Tutkijat löytävät 12 uutta pilvityyppiä – ja jotkut niistä ovat upeita

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Kaksitoista uutta tyyppiä pilvi Kansainvälinen pilviatlas on tunnustanut ne ensimmäistä kertaa.



Atlas, joka juontaa juurensa 1800-luvulle, on maailmanlaajuinen hakuteos pilvien havainnointiin ja tunnistamiseen.



Viimeksi tarkistettu vuonna 1987, ja siitä on nyt uusi täysin digitaalinen versio.



Uusia merkintöjä ovat aalto kuten asperitas, rullamainen volutus ja contrails, lentokoneiden höyryjäljestä muodostuneet pilvet.

Vuonna 1896 julkaistu kansainvälinen pilviatlas sisälsi sitten 28 värillistä valokuvat ja määrittää yksityiskohtaiset standardit pilvien luokittelulle.

Volutus-pilvi on yksi uusista pilvityypeistä (Kuva: International Cloud Atlas)



Stephen West Fred West

Viimeisin täysi painos julkaistiin vuonna 1975, ja sitä on tarkistettu vuonna 1987.

Maailman ilmatieteen järjestö (WMO) julkaisee kartaston, ja sillä on myös viimeinen sana sisällöstä, mukaan lukien uusien pilvien ja pilviominaisuuksien lisääminen.



Tällä kertaa noin 12 uutta termiä on lisätty. Näistä tunnetuin on asperitas, joka tarkoittaa latinaksi karkeaa, sillä pilvet voivat alhaalta katsottuna näyttää aaltojen heilulta merellä.

Kate Middletonin hääpuku

Nämä pilvet tallennettiin ensimmäisen kerran Iowan yllä Yhdysvalloissa vuonna 2006, mutta pian samankaltaisten kuvien tulva alkoi virrata ympäri maailmaa Cloud Appreciation Societylle.

He alkoivat lobbata WMO:ta pilvityypin virallisen tunnustamisen puolesta. Mutta se, että se on nyt virallisesti sisällytetty, tuli yllätyksenä.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt

Vuonna 2008 ajattelin, että mahdollisuudet tämän viralliseksi tulemiseen olivat todella minimaaliset, sanoi Gavin Pretor-Pinney, järjestön puheenjohtaja.

Aluksi WMO sanoi, että heillä ei ollut aikomusta tehdä uutta painosta, mutta ajan myötä uskon, että he alkoivat ymmärtää, että yleisö on kiinnostunut pilviä kohtaan ja että sen kiinnostuksen on oltava tietoinen. tarvitaan tätä arvovaltaista työtä.

Myös useita muita pilvien lisäominaisuuksia on lisätty, mukaan lukien cavum, cauda, ​​joka tunnetaan häntäpilvenä, sekä fluctus ja murus, jotka tunnetaan seinäpilvenä.

Atlas sisältää myös tunnistamisen prosesseista, jotka voivat johtaa pilvien muodostumiseen, joten maastopaloista syntyvät pilvet luokitellaan nyt flammagenituksiksi.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: