Narita Boy -arvostelu: Retro pikselin tasohyppely on vain täynnä nostalgista autuutta

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Pixel art -tasohyppelyistä on tullut kuuma omaisuus muutaman viime vuoden aikana, ja indie-kehittäjät ovat julkaisseet niitä. Suurin osa näistä peleistä rikkoo pelaamisen ja taiteen suunnittelun rajoja, joten niitä on yleensä ilo pelata. Indie-kehittäjä Studio Koba haluaa liittyä uusien klassikoiden joukkoon ja voittaa sydämiä 80-luvun inspiroimalla teknoseikkailullaan Narita Boy.



Narita Boyn seikkailu alkaa tietokonepelisuunnittelijalla eli 'The Creatorilla', jonka muistot imevät hänen luomaansa pelikonsoliin, Narita Oneen. Muualla The Creatorsin lippulaivapelin Narita Boyn fani on myös imeytynyt peliin.



Pelissä nimetyn Narita Boyn varjossa sankarimme oppii, mitä Digitaalisessa kuningaskunnassa todella tapahtui ja kuinka hänen on voitettava paha Hän ja hänen orinsa samalla kun hän hakee Luojan muistoja. Narita Boyn tarina on yhtä rohkea kuin sen röyhkeä taidetyyli, ja siinä on kaikki 80-luvun VHS-klassikon ominaisuudet.



Pelin kuvakaappaus Narita Boylta

Narita Boylla on retrotyylisiä laukkuja

onko rolf harris vielä elossa

Välitön vetonaula Narita Boyssa on hämmästyttävä mutta outo taidetyyli, jossa on ilmeinen viittaus klassisiin elokuviin, kuten Tron. Retrofuturistinen muotoilu toimii hyvin yhdistettynä pikselitaideeseen antaen pelistä rohkean ja mieleenpainuvan ilmeen. Jokaisella tasolla on kiehtovia, persoonallisuutta täynnä olevia malleja, jotka löytävät oikean tasapainon tekniikan ja mystiikan välillä.

Pelaajat huomaavat myös, että kaikkialla on vahvoja uskonnollisia ja mytologisia teemoja. Papit, opetuslapset ja jumaluuksien monumentit sulautuvat tähän uusretro-estetiikkaan, joten Narita Boy on todella ainutlaatuinen. Ainoa ongelmani on, että monet tasojen eri elementit sulautuvat yhdeksi, joten joskus on vaikea erottaa, mikä on interaktiivinen alusta ja mikä ei.



Jokaisella uudella alueella on eloisa värisuunnittelu sekoitettuna joukkoon unenomaisia ​​sävyjä, jotka saavat pelaajat vain haluamaan tutustua Digital Kingdomin kauneuteen. Kaikki tämä, jota täydentää heikko jälkihehku ja täydellinen napsautussuhde tekee Narita Boyn neonseikkailusta visuaalisesti erottuvan.

Visuaalisuus tuntuu todella vanhalta koulukunnalta (Kuva: Team17)



Manchesterin uudenvuodenaaton kuva

Hahmomallit tarjoavat tyylikkäitä monimutkaisia ​​animaatioita, joissa sekoitetaan scifiä ja fantasiaa robottihevosista CRT-putkitelevisiopäillä uhrautuviin vihollisiin, kuten Afflicted, Narita Boy on erinomainen tällä osastolla.

Narita Boyn kokonaismuotoilu on retro-spektaakkeli, joka miellyttää pelin ystäviä. Studio Koba on tehnyt hämmästyttävää työtä sekoittaakseen eri genrejä luodakseen jotain erityistä, vaikka se saa vaikutteita joistakin 80-luvun klassikoista, se tuntuu silti alkuperäiseltä ja on yksinkertaisesti upean näköinen toimintatasopeli.

Peliin liittyy vaikuttava soundtrack (Kuva: Team17)

Musiikin on luonut Studio Koban säveltäjä Salvador Fornieles, jonka synthwave soundtrack on loistava lisäys. Pelaajat voivat nauttia retrofuturistisista kappaleista, mutta ne lisäävät jokaiseen paikkaan niin paljon luonnetta herättäen seikkailun tunnetta. Musiikki on varmasti yksi Narita Boyn kohokohdista.

ashley cole ja sharon canu

Narita Boyn pelattavuus on jaettu taistelu-, tutkimus- ja tasohyppelypelien ratkaisuelementteihin. Techno-miekkaansa heilutellen Narita Boylla on aluksi pieni arsenaali hyökkäyksiä, jotka ovat tehokkaita varhaisia ​​oriita ja pomoja vastaan. Pelaajat tottuvat väistelemisen ja leikkaamisen pelisilmukkaan käyttämällä satunnaista Home run attackia tai Ultra beamia.

Mutta kun pelaajat edistyvät, niin vihollisten monimutkaisuus ja Daddy Bomb, Impaler ja Warlock näyttävät sekoittavan asioita. Mutta mikä on hyvä, on olemassa tonnia uusia tehosteita, jotka annetaan sinulle lautasella.

Taistelu on hauskaa ja mukaansatempaavaa, mutta huomasin, että olipa vihollinen millainen tahansa, heidän hyökkäysmalleihinsa oli helppo tottua. Tämä pätee myös pomotaisteluihin, jotka näyttävät olevan hirvittävän vaikeita, mutta se ei voisi olla kauempana totuudesta. Huomasin, että useimmat pomot olivat melko kesyjä ja helpompia päihittää kuin heidän raivoissaan animaatioissaan uskoisi.

Mielestäni Narita Boylta puuttuu vaikeat puitteet, koska en rehellisesti sanottuna koskaan tuntenut oloani vaaralliseksi, vaikka ympärilläni oli monimutkaisempia vihollisia, jotka oli odotettua helpompi voittaa, joten tämä voi olla pieni pettymys kovia haasteita etsiville Metroidvania-faneille.

Haasteen puute on hieman pettymys (Kuva: Team17)

Tutkimista ohjaavat tarinan tavoitteet, ja uusia alueita avautuu edetessäsi. Kun taisteluihin keskityttiin paljon enemmän, tutkiminen tuntui melko rajoitetulta. Pääongelmani on olematon kartta, koska pelissä on jonkin verran perääntymistä ja maailma on melko valtava, joten vaikuttaa massiivliselta laiminlyönneltä olla sisällyttämättä peliin maailmankartta.

James ja Kate geordie shore

Narita Boy tarjoaa hauskoja elementtejä pelin sekoittamiseen pelkästä taistelusta ja tasohyppelystä. Pelaajat voivat muuttua digitaaliseksi hirviksi tai surffailla levykkeellä. Nämä pienet hauskat lisäykset voivat olla luonteeltaan lyhyitä, mutta näyttävät upeilta ja auttavat todella estämään kokemuksen toistumisesta.

Uusimmat peliarvostelut

Peli on täynnä tasohyppelyn ratkaisuelementtejä, jotka voivat olla varsin haastavia tietyissä pelin kohdissa ja todella laimeita muissa osissa. Nämä auttavat kuitenkin hajottamaan kaiken taistelun ja estämään pelin muuttumasta erittäin toistuvaksi.

Tuomio

Narita Boy on ehdottomasti yksi parhaimman näköisistä indie-tasohyppelyistä, jonka olen koskaan nähnyt ainutlaatuisella taidetyylillään ja kiehtovalla musiikillaan. Se on uusretro-tyyli sekoitettuna uskonnollisiin teemoihin, mikä tekee siitä erilaisen kuin mikään, mitä markkinoilla on nykyään. Painopiste taistelunäytöksissä on hyvin toiminut mekaniikka ja mukaansatempaava järjestelmä. Narita Boy kuitenkin jättää sinut kaipaamaan enemmän tutkimus- ja tasohyppelyosistaan. Mutta nautin ajastani Narita Boyn kanssa, ja se on ehdottomasti hyvä asia.

Narita Boy julkaistaan ​​Steamille, PS4:lle, Xbox Onelle ja Switchille 30. maaliskuuta

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: