Uudet velkasäännöt merkitsevät sitä, että tuhannet muut voivat hakea lainojen poistamista tästä päivästä alkaen

Velka

Horoskooppi Huomenna

DRO on yksinkertaisempi ja halvempi kuin muut velkaoptiot.

Velkahelpotusmääräys voi auttaa lykkäämään velkoja vuodeksi ja on usein paljon yksinkertaisempi ja halvempi kuin maksukyvyttömyyssopimus(Kuva: Getty)



Miljoonat ihmiset, jotka kamppailevat ongelmallisten velkojen kanssa, voivat hakea maksujensa nollaamista tiistaista alkaen, kun voimassa olevien sääntöjen jatkaminen tulee voimaan.



Velkahelpotuksia (DRO) voidaan käyttää useiden velkojen kattamiseen jopa 30 000 puntaan 30. kesäkuuta alkaen.



Tämä tarkoittaa sitä, että ihmisille annetaan enemmän vaihtoehtoja, jos he hukkuvat myöhässä - myös laskuissa, kuten neuvoston verossa.

Ihmiset, joilla on velkaa 75 puntaa tai vähemmän jäljellä joka kuukausi laskujen ja päivittäisten kulujen kattamisen jälkeen, voivat saada DRO: n - aiemmin määräksi vahvistettiin 50 puntaa.

DRO tarkoittaa, että sinun ei tarvitse maksaa velkoja takaisin sovitun ajan, yleensä vuoden, ja velkojat eivät voi ryhtyä toimenpiteisiin sinua vastaan.



Aiemmin velkahelpotusmääräyksen hakemisraja oli 20 000 puntaa ja kaikkien, joilla oli tätä velkaa enemmän, oli tehtävä monimutkaisempi yksittäinen vapaaehtoinen järjestely (IVA) tai konkurssi.

Arvioiden mukaan noin 13 000 ihmistä vuodessa on nyt oikeutettu DRO: han-vaikka tuki maksaa kertaluonteisen 90 punnan.



Ne, joilla on säästöjä tai omaisuutta 2 000 puntaa tai vähemmän, ovat nyt oikeutettuja DRO: hon - tämä oli aiemmin 1 000 puntaa

Ne, joilla on säästöjä tai omaisuutta 2 000 puntaa tai vähemmän, ovat nyt oikeutettuja DRO: hon - tämä oli aiemmin 1 000 puntaa (Kuva: Getty Images)

Voit hakea, jos olet velkaantunut ja sinulla on alle 50 puntaa joka kuukausi laskujen ja jokapäiväisten kulujen kattamisen jälkeen

Voit hakea, jos olet velkaantunut ja sinulla on alle 50 puntaa joka kuukausi laskujen ja jokapäiväisten kulujen kattamisen jälkeen (Kuva: Getty)

DRO -sääntöjen muutos johtuu maksukyvyttömyyspalvelun kuulemisesta tämän vuoden alussa. Siihen sisältyy myös omistettujen varojen arvorajan kaksinkertaistaminen tukikelpoiseksi.

Ne, joilla on säästöjä tai omaisuutta 2 000 puntaa tai vähemmän, ovat nyt oikeutettuja DRO: hon - tämä oli aiemmin 1 000 puntaa.

Myös 'ylitulot' -rajaa korotetaan, jotta he voivat saada DRO: n.

DRO on yksinkertaisempi ja halvempi kuin muut velkaoptiot.

Velka -neuvonantaja Sara Williams, joka kirjoittaa DebtCamel -blogin, sanoi: '' Jos olet oikeutettu DRO: han, se on aina parempi vaihtoehto kuin IVA - sinun ei tarvitse maksaa kuukausimaksuja DRO: ssa verrattuna viiden maksamiseen tai kuusi vuotta IVA: ssa.

'Joten DRO on halvempi ja se on paljon nopeampi kuin IVA - ja se on myös vähemmän riskialtista. Vain noin 1% DRO: ista epäonnistuu, mutta yli neljäsosa IVA: sta epäonnistuu. ''

Citizens Advice -yrityksen velka -asiantuntija Lorraine Charlton sanoi, että toimenpiteitä tarvitaan kipeästi, koska niin monet perheet kamppailevat vuoden työvähennysten jälkeen.

momo numero uk whatsapp

Jos huomisesta alkaen et voi maksaa enintään 30 000 puntaa velkaa, et omista omaa kotiasi etkä omaisuutta, jonka arvo on yli 2000 puntaa, velka -neuvonantaja voi auttaa sinua saamaan velanhelpotusmääräyksen . Jotta voit saada tukikelpoisuuden, sinulla on oltava hyvin vähän ylimääräisiä tuloja jäljellä, kun olet maksanut välttämättömät kulut joka kuukausi.

Velkahelpotuspäätös kestää yleensä vuoden, eikä sinun tarvitse suorittaa maksuja useimmille veloille tuona aikana. Jos tilanteesi ei ole parantunut velanpoistomääräyksen päätyttyä, suurin osa velkoistasi poistetaan.

Koska pandemian vuoksi todennäköisesti paljon enemmän ihmisiä kamppailee hallitsemattomien velkojen kanssa, tämä on tervetullut muutos.

Mitä velkoja voit poistaa velkahelpotusmääräyksellä?

Uudet punnan kolikot neuvoston verolaskussa

Sitä voidaan käyttää myös valtuuston verovelkoihin (Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Luottokortit

Yliluonnokset

pankkilainat

Myöhästyvät yleishyödylliset laskut, puhelinlaskut, kunnallisvero ja tulovero

Edut liikaa

Vuokrausjärjestelyt

Osta nyt - maksa myöhemmin sopimukset

Laskuja palveluista, kuten eläinlääkäreistä tai asianajajista

Ystävien ja perheen lainat

Tuomioistuimen sakot ja menetetyksi tuomitseminen, jotka liittyvät rikolliseen toimintaan

Lasten tuki ja ylläpito

Opintolainat

Kuka voi saada velanpoistomääräyksen?

Saadaksesi velanpoistomääräyksen (DRO) sinun on kuuluttava johonkin seuraavista luokista:

Olet velkaa alle 30 000 puntaa

Sinulla ei ole säästöjä tai omaisuutta yli 2 000 puntaa

Sinulla ei ole yli 2 000 euron arvoista ajoneuvoa

Sinulla ei ole ylimääräisiä tuloja joka kuukausi 75 punnan välttämättömyystarvikkeiden jälkeen

Sinulla on myös seuraavat ehdot:

Et omista omaa kotiasi

Olet asunut tai työskennellyt Englannissa ja Walesissa viimeisten kolmen vuoden aikana

Mihin velkoihin voin käyttää velkahelpotusmääräystä?

Mitkä ovat velkahelpotuspäätöksen pitkäaikaiset komplikaatiot?

On tärkeää, että puhut velka -neuvonantajan tai hyväntekeväisyysjärjestön kanssa punnitaksesi vaihtoehtojasi

On tärkeää, että puhut velka -neuvonantajan tai hyväntekeväisyysjärjestön kanssa punnitaksesi vaihtoehtojasi

DRO tarkoittaa, että velkasi on poistettu, eikä velkojasi voi pyytää maksuja - mutta siihen liittyy melko pitkä määrä pientä tekstiä.

DRO kestää yleensä vuoden ja DRO -kauden lopussa velkasi 'suoritetaan' ja kaikki rahat, joita et ole maksanut, peruutetaan.

DRO säilyttää luottotietosi kuusi vuotta, mikä tarkoittaa, että sinulla voi olla vaikeuksia ottaa lainaa tai ostaa asunto esimerkiksi vuosia DRO: n päättymisen jälkeen.

Yksityiset vuokranantajat ja vuokra -asiamiehet voivat myös tarkistaa, onko sinulla DRO, kun teet luottotarkistusta, mikä tarkoittaa, että se voi vaikuttaa asuntosi tilanteeseen.

Pankki voi myös jäädyttää tilisi, jos sinulla on DRO, tai estää sinua avaamasta tiliäsi.

DRO -aikana sinulla on myös joitain rajoituksia.

Et voi lainata yli 500 puntaa ilmoittamatta lainanantajalle DRO: sta, etkä voi perustaa osakeyhtiötä tai tulla yrityksen johtajaksi.

Nimesi ja osoitteesi näkyvät maksukyvyttömyyspalvelun yksilöllisessä maksukyvyttömyysrekisterissä, joka on kaikkien tarkasteltavissa ilmaiseksi, DRO -ajanjakson ajan ja kolmen kuukauden ajan sen jälkeen.

Miten voin hakea velkahelpotusmääräystä?

DRO: n saamiseksi sinun on haettava DRO -neuvonantajan kautta, joka tekee hakemuksen maksukyvyttömyyspalvelulle. Kansalaisneuvonta voi auttaa sinua ottamaan yhteyttä oikeaan henkilöön.

Maksukyvyttömyyspalvelun virallinen vastaanottaja käsittelee hakemuksesi. Sinun on maksettava 90 punnan maksu.

Hakemuksesi voidaan joko hyväksyä, lykätä, kunnes on lisätietoja, tai hylätä.

Jos sinut hylätään, sinulle kerrotaan miksi ja voit valittaa päätöksestä.

Jos sinut hyväksytään, sinun ei tarvitse maksaa velkoja ja velkojat eivät voi ryhtyä toimenpiteisiin sinua vastaan, lukuun ottamatta kahta poikkeusta: vuokranantajia, jos olet vuokrimaksuissa, ja ulosottomiehiä, jotka olet ottanut omaisuutesi.

Muut laskut, jotka eivät sisälly DRO: hon, on maksettava tavalliseen tapaan.

kuinka vanha claire king on

Jos etsit enemmän lyhytaikaista tukea, voit saada 60 päivän hengitystilan.

Tämä suojaa sinua syytteiltä ja ulosottomiehiltä jopa kahden kuukauden ajan.

Velka -hyväntekeväisyysjärjestö, kuten Citizens Advice tai National Debtline, voi auttaa sinua löytämään parhaan tuen.

Katso Myös: