsharen mukaan nämä ovat viisi suosituinta käyttöjärjestelmää ympäri maailmaa.

  • Windows 7: 48,5 %
  • Windows 10: 26,28 %
  • Windows XP: 7,04 %
  • Windows 8.1: 6,96 %
  • Mac OS X 10.12: 3,21 %

Viikonlopun kiristysohjelmahyökkäyksen jälkeen Microsoft otti epätavallisen askeleen ja julkaisi tietoturvakorjauksen Windows XP:lle.

Ransomware-hyökkäys

Sen mukana oli blogiviesti, jossa ihmisiä kehotettiin päivittämään uusimpaan versioon.

'Tämä hyökkäys osoittaa, missä määrin kyberturvallisuudesta on tullut teknologiayritysten ja asiakkaiden yhteinen vastuu', sanoi Brad Smith, Microsoftin presidentti ja lakiasiainjohtaja.

Hakkeri

(Kuva: Getty)

vahvimpien Tristan selviytyminen

'Se, että niin monet tietokoneet pysyivät haavoittuvina kaksi kuukautta korjaustiedoston julkaisemisen jälkeen, kuvaa tätä näkökohtaa. Kun kyberrikolliset kehittyvät entistä kehittyneemmiksi, asiakkaat eivät yksinkertaisesti voi suojautua uhilta, elleivät he päivitä järjestelmiään.

'Muuten he taistelevat kirjaimellisesti nykyajan ongelmia vastaan ​​menneisyyden työkaluilla. Tämä hyökkäys on voimakas muistutus siitä, että tietotekniikan perusteet, kuten tietokoneiden ajan tasalla pitäminen ja korjaukset, ovat suuri vastuu kaikille, ja sitä jokaisen ylimmän johdon tulisi tukea.'

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: