Koulurahoitus: Kuinka paljon koulu saa verrattuna muihin alueellasi?

Koulut

Horoskooppi Huomenna

Sadat koulut ovat nähneet oppilaskohtaisen rahoituksensa vähenevän viime vuonna huolimatta hallituksen lupauksista, että kaikki Englannin koulut näkevät inflaation mukaisen lisäyksen.



Viralliset hallituksen luvut paljastavat, että lähes 560 valtion rahoittamaa peruskoulua ja lukiota saavat vähemmän rahaa oppilasta kohti lukuvuodelle 2020/21 kuin 2019/20.



Lisäksi noin 3700 peruskoulun ja lukion rahoitus kasvoi alle 1,84%, mikä oli inflaatiovauhti - eli ne ovat nähneet reaalisen leikkauksen.



Kun kysyttiin koulurahoituksesta viime vuonna, opetusministeriön tiedottaja sanoi, että kaikissa maan kouluissa rahoitus kasvaa oppilaskohtaisesti vähintään inflaation mukaisesti ensi vuonna - ja eniten sitä lisätään kouluille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Keith Allen palaa helvetissä

Nämä viimeisimmät luvut osoittavat kuitenkin, että näin ei ole tapahtunut - hallitus syyttää paikallisia viranomaisia.

Paljon kouluja & apos; Talous on kärsinyt kovasti viimeisen vuoden aikana

Paljon kouluja & apos; Talous on kärsinyt kovasti viimeisen vuoden aikana (Kuva: Getty Images)



Kansallinen koulutusliitto on myös sanonut, että viimeaikaiset vähimmäisrahoituksen korotukset ovat todella hyödyttäneet kouluja, joilla on vähemmän tarvetta, kun taas eniten tarvitsevat ovat hävinneet.

Käytä interaktiivista widgettiämme tutkiaksesi koulusi rahoitusta - ja nähdä, miten tämä vertaa sekä paikallisesti että kansallisesti.



Valtion koulujen oppilasta kohti saamissa rahoissa on suuria eroja jopa saman alueen koulujen välillä.

Teoriassa rahoituksen jakotapa perustuu yksittäisten koulujen ja oppilaiden tarpeisiin, mutta NEU: n mukaan järjestelmä on epäoikeudenmukainen.

Anni-Frid Lyngstadin puoliso

Ja vaikka kaikkien lukioiden olisi pitänyt saada tänä vuonna vähintään 5 000 puntaa oppilasta kohti ja kaikkien peruskoulujen 3 750 puntaa per oppilas (nousee 4 000 puntaan ensi vuonna), niin ei ole tapahtunut.

Luvut osoittavat, että 110 lukiota ja 16 peruskoulua eri puolilla maata saivat alle tämän vähimmäismäärän.

Lapsi istuu luokkahuoneessa

Yli 500 valtion koulua pienensi rahoitusta reaalisesti (Kuva: Getty Images / Cultura RF)

Nämä luvut eivät sisällä erityisoppilaitoksia, koska ne rahoitetaan eri tavoin kuin muut koulut.

Se sisältää sekä ylläpidetyt koulut, joita valvoo paikallinen viranomainen, että akatemiat, jotka

toimivat itsenäisesti ja saavat rahoituksensa suoraan koulutus- ja taitorahoitusvirastolta.

Yleensä rahoitus koostuu peruskorvauksesta, johon kaikilla kyseisen tason kouluilla on oikeus, lisäksi rahoituksella, joka perustuu oppilasmäärään, ja lisärahalla lisätarpeisiin kuuluville oppilaille, kuten puutteessa oleville.

On myös muita rahoitusvirtoja, jotka liittyvät esimerkiksi maantieteelliseen eristyneisyyteen ja odotettuun oppilasmäärän kasvuun.

Prosessi oli määrä virallistaa vuoteen 2021 mennessä, jolloin kaikki paikalliset viranomaiset siirtyivät kansalliseen rahoituskaavaan, mutta suurten haasteiden vuoksi hallitus on viivästyttänyt sen toteuttamista.

laittomat koirarodut uk
Kolikot ja setelit lasipurkkiin oppikirjan päälle. Käsittele rahojen säästöä koulutukseen.

Tuhannet koulut ovat nähneet reaaliaikaisen rahoituksen leikkauksen (Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Useimmat paikallisviranomaiset ovat jo siirtymässä järjestelmään.

Kun se on kuitenkin pantu täysimääräisesti täytäntöön, monilla aloilla tapahtuu merkittäviä muutoksia ja häiriöitä rahoituksen jakamisessa paikallisten koulujen välillä.

Se tarkoittaa myös sitä, että vaikka koulujen pitäisi saada erilaista rahoitusta oppilaiden rakenteen ja muiden ennalta määritettyjen tekijöiden perusteella, joissakin tapauksissa se ei ehkä vielä toteudu.

Hallitus on sanonut, että jotkut koulut ovat saaneet rahoitusta alle 1,84 prosentin lisäyksen, koska neuvostoilla on edelleen jonkin verran harkintavaltaa rahoituksen jakamisessa nykyisen järjestelmän mukaisesti.

Tohtori Mary Bousted, National Education Unionin yhteinen pääsihteeri, sanoi: Ei ole riittävästi rahoitusta kouluille yleisemmin.

Koulujen ostovoima on laskenut 2,6 miljardilla punnalla vuodesta 2015, jolloin hallitus lupasi suojella koulurahoitusta.

Kansallinen rahoituskaava ei ole oikeudenmukainen, koska se ei tarjoa riittävästi rahoitusta kouluille.

tanssi jäällä 2018 finaali

Se otettiin käyttöön ongelman ratkaisemiseksi, koska jotkut koulut ovat erittäin huonosti rahoitettuja, ja luodaan yhtenäinen järjestelmä, joka rahoittaa kouluja tarpeen mukaan. Hallitus käytti tätä kuitenkin katteena koulurahoituksen tasoittamiseen.

Koulut, joilla on eniten tarvetta, menettävät eniten rahaa, ja koulut, joilla oli vähemmän tarvetta mutta vähäistä rahoitusta, leikkasivat vain vähemmän rahoitusta.

Luokkakoot ovat nousseet viimeisten viiden vuoden aikana, etenkin lukioissa. Luokissa, joissa on 31 tai enemmän oppilasta, on nyt miljoona lasta.

Toissijaisten oppilaiden osuus ylisuurissa luokissa on korkein neljäänkymmeneen vuoteen.

Britanniassa on joitakin Euroopan suurimpia luokkakokoja. Euroopan peruskouluissa on keskimäärin 20 lasta luokkaa kohden, mutta Isossa -Britanniassa 28.

Yksi brittikoulujen vaikeuksista pandemiassa on se, että koska luokkakoot ovat niin suuria, sosiaalisen etäisyyden ottaminen on erittäin vaikeaa.

Luokkien koko kasvaa Isossa -Britanniassa

Luokkien koko kasvaa Isossa -Britanniassa (Kuva: PA)

Hallitus on antanut kouluille hyvin vähän rahaa pandemian torjumiseksi. Ison -Britannian suuret luokkakoot eivät ainoastaan ​​ole vaikeuttaneet pandemian hallintaa kouluille, vaan myös koulujen on paljon vaikeampaa auttaa lapsia pääsemään kiinni, kun henkilökunta jakautuu niin ohuesti heidän välilleen.

joululahjat äidille 2018

Opetusministeriö on korostanut, että nämä edustavat vain pientä osaa kouluista, ja sanoi, että niillä on erityispiirteitä, jotka vaikuttavat niiden rahoituksen jakamiseen.

Useimmissa tapauksissa niillä on epätyypilliset vuosiryhmärakenteet, joten he saavat eri vähimmäismäärät perus- ja toisen vuoden ryhmille. Muita tapauksia voivat olla koulut, jotka ovat avoinna vain osan vuodesta.

DfE: n tiedottaja sanoi: Kansallinen rahoituskaava on oikeudenmukaisempi tapa kohdentaa rahoitusta kouluille varmistaen, että jokainen koulu saa vähintään 5 150 puntaa rahoitusta jokaista toisen asteen oppilasta kohden ja 4 000 puntaa jokaista peruskoululaista varten ensi vuodesta alkaen ja ohjaa enemmän rahoitusta kouluille. joilla on historiallisesti ollut vähemmän.

Koulut saavat yhteensä 14,4 miljardin punnan rahoituksen lisäystä kolmen vuoden aikana vuoteen 2022-23 verrattuna vuoteen 2019 verrattuna - mikä antaa jokaiselle koululle enemmän rahaa jokaisesta lapsesta.

Katso Myös: