Onko punainen liha haitallista sinulle, koska tutkimus osoittaa, että sen päivittäinen syöminen lisää sydänsairauksien riskiä

Terveys

Horoskooppi Huomenna

Noin 7,6 miljoonaa ihmistä asuu a sydän- tai verenkiertoelinten sairaus Yhdistyneessä kuningaskunnassa: neljä miljoonaa miestä ja 3,6 miljoonaa naista.



Tuftsin yliopiston Friedman School of Nutrition Science and Policyn ja Cleveland Clinic Lerner Research Instituten tutkijoiden johtamassa uudessa tutkimuksessa tarkasteltiin mahdollista yhteyttä punainen liha saanti ja ateroskleroottinen sydän- ja verisuonisairaus (ASCVD).



Ateroskleroosi on valtimoiden kovettumista ja kapenemista, jonka aiheuttaa kolesteroli plakit, jotka vuoraavat valtimon ajan myötä.



Se voi vaarantaa verenkierron, kun valtimot tukkeutuvat.

Tila on sekä sydän- että valtimo-ongelma.

  Ateroskleroottisten sydän- ja verisuonitautien riski lisääntyi punaisen lihan myötä
Ateroskleroottinen sydän- ja verisuonisairaus liittyy runsaaseen punaisen lihan kulutukseen ( Kuva: Getty Images/Science Photo Library RF)

Tutkimus, ensimmäinen laatuaan, koski 4 000 yhdysvaltalaista yli 65-vuotiasta miestä ja naista.



Se havaitsi, että jokaista 1,1 liha-annosta kohti päivässä ASCVD-riski kasvoi huikeat 22%.

lily allen david satama

Tutkimuksessa havaittiin myös, että noin 10 % tästä kohonneesta riskistä selittyy kolmen metaboliitin lisääntymisellä, joita suolistobakteerit tuottavat lihassa olevista ravintoaineista.



Suurempi riski ja keskinäiset yhteydet suolen bakteerien metaboliitteihin havaittiin punaisella lihalla, mutta ei siipikarjalla, kananmunalla tai kalalla.

'Nämä havainnot auttavat vastaamaan pitkäaikaisiin kysymyksiin mekanismeista, jotka yhdistävät lihan sydän- ja verisuonisairauksien riskiin', sanoi paperin toinen kirjoittaja Meng Wang.

'Punaisen lihan, suoliston mikrobiomimme ja niiden tuottamien bioaktiivisten aineenvaihduntatuotteiden välinen vuorovaikutus näyttää olevan tärkeä riskipolku, mikä luo uuden kohteen mahdollisille toimenpiteille sydänsairauksien vähentämiseksi.'

Hyödyntämällä laajaa kliinistä ja ravitsemustietoa suuren vanhusten yhteisön keskuudessa, tutkimus 'liittää suoliston mikrobien kulkureitin eläinperäisiin ruokiin ja kohonneisiin ASCVD-riskeihin', sanoi Clevelandin ennaltaehkäisevän kardiologian ja kuntoutuksen osastopäällikkö Stanley L. Hazen. Klinikka.

Muita tärkeitä havaintoja olivat mm.

  • Käsittelemättömän punaisen lihan, lihan kokonaismäärän (jalostamaton punainen liha ja prosessoitu liha) ja eläinperäisten elintarvikkeiden kokonaissaanti liittyi ennakoivasti ASCVD:n yleisempään esiintyvyyteen keskimäärin 12,5 vuoden seurannan aikana.
  • Lihan nauttimiseen liittyvä korkeampi ASCVD-riski johtui myös osittain verensokeri- ja insuliinitasoista ja lihajalosteiden osalta systemaattisesta tulehduksesta, mutta ei verenpaineesta tai veren kolesterolitasoista.
  • Kalan, siipikarjan ja munien syönti ei liittynyt merkittävästi ASCVD:hen.
  Punainen liha liittyy lisääntyneisiin sydän- ja verisuonisairauksiin
Punaisen lihan suositusten noudattaminen voi auttaa vähentämään sydän- ja verisuonisairauksien riskiä ( Kuva: Getty Images)

Punaiseen lihaan kuuluvat naudan-, lammas-, sian-, vasikan- ja hirvenliha, ja prosessoitu liha luokitellaan kaikkeen, jota on muunnettu savustamalla, suolaamalla tai lisäämällä suolaa tai säilöntäaineita, kuten pekonia, kinkkua, makkaraa tai salamia.

Yhdistyneen kuningaskunnan suositusten mukaan ihmisten, jotka syövät 90 grammaa tai enemmän punaista ja prosessoitua lihaa päivässä, tulisi vähentää tämä 70 grammaan päivässä.

katie Pricen uusi vauva

British Heart Foundationin vanhempi ravitsemusterapeutti Victoria Taylor sanoo: ”Kun kyse on sydän- ja verenkiertoelinten sairauksien riskin vähentämisestä, ruokavaliollamme kokonaisuutena on enemmän merkitystä.

”Vaikka punaisen ja prosessoidun lihan saannin vähentäminen on suositeltavaa – sinun ei tarvitse karkottaa punaista lihaa ruokapöydältä.

'Useimmat meistä voisivat hyötyä perinteisestä Välimeren tyylinen ruokavalio .

'Tämä tarkoittaa sitä, että syödään vähemmän lihaa ja enemmän kalaa ja kasviperäisiä proteiineja, kuten linssejä, pähkinöitä ja siemeniä, mutta myös runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita.'

Katso Myös: