Uusi koulupukulaki selitti - se voisi säästää vanhempia satoja puntia

Koulut

Horoskooppi Huomenna

Vanhemmat voisivat säästää satoja puntia koulupuvun kustannuksissa uuden lain ansiosta - selitämme, miten se toimii.



Koulutus (opas koulupukuun liittyvistä kustannuksista) Bill on vihdoin saanut Royal Assentin sen jälkeen, kun työväenpuolueen Mike Amesbury esitteli sen ensimmäisen kerran viime vuoden helmikuussa.



Uudessa lakiesityksessä kouluille kerrotaan, että heidän on pidettävä merkkituotteet mahdollisimman vähäisinä, mikä tarkoittaa, että kovat perheet voivat ostaa halvempia supermarketipaketteja.



Vanhemmat käyttävät tällä hetkellä keskimäärin 337 puntaa univormua kohti jokaisen toisen asteen lapsen osalta ja 315 puntaa peruskoulun lapsille, kertoo The Children’s Society.

Nämä kustannukset ovat yli kolme kertaa perheiden mielestä kohtuulliset - perheet sanovat uskovansa, että kustannusten pitäisi olla 105 puntaa lukion univormulle ja 85 puntaa peruskoululle.

Tietysti uuden laskun säästettävä summa riippuu todellisuudessa siitä, kuinka monta lasta sinulla on ja kuinka paljon maksat tällä hetkellä univormusta.



Säästääkö uusi koulupukulasku rahaa? Kerro meille: NEWSAM.money.saving@NEWSAM.co.uk

Vanhemmat voivat ostaa univormuja halvemmista paikoista, kuten supermarketeista

Vanhemmat voivat ostaa univormuja halvemmista paikoista, kuten supermarketeista (Kuva: Getty Images)



Tilaa NEWSAM Money -uutiskirje, niin saat viimeisimmät neuvot ja uutiset

Yleisluotosta lomautukseen, työoikeuksiin, matkapäivityksiin ja hätäapuun - meillä on kaikki suuret taloudelliset tarinat, jotka sinun on tiedettävä juuri nyt.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirjeemme täältä.

The NEWSAM kuuli eräältä vanhemmalta, joka sanoi, että he käyttivät viime vuonna 850 puntaa hänen kahden lapsensa koulupukuun.

Hän sanoi: '' Vaikka tiedän, että on tärkeää, että koulupuvussa on logo ja jonkin verran tuotemerkkiä, joissakin kouluissa on lähes kaikki merkkituotteet, joten meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ostaa toimittajalta.

'Viime vuonna poikani lukion univormu oli silmiinpistävää 650 puntaa.

'Tyttäreni univormu oli noin 200 puntaa.'

Älä luota matematiikka -aivoihisi, kun sinulla on asiantuntija ILMAISEKSI 7 päivän ajan

Yhteistyökumppani Matematiikka-Whiz

Maths-Whiz on erittäin älykäs virtuaalimatematiikan opettaja, joka tarjoaa interaktiivisia pelejä, oppitunteja ja harjoituksia 5–13-vuotiaille.

Nähdäksemme, kuinka hyvä on muuttaa kotiopetusta vanhemmille, olemme neuvotelleet yksinoikeudella 20%: n alennuksen, jotta se olisi 15,99 puntaa ensimmäiseltä kuukaudelta.

Tarkista ensin, pidätkö siitä, ja tilaa 7 päivän maksuton kokeilujakso klikkaamalla tästä . Jos haluat rekisteröityä kuukaudeksi kerrallaan tai jopa vuodeksi, voit tehdä sen täällä mutta älä unohda käyttää tarjouskoodia MATHS20.

Tämä artikkeli sisältää kumppanilinkkejä, saatamme saada palkkion kaikista tuotteistamme. Lue lisää

coco valentine healey molloy

Mitä uusi koulupukulasku tarkoittaa?

Ennen lain hyväksymistä ei ollut lain sääntöjä, jotka määräsivät, miten koulujen hallintoelimet tai akateemiset säätiöt päättävät, mitä yhtenäiset perheet voivat ostaa.

Sen sijaan oli vain ei-lakisääteisiä ohjeita, joita Amesbury sanoi joidenkin koulujen jättävän huomiotta.

Uusi lainsäädäntö merkitsee kuitenkin sitä, että oppilaitosten on pidettävä yhtenäinen kohtuuhintainen lain mukaan, ja toimenpiteistä julkaisee opetusministeri Gavin Williamson.

Lakia sovelletaan asiaankuuluviin kouluihin, kuten akatemioihin, ylläpidettyihin kouluihin, ylläpitämättömiin erityiskouluihin ja oppilaiden lähetysyksiköihin, ja sen odotetaan tulevan voimaan kahden kuukauden kuluttua.

Se otettiin käyttöön hyväntekeväisyysjärjestön The Children’s Society julkaisemassa raportissa, jonka mukaan lapset käyttävät huonosti istuvia, likaisia ​​tai vääriä vaatteita uuden univormun kalliiden kustannusten vuoksi.

Uuden lain odotetaan tulevan voimaan kahden kuukauden kuluttua. aika

Uuden lain odotetaan tulevan voimaan kahden kuukauden kuluttua. aika (Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Miten se toimii?

Laki ottaa käyttöön säännöt, joiden mukaan perheet saavat parhaan vastineen koulupuvulle.

Tähän sisältyy koulupuvun saattaminen helposti saataville ja se koostuu tavaroista, jotka voidaan ostaa halvalla - esimerkiksi supermarketista.

Merkkituotteita on pidettävä mahdollisimman vähäisinä, ja koulujen on myös vältettävä kalliiden vaatteiden määrittämistä.

Lopuksi koulujen on osoitettava, että ne ovat saaneet parhaan vastineen rahalle vaatesopimuksissaan.

Heitä pyydetään myös välttämään yksinomaisia ​​yksittäisen toimittajan sopimuksia, ellei yksi toimittaja voi kilpailla sopimuksesta ja jos vanhemmille on taattu paras arvo.

Mitä muuta apua vanhemmille on?

Joillakin perheillä voi olla oikeus jopa 150 puntaa koulupuvun kustannuksiin valtion rahoittaman järjestelmän ansiosta.

Koulupuku on pakollinen Skotlannissa, jossa paikallisviranomaiset maksavat pienituloisille perheille vähintään 100 puntaa per lapsi vuosittain.

Englannissa se ei kuitenkaan ole lakisääteinen oikeus, ja monet neuvostot ovat joutuneet luopumaan - tai vähentämään - sitä viime vuosina rahoitusrivien vuoksi.

Walesissa hallitus tarjoaa sen sijaan oppilaskehitysapua (PDG).

Gov.uk verkkosivustolla on sivu, johon voit kirjoittaa postinumerosi nähdäksesi, mitä apua on lähelläsi.

Jotta voit saada tukikelpoisuuden, sinun on tavallisesti haettava etuuksia tai pienituloisia.

On syytä huomata, että järjestelmä ei ole sovellettavissa, jos lapsesi on ilmoittautunut akatemiaan, koska he ovat itsenäisesti hoidettuja.

Jos et voi hakea apurahaa, mutta sinulla on vaikeuksia saada toimeentulosi, keskustele myös lapsesi koulun kanssa nähdäksesi, mitä tukea he voivat tarjota.

Katso Myös: