Game Builder Garage -arvostelu: Opettaa sinua rakentamaan, kokeilemaan ja pelaamaan omia videopelejäsi

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Videopelien luominen on pelottava tehtävä, jota useimmat meistä haluaisivat tehdä, mutta vain harvat pystyvät siihen, koska ohjelmointi on monimutkaista.

Onneksi, Nintendo on tehnyt tästä unelmasta totta Game Builder Garagen avulla. Lainataan monia keskeisiä käsitteitä super mario valmistaja ja Nintendo LABO , Game Builder yrittää tehdä ohjelmoinnista helposti ymmärrettävää ja hauskaa.

Game Builder Garage on työkalu, jonka tarkoituksena on opettaa sinua tekemään erilaisia ​​yksinkertaisia pelejä ilman koodausta.

GBG:n maailma on eloisa ja värikäs, varsinkin Ohjelmanäytössä, koska sen avulla voit sijoittaa ohjelmointielementtejä nimeltä Nodon ja helpottaa niiden tunnistamista yhdellä silmäyksellä.



Peli tarjoaa hämmästyttävän määrän mahdollisuuksia (Kuva: Nintendo)



Ohjelmanäyttö on työtila, johon asetat Nodonin ja yhdistät ne, se voi tulla sotkuiseksi hyvin nopeasti.



Voit pelata sekä kämmentietokoneessa että telakoituna, joten voit jatkaa pelin parissa työskentelemistä myös ulkona.

Kosketusnäytön käyttö kädessä pidettävässä tilassa tuntuu hyvältä varsinkin, kun liität Nodonin yhteen tai vedät ne oikeaan kohtaan.

Vaikka pelaaminen telakoituna televisiossa tekee näkemisestä paljon helpompaa, sitä on vaikeampi käyttää ilman Kytkimet kosketusohjaimet. Tästä huolimatta peli on yllättävän yhteensopiva tavallisen USB-hiiren kanssa, mikä helpottaa ohjaamista.



Kun työskentelet luomuksesi parissa, voit nopeasti siirtyä Nodonin täyttämästä ohjelmatilasta pelinäyttöön ja kokeilla peliäsi reaaliajassa.

Yhdistämällä Nodonin voit määrittää heidän toimintansa (Kuva: Nintendo)



Nodonit ovat esityksen tähtiä ja pelisi rakennuspalikoita, jotka työskentelevät yhdessä kulissien takana saadakseen kaiken toimimaan. Yksittäisiä Nodoneja on yli 80, ja jokainen niistä on yksi monista työkaluista, joita tarvitset pelien luomiseen.

Niillä kaikilla on ainutlaatuinen muotoilu, joka liittyy niiden toimintaan, mikä auttaa tekemään jokaisesta ikimuistoisen.

Heillä jokaisella on myös persoonallisuus, joka liittyy heidän tarkoitukseensa. Tämä vaikuttaa myös siihen, miten he ovat vuorovaikutuksessa sinun ja toistensa kanssa, koska heidän kommunikointitapansa korostaa usein heidän erityistehtäviään.

Esimerkiksi Kumoa-painike on haikea hahmo, joka kaipaa ylilyöntiä, kun Nodon-painike on hyperaktiivinen. Pelinäytöllä Nodoniasi ei näy missään muualla kuin kyseisessä kohtauksessa olevat esineet ja hahmot.

Luo kaikenlaisia ​​hulluja pelejä ja jaa ne ystävien kanssa (Kuva: Nintendo)

Nodonit on järjestetty 4 alaluokkaan

Syöte kattaa esimerkiksi painikkeen painallukset, joiden avulla voit hypätä ja liikkua tai käyttää kosketusnäyttöä.

Keski tekee erilaisia ​​asioita, kuten laskelmia ja ajastimia jne.

Lähtö voi vaikuttaa tiettyjen äänitehosteiden, musiikin toistamiseen värinätoiminnon lisäämiseen tai tason vaihtamiseen.

Esine on pohjimmiltaan pelimaailman fyysisiä esineitä, kuten omena, laatikko tai vihollisia.

Ja yhdistät ne yhteen saadaksesi ne toimimaan ja muuttamaan pelin parametreja.

Valikosta löydät interaktiiviset oppitunnit, jotka on suunniteltu opettamaan sinulle, kuinka Game Builder Garage toimii. Jokainen oppitunti perustuu siihen, mitä olet oppinut viime istunnossa, ja esittelee uusia elementtejä. Siellä on myös ilmainen ohjelmointitila, johon sinulla ei ole pääsyä ennen kuin olet suorittanut kaikki oppitunnit.

Vaikka se näyttää aluksi ylivoimaiselta, Nodons vie sinut mestariteoksen rakentamiseen askel askeleelta (Kuva: Nintendo)

Kun aloitat, oppaasi ovat kaksi hehkuvaa keijumaista pistettä nimeltä Bob ja Alice. Luulin, että ne tuntuivat ärsyttäviltä, ​​mutta olin yllättynyt siitä, kuinka rakastavia ne ovat. Pari opastaa sinua Nodonin käytössä interaktiivisissa tunneissa.

Siellä on seitsemän interaktiivista oppituntia, joissa opetetaan tekemään erilaisia ​​pelejä.

Opetusohjelmat ovat lyhyitä ja nopeatempoisia, mutta tarjoavat vain vähän vapautta (Kuva: Nintendo)

Ne on jaettu edelleen noin 15 minuutin opetusohjelmiin, jotka kouluttavat sinua pelin toiminnassa ja esittelevät sinulle uuden Nodonin.

Vaikka ne ovat hauskoja ja hyvin kirjoitettuja, ne tuntuvat myös hieman jäykiltä ja voivat todella venyttää, kun otetaan huomioon, kuinka paljon tietoa he heittävät sinuun. Luomasi pelit ovat Tag Showdown, On a Roll, Mystery Room, Thrill Racer ja kaikkien aikojen parhaiten nimetty oppitunti, Super Person World.

Nämä oppitunnit eivät tarjoa paljon kokeilua, sillä kopioit vain sen, mitä sinulle on näytetty, mikä ei ole paras tapa kaikille oppia.

Jokaisen oppitunnin jälkeen käyt läpi Checkpointissa oppimaasi, ja ennen kuin voit jatkaa, sinun on suoritettava yksinkertainen pulma, joka on yleensä peli, josta puuttuu jokin sinulle juuri opetettu toiminto.

Checkpoint auttaa varmistamaan, että olet ymmärtänyt uudet toiminnot (Kuva: Nintendo)

Kun rakennat peliäsi, voit siirtyä pelinäyttötilaan kokeillaksesi nopeasti tehtyjä muutoksia tai muutoksia, joita käytin jatkuvasti ja pidin erittäin hyödyllisinä, kuten Super Mario Maker 2 .

Kun olet suorittanut interaktiiviset oppitunnit, voit vihdoin päästää irti luodaksesi mitä haluat Free Programming -tilassa.

schumacher koomasta

Yllätyt kuinka nopeasti erittäin yksinkertaisesta pelistä tulee ohjelmanäytössä katsottuna valtava ja monimutkainen Nodon-mosaiikki.

Free Programming -sovelluksessa voit lisätä mukautuksia muokkaamalla taustoja, musiikkia ja jopa piirtämällä itsellesi tekstuureja, mikä todella auttaa herättämään luomuksia eloon.

Voit muokata tekstuureja MS Paint -tyylityökalulla, joka rajallisista vaihtoehdoistaan ​​huolimatta voi saada projekteista näyttämään upeilta, kun käytät aikaa piirtämiseen.

Koska mallieditoria ei ole, kaikki voi näyttää yleiseltä (Kuva: Nintendo)

On kiehtovaa, kun yhteisö ottaa tämän pelin haltuun ja alkaa työntää sen rajoja.

Voit myös jakaa työsi suoraan ystäviesi kanssa ja pelata heidän pelejään lähettämällä ainutlaatuisen pelikoodin. Nämä koodit voidaan ladata sosiaaliseen mediaan, kuten Facebookiin ja Twitteriin.

Mutta et voi selata luotuja pelejä kuten Super Mario Maker 2:ssa. Sen sijaan sinun on aktiivisesti valittava jonkun pelin lataaminen, jotta et todennäköisesti näe mitään, mitä sinun ei pitäisi.

Uusimmat peliarvostelut

Game Builder Garage tuntuu LABO Toy-Con Garagen evoluutiolta, mutta siinä on paljon parempi visuaalinen ilme ja helpompi käyttöliittymä.

Tuomio

Game Builder Garage yrittää muuttaa pelottavan ja monimutkaisen tehtävän, kuten ohjelmoinnin, helpoksi ja hauskaksi yksinkertaisella mekaniikallaan, älykkäällä suunnittelullaan ja persoonallisuudellaan.

Vaikka se voi toisinaan tuntua turhauttavan rajoittavalta (varsinkin alussa) ja opetusohjelmat eivät niinkään pidä kädestä, vaan tarttuvat tiukasti kiinni ilman aikomusta päästää sinua irti, ne tekevät siitä leikkisän ja viehättävän kokemuksen.

Nodon on miellyttävä ja nerokas idea, joka auttaa ymmärtämään erilaisia ​​ohjelmointitoimintoja ja antaa sinun pelata laajalla valikoimalla työkaluja, mutta niitä on niin paljon, että niiden seuraaminen on vaikeaa.

Game Builder Garagella on joitain ilmeisiä rajoituksia, koska sillä voidaan todella luoda vain peruspelejä, mutta ensimmäisenä askeleena seuraavan sukupolven ohjelmoijien inspiroimiseksi se on korvaamaton työkalu ja täynnä hauskaa.

Game Builder Garage on nyt saatavilla Nintendo Switchille ja Nintendo Switch Litelle Nintendo eShop hintaan 26,99 puntaa

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: