NHS:n yleislääkärit määräävät 800 kalorin 'nestemäisen ruokavalion' pirtelöitä tyypin 2 diabeteksen hoitoon

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Tuhansia diabetes potilaille on määrättävä 'erittäin vähäkalorinen'. ruokavalio ' sen jälkeen kun pienempi koe osoittautui odotettua onnistunemmaksi, NHS Englanti on ilmoittanut.



Osa NHS:n diabeteksen ehkäisyohjelmaa (NHS DPP) sisältää jopa 5 000 potilasta, joille määrätään nestemäinen ruokavalio, joka sisältää hieman yli 800 kaloria päivässä kolmen kuukauden ajan.



Tiukan ruokavalion on osoitettu saavan äskettäin tyypin 2 diabetekseksi diagnosoidut potilaat remissioon, kun taas neljännes äskettäin tehdyn tutkimuksen osallistujista laihtui 15 kiloa tai enemmän.



Kaiken kaikkiaan DPP - elämäntapaohjelma ihmisille, joilla on tyypin 2 riski - kaksinkertaistuu kooltaan ja hoitaa noin 200 000 ihmistä vuodessa.

Tiukan ruokavalion on osoitettu saavan äskettäin tyypin 2 diabetekselle diagnosoidut potilaat remissioon (Kuva: Getty Images)

Toimenpide on osa NHS:n pitkän aikavälin suunnitelmaa, joka lisää keskittymistä ehkäisyyn ja parantamiseen.



Englannin terveyspalvelu käyttää noin 10 prosenttia budjetistaan ​​diabeteksen hoitoon, ja sen toivotaan parantavan potilaiden terveyttä, mutta myös säästävän NHS:n varoja, jotka voidaan sijoittaa uudelleen etulinjan hoitoon.

Yhdeksän kuukauden DPP auttaa potilaita saavuttamaan terveen painon, parantamaan yleistä ravitsemustaan ​​ja lisäämään fyysistä aktiivisuutta.



Lähestymistapa noudattaa Diabetes UK:n rahoittamaa DiRECT-tutkimusta, jossa lähes puolet erittäin vähäkalorista ruokavaliota noudattaneista saavutti tyypin 2 diabetekseen remission vuoden kuluttua.

Neljännes osallistujista laihtui 15 kiloa tai enemmän, ja 86 % heistä saattoi tyypin 2 diabetekseen remissioon.

Tuoreempi kokeilu erittäin vähäkalorisista ruokavalioista, DROPLET, osoitti samanlaista painonpudotusta lihavilla ihmisillä.

Nuori mieslääkäri selittää jotain vanhemmalle naispotilaalle (Kuva: Getty)

NHS:n Englannin pääjohtaja Simon Stevens sanoi: 'NHS aikoo nyt tehostaa käytännön toimia auttaakseen satoja tuhansia ihmisiä välttämään liikalihavuuden aiheuttamia sydänkohtauksia, aivohalvauksia, syöpiä ja tyypin 2 diabetesta.

'NHS:n pitkän aikavälin suunnitelma antaa ihmisille vallan ja tuen hallita omaa elämäntapaansa, jotta he voivat auttaa itseään ja samalla myös NHS:ää.

'Koska se, mikä tekee hyvää vyötäröllemme, tekee hyvää myös lompakollemme, kun otetaan huomioon valtavia kustannuksia meille kaikille veronmaksajille näistä pitkälti ehkäistävissä olevista sairauksista.

– Tämä ei kuitenkaan ole taistelu, jota NHS voi voittaa yksinään. NHS:n punta nousee, jos elintarviketeollisuus ryhtyy toimenpiteisiin jalostettujen ruokien, tv-aterioiden ja pikaruoan noutoruokana saatavien roskakalorien sekä lisätyn sokerin ja suolan vähentämiseksi.

ovat ben ja stephanie edelleen yhdessä

Tyypin 2 diabetes liittyy läheisesti liikalihavuuteen ja voi johtaa useisiin vakaviin sairauksiin, mukaan lukien 13 syöpätyyppiin.

Viimeisimmät terveysuutiset

Viimeaikaiset ennusteet osoittavat, että diabetesta sairastavien ihmisten määrän kasvu voi johtaa siihen, että vuonna 2035 lähes 39 000 ihmistä sairastuu sydänkohtaukseen ja yli 50 000 aivohalvaukseen.

Diabetes UK:n toimitusjohtaja Chris Askew sanoi: 'Diabetes UK DiRECT -tutkimuksen ensimmäisen vuoden tulokset osoittivat, että joillekin tyypin 2 diabetesta sairastaville ihmisille intensiivinen, vähäkalorinen painonpudotusohjelma, jota tarjotaan jatkuvalla perushoidon tuella, voisi saattaneet tilansa remissioon.

'Vaikka tässä uraauurtavassa tutkimuksessa tutkitaan edelleen, kuinka pitkäkestoisia nämä edut ovat, olemme iloisia siitä, että NHS England on saanut inspiraationsa tästä työstä tyypin 2 remissioohjelman pilotoimiseksi NHS:n kautta.

'Suunnitelmat kaksinkertaistaa NHS:n diabeteksen ehkäisyohjelman koko ovat erinomaisia ​​uutisia.

'Ohjelma on jo nyt laajin laatuaan maailmanlaajuisesti ja osoittaa Englannin olevan maailman johtava tällä alalla.'

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: