Nioh-arvostelu: Valtavan kova, mutta lopulta tyydyttävä seikkailu runsaalla soulilla

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Sanon nyt tämän: Nioh on epäilemättä yksi vaikeimmista peleistä, joita olen koskaan pelannut koko elämäni aikana.



Se ei ole mikään nopea 10 minuutin räjähdys, kun odotat lähtöä ovesta perjantai-iltana, ja jos yrität toistaa sen tummilla silmillä kello 3 aamulla, on harjoitus hitaasti lisääntyvään turhautumiseen.



Kuten tuijotuskilpailu Red Bullin kobralla, Nioh on peli, joka vaatii 100 % keskittymistäsi koko ajan.



amazon black friday -ale 2019

Toimintaroolipelissä pelaat pohdiskelevana Elisabet-aikaisena miekkamiehenä Williamina, joka päätyy Japaniin näennäisesti saadakseen takaisin varastetun suojelusenkensä/maagisesti hehkuvan ystävänsä. Varas? Paha alkemisti, joka aikoo kerätä salaperäisen ja voimakkaan aineen auttaakseen Englantia käymään sotaa Espanjaa vastaan.

Aloitat Lontoon Towerista, mutta lähdet pian Japaniin

Ydinpeli muistuttaa erehtymättömästi 'Souls' -sarjan nimikkeitä keskittyen rankaiseviin taisteluihin ja monimutkaiseen hahmonrakennusjärjestelmään. Jos tämä ei ollut riittävän selkeä osoitus siitä, kuinka anteeksiantamaton Nioh on, pelin tekee Team Ninja, joka vastaa pahamaineisen vaikeasta Ninja Gaiden -sarjasta.



Softwaren työstä on ollut niin vaikutusvaltaa, että Dark Soulsista on tullut käytännössä lyhenne tietylle pelityylille, mutta vaikka näyttää väheksyttävältä verrata mitä tahansa hieman haastavaa kolmannen persoonan toimintanimikettä näihin nimikkeisiin, Nioh ottaa hyvin selvästi paljon sen pelityylistä. he osoittavat, että tällaiset vertailut ovat väistämättömiä.

Pelin ympäristöissä on loistava valaistus



iggy atsalea seksiteippi

Sielujen sijaan keräät Amritaa – edellä mainittua salaperäistä ainetta – noustaksesi tasolle, kun taas pyhäköt toimivat Niohin versioina kokkoista, jotka toimivat tarkistuspisteinä, myymälöinä ja paikkana, jossa voit muokata tilastojasi ja kykyjäsi. Kuten Dark Souls -kollegat, pyhäkön käyttö saa myös alueen lyötyt viholliset ilmaantumaan uudelleen. Käyttämätön Amrita katoaa, jos kuolet, mutta voit palauttaa sen, kun seuraat askeleitasi sinne, missä kohtasit.

Taistelussa on myös yhtäläisyyksiä. Painikkeiden lyöminen tapahtuu ulos ikkunasta, ja hyökkäämistä, väistämistä ja estämistä ohjaa kestävyysmittari tai tässä tapauksessa Ki-mittari. Omahyväisyydestä rangaistaan ​​myös ankarasti, sillä jopa yleisimmät matalan tason viholliset voivat kaataa sinut nopeasti muutamalla osumalla, jos et ole varovainen. Samaan aikaan riittävä tutkiminen voi paljastaa oikoteitä alueiden välillä, mikä helpottaa perääntymistä, jos kohtaat kauhean kohtalon.

Sinun tulee olla tarkka ja päättäväinen taistelussa

Voit myös halutessasi pyytää muita auttamaan tai estämään edistymistäsi kutsumalla jonkun peliisi auttamaan tai ottamaan vastaan ​​voitettujen pelaajien tekoälyn 'haamuja' nimeltä Revenants.

Paperilla Nioh kuulostaa ymmärrettävästi pelkältä samankaltaisten mekaniikkojen uudistukselta, mutta peli ei ole kaukana vain Dark Souls -kloonista, joka tuo pöytään juuri tarpeeksi tuoreita ideoita antaakseen sille oman persoonallisuuden ja tuntuman.

Ensinnäkin liike ja taistelu ovat uskomattoman vauhdikkaita, ja pelin nopeat lyönnit ja lyönnit antavat jopa pidempiin kohtaamisiin (ja pitkiin pomotaisteluihin) jännittävän vauhdin. Uudella otteella Ki metrin täyttöä puolivälissä voi nopeuttaa oikein ajoitetulla painikkeen painalluksella, samalla tavalla kuin Gears of Warin aktiivinen lataus. Combat saa lisää monimutkaisuutta useilla eri asennoilla, joihin voit vaihtaa lennossa.

Korkea asento tuottaa enemmän vahinkoa, mutta on hitaampi ja jättää sinut enemmän näkyviin, kun taas keski- ja matalaasennot tarjoavat asteittain paremman puolustuksen ja nopeampia hyökkäyksiä, mutta antavat heikompia iskuja. Oikean tavan valitseminen aseen pitämiseen tiettyjä vihollisia vastaan ​​voi usein merkitä eroa voiton ja tappion välillä.

15-vuotias puukotettiin kuoliaaksi

Lisää tähän joukko avattavia yhdistelmiä ja liikkeitä kullekin asennolle ja asetyypille, tee maagisia superliikkeitä kaukoaseiden rinnalle, niin pelin vihollisten, elävien ja epäkuolleiden, lähettämiseen on runsaasti vaihtoehtoja.

Nioh ei myöskään pelkää luopua avoimesta maailmasta ja valitsee sen sijaan tasopohjaisen rakenteen. Sen tunnelmalliset ja graafisesti yksityiskohtaiset vaiheet ovat melko lineaarisia, mutta tarjoavat tiukan, keskittyneen matkan, joka vie tarinaa ja pelaajaa eteenpäin. Tehtävien 'Twilight'-versiot avautuvat niiden suorittamisen jälkeen, ja ne tarjoavat vielä kovempia vihollisia, mutta parempia palkintoja, jos olet tarpeeksi rohkea.

Aavemaiset 'Yokai'-viholliset voivat tyhjentää Ki-si

Älä erehdy, tämä on ankara, hellimätön otsikko, joka testaa taitosi, ja haasteen tason vuoksi sitä on vaikea suositella kaikille. Nioh ei kuitenkaan ole koskaan epäreilu, sillä sen hyvin suunnitellut järjestelmät antavat sinulle työkalut selviytyä sen kauniin brutaalissa maailmassa. Pysy siinä, istuta jalkasi, niin sinnikkyys palkitaan jännittävällä ja tyydyttävällä seikkailulla.

Alusta: PS4

Hinta: 42 puntaa

Uusimmat peliarvostelut
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: