'Star Wars -planeetta', jossa on KOLME aurinkoa, löydetään 320 valovuoden päässä

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Jos ajattelit Luke Skywalkerin kotimaailmaa Tatooine Star Wars -elokuvissa oli tarpeeksi outoa, kaksi aurinkoa taivaalla, katso tämä.



Tutkijat ovat löytäneet 320 valovuoden etäisyydeltä todellisen planeetan, jolla on kolme aurinkoa.



arsenal v liverpool tv

Trumpin Hollywoodia todistamalla, että tähtitieteelliset tosiasiat voivat todellakin olla fiktiota kummallisempia, todellinen planeetta, joka tunnetaan nimellä HD 131399Ab, sijaitsee Kentauruksen tähdistössä.



Löydön tehneet tutkijat olivat yllättyneitä siitä, että tällainen maailma voisi ylipäätään selviytyä. Sen kiertoradan epävakauden oli odotettu työntävän sen nopeasti ulos järjestelmästä syvään avaruuteen

Tähtiä tarkkailevat asiantuntijat sanoivat, että tarkkailijana planeetalla kokisi joko jatkuvaa päivänvaloa tai kolminkertaista auringonnousua ja -laskua joka päivä vuodenajasta riippuen, mikä voi kestää kauemmin kuin ihmisen eliniän.

Tämän taiteilijan vaikutelma näyttää näkymän kolminkertaisesta tähtijärjestelmästä HD 131399 järjestelmässä kiertävän jättiläisplaneetan läheltä.

Tämän taiteilijan vaikutelma näyttää näkymän kolminkertaisesta tähtijärjestelmästä HD 131399 läheltä jättiläisplaneettaa (Kuva: SWNS)



HD 131399Ab seuraa laajaa kiertoradalla kolmesta kirkkaimman tähden ympärillä. Kaksi muuta tähteä, jotka pyörivät toistensa ympärillä, sijaitsevat planeetan kiertoradan ulkopuolella ja kiertävät myös hallitsevaa keskustähteä, jonka uskotaan olevan 80 % Aurinkoa massiivisempi.

Planeetta on yksi harvoista aurinkokunnan ulkopuolisista maailmoista, jotka tähtitieteilijät ovat kuvanneet suoraan sen sijaan, että sen olemassaolo olisi päätelty valomittaustiedoista.



näyttääkö Elisabeth Fritzl tänään

Tähtitieteilijä Kevin Wagner Arizonan yliopistosta, USA:sta, joka alun perin tunnisti planeetan ja johti seurantahavaintoja, sanoi:

taivas hinnankorotus 2019

'Noin puolessa planeetan kiertoradastaan, joka kestää 550 maavuotta, kolme tähteä on näkyvissä taivaalla, kaksi himmeämpää aina paljon lähempänä toisiaan ja vaihtelevat näennäisesti erillään kirkkaimmasta tähdestä ympäri vuoden.

Tämä näyttää planeetan kiertoradan HD 131399 -järjestelmässä (punainen) ja tähtien kiertoradat (sininen)

Tämä grafiikka näyttää planeetan kiertoradan HD 131399 -järjestelmässä (punainen viiva) ja tähtien kiertoradat (siniset viivat) (Kuva: SWNS)

'Suurin osan planeetan vuodesta tähdet näkyvät lähellä toisiaan, mikä antaa sille tutun yö- ja päiväpuolen ainutlaatuisen kolminkertaisen auringonlaskun ja auringonnousun joka päivä.

Kun planeetta kiertää ja tähdet kasvavat kauemmas toisistaan ​​joka päivä, ne saavuttavat pisteen, jossa toisen laskeutuminen osuu toisen nousun kanssa - jolloin planeetta on lähes vakiopäivällä noin neljänneksen kiertoradastaan, tai noin 140 maavuotta.

'Science-lehdessä kuvattu planeetta on vain noin 16 miljoonaa vuotta vanha, joten se on yksi nuorimmista tähän mennessä löydetyistä eksoplaneetoista.

asda punainen nenä päivä

Sen arvioitu massa vastaa neljää Jupiter ja palamispinnan lämpötila noin 580C. Näistä äärimmäisistä olosuhteista huolimatta HD 131399Ab on yksi kylmimmistä ja vähiten massiivisista eksoplaneetoista, jotka voidaan kuvata suoraan.

Löytö oli ensimmäinen, joka tehtiin Spherellä (Spectro-Polarimetric High-contrast Exoplanet Research), uudella erittäin herkällä instrumentilla, joka on suunniteltu havaitsemaan nuorten planeettojen lämpöä.

Sphere on osa European Southern Observatoryn Very Large Telescope -teleskooppia Pohjois-Chilessä.

Tohtoriopiskelija Wagner lisäsi: 'Ei ole selvää, kuinka tämä planeetta päätyi laajalle kiertoradalle tässä äärijärjestelmässä, emmekä voi vielä sanoa, mitä tämä tarkoittaa laajemmalle ymmärryksellemme planeettajärjestelmien tyypeistä, mutta se osoittaa, että siellä on enemmän valikoimaa kuin monet olisivat pitäneet mahdollisena.

'Tiedämme, että monitähden järjestelmien planeettoja on tutkittu paljon harvemmin, mutta niitä on mahdollisesti yhtä paljon kuin yhden tähden järjestelmien planeettoja.'

Tähtien sota
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: